שוקולד הוא אחת המתנות הפופולאריות ביום האהבה, כמו גם גם בשאר ימות השנה.
"כדי לשמור על בריאותנו, כדאי להעדיף את השוקולד המריר, הפחות מתוק אבל עדיין שוקולד", אומרת ענת טימין, התזונאית הקלינית במרכז לסוכרת "גפן מדיקל".
מדוע, אם כן, מומלץ לאכול שוקולד מריר?
השוקולד מופק מזרעי העץ הטרופי קקאו והוא מכיל את היתרונות הבריאותיים הרבים של הירקות הכהים, כמו הפלבנואידים - נוגדי חמצון המגינים על גופנו מפני רדיקלים חופשיים, הגורמים לתהליכי הזדקנות ולמחלות לב.
כמות נוגדי החמצון בשוקולד המריר גדולה פי 8 יותר מאשר בתות שדה. מחקרים מראים כי לשוקולד מריר תכונות היכולות לשמור על כלי הדם והלב: כמות קטנה של שוקולד מריר ביום, יכולה להפחית את לחץ דם ואת הכולסטרול ה"רע" (LDL ) ב- % 10.
תכונות נוספות ולא פחות חשובות:
השוקולד מעורר ייצור של אנדורפינים הגורמים לתחושת הנאה, מכיל סרוטונין החשוב במניעת דיכאון ובין היתר מכיל גם תאוברומין, קפאין וחומרים נוספים הפועלים כממריצים.
מבחינה בריאותית השוקולד המריר עדיף מכולם, היות שככל שכמות הקקאו גבוהה יותר, כך כמות נוגדי החמצון גדולה יותר. לשם השוואה: שוקולד לבן אינו מכיל קקאו כלל.
מומלץ לבחור את השוקולד המריר המכיל 65% ומעלה מוצקי קקאו, וכ"כ להעדיף שוקולד טהור או שוקולד המכיל אגוזים/ קליפות תפוז ולהימנע משוקולד המכיל מילויים כגון: נוגט או קרמל, שיש בהם תוספת של סוכר ושומן.
מה עם השומן בשוקולד המריר?
אי אפשר להתעלם מהעובדה ששוקולד הוא מזון עתיר שומן. בכמות של 40 גרם שוקולד מריר, המכיל 65% מוצקי קקאו, יש כ- 13 גרם שומן, מתוכם 8 גרם הוא שומן רווי. חלק משומן רווי זה, הוא בצורת חומצה סטארית, אשר אינה מעלה את רמת הכולסטרול בדם. בנוסף, בשוקולד המריר יש גם שומן חד בלתי-רווי כמו בשמן זית, אשר נמצא כמשפר פרופיל שומנים בדם ומונע מחלות לב.
מאזן קלוריות
למרות יתרונותיו הבריאותיים של השוקולד, הוא עדיין מכיל ערך קלורי ושומן גבוה, ועל כן לא מומלץ לאכול ממנו כמות גדולה.
על פי מחקר איטלקי שפורסם ב-2008, כמות של 20 גרם שוקולד מריר מדי 3 ימים, הינה הכמות האידיאלית על מנת להשיג יתרון למערכת כלי הדם והלב. אכילה מעבר לכמות המומלצת, נמצאה כמבטלת את היתרונות הבריאותיים.
ב- 20 גרם שוקולד מריר יש כ- 100 קלוריות. על מנת לשרוף אותם, מומלץ לצאת להליכה של כ- 20 דקות בקצב של 6 ק"מ לשעה.
במידה ואוכלים שוקולד, יש לשלבו בתפריט מאוזן הכולל גם פירות וירקות הדלים בקלוריות ועשירים באותם נוגדי חמצון, בויטמינים ומינרלים נוספים, אשר אינם נמצאים בשוקולד המריר.
שוקולד לסוכרתיים
כיום נמצאים בשוק סוגים שונים של שוקולד ללא סוכר. אך יש לשים לב - אין זה אומר שהמוצר אינו מכיל פחמימות, המתפרקות בגוף לסוכר.
מוצרים אלו מכילים תחליפי סוכר כגון: מולטיטול וסורביטול שהינם פחמימה רב-כהלית. לכן מומלץ לצרוך מהם כמות מוגבלת, ובמסגרת ספירת פחמימות בהדרכת דיאטנית. יש להקפיד להסתכל על הערכים התזונתיים בגב האריזה.
נוצר:
15/02/2009 07:14:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |