שמפניה או יין מבעבע ? קרוג וינטאג' או Cava מקטלוניה ?
אכן דילמה !
לכל המתלבטים/ות. לאלה שסבורים שלא כדאי להשקיע ולאלה שמוצאים סיבה מוצדקת להשקת כוס שמפניה ביום ד' בחצות, מורה נבוכים קצר, לרגל הולדתה של 2009.
אם אתם שייכים לאלו שיודעים להעריך ו/או מכירים שמפניות, הכי טוב לרכוש בקבוק של 'קרוג'. אפשר להתיש אתכם בהסברים על איכותה אך אסתפק בכך שאומר כי איכותית יותר מה'דום פרינון' שעליו שמעתם פה ושם. אלה לא רק בועות המשקה הקטנטנות,העולות בקצב אחיד ממרכז ה'פלוט' (גביע שמפניה). זה גם לא העננה הלבנה המתפרצת ברגע חליצת הפקק ואפילו לא הארומות המפתות וטעמה הנפלא. יהודים אפשר לשכנע (או להרתיע) רק דרך הכיס. אז נא לשלוח יד עמוק פנימה ולשלוף כרטיס אשראי או פנקס המחאות (גם מזומן הולך) ולהיפרד מ-3000 ומשהו שקלים. בינינו, מה זה לעומת התקווה לשנה שונה ?!
לאלו שסוברים כי השנה הקרובה כלל לא תהיה שונה ועל כן אין שום סיבה והצדקה להצאה ניכרת, גם אם היא איכשהוא מוכרת – אז התפשרו על שמפניה עם מעט פחות 'שיק' ומחיר שהוא די מצחיק. הכוונה ל'פיפר הייציג', בית שמפניה לא מוערך די הצורך. תמורת סכום הגיוני של כ-300 ₪, תבינו גם למה.
כאן המקום להסביר שבניגוד למה שמקובל לחשוב על יינות, בתי השמפניה הגדולים, הם היצרנים האיכותיים. בחבל שמפיין אפשר למצוא בתי שמפניה קטנים ומגדלים המייצרים כמות קטנה, אך נדירות המשקה אינה מעידה על איכות יוצאת דופן.
מפוטרי היי - טק, פליטי בתי השקעות, קבלנים בטלים מאונס ויתר נפגעי המיתון, לכו על יין מבעבע הקרוי קאווה Cava. יין זה מגיע מאזור קטלוניה, במזרחה של ספרד. מרבת היצרנים מקפידים על שיטת ייצור זהה לזו של השמפניות, אך בשל חוק משנת 1957, אין הםיכולים לקרוא למשקה שייצרו שמפניה, אך הם רשאים לציין כי הוא מיוצר בשיטה המסורתית. זני הענבים שונים במקרה זה מן הזנים המשמשים בשמפיין. מרבית היצרנים עושים Cava מזנים מקומיים, מה שלא בהכרח גורע מאיכות המשקה.
טיפ : עם תוספת של ליקר קסיס או מיץ תפוזים טבעי, לא מסונן ובעיקר עם תות שדה שלם, המושלך לתוך הגביע, תמתיקו את חומציותו של היין ומי יודע ? אולי גם את השנה שבפתח.
לחיים ושנה טובה !
נוצר:
31/12/2008 01:56:00
עודכן:
31/12/2008 13:27:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |