רומן מבריק החושף זרמי מחשבה ופעולה מהלך יום אחד בחייה של אישה אחת – קלריסה דאלוויי.
כאשר קלריסה פוסעת ברחובות בבוקרו של יום קיץ, חולף מעליה מטוס שמצייר אותיות בשמיים ומושך את תשומת לבם של העוברים ושבים. כמו המטוס שחג בלולאות, פה מותיר אות שם אוסף אחרת, כך עוקבת וולף אחר קלריסה והדמויות החולפות בחייה – מפיטר וולש, שדחתה מעליה לפני שנים, דרך בתה אליזבת, ומורתה חמורת הסבר של הילדה, דוריס קילמן ועד ספטימוס וורן סמית המוכה הלם קרב ששוקע לאיטו בתוך השיגעון.
כמי שנמנית בין מעריצותיה של הכותבת וולף, אני מתמוגגת בכל פעם מחדש לנוכח הדרך בה חוקרת וולף את היחסים בין גברים לנשים ובין
נשים לנשים ואת החוטים המחברים בין כל הדמויות ברומנים שלה. וולף מובילה את הקוראים לתוך עולמן הפנימי של דמויותיה כשהיא מציגה תמונות כואבות מן העבר המדממות אל תוך ההווה, של תשוקה שהוכנעה בעקבות תביעותיה הדורסניות של החברה.
אין ספק כי הספר מכיל כמה מהרפליקות השנונות והייחודיות שנכתבו במשפת המקור, היא האנגלית וגם כאן אין ספק, כי המתרגמת - שרון פרימנגר - עשתה עבודה ראויה לציון.
למי שממש במקרה טרם נחשפה לסופרת הענקית הזו, וירג'יניה וולף נולדה בלונדון בשנת 1882. את השכלתה היא רכשה בבית מידי אביה, מבקר הספרות לזלי סטיבן. לאחר מותו בשנת 1904היא עברה עם אחותה ונסה ושני אחיה לבית ברובע בלומסברי, שייעשה מרכז לחבורת בלומסברי הנודעת. ב-1912 היא נישאה ללאונרד וולף, ושלוש שנים לאחר מכן פירסמה את ספרה הראשון, המסע אל החוץ. בספריה אל המגדלור (1927) והגלים (1931) ביססה וולף את מעמדה כאחד הסופרים המובילים של המודרניזם. היא פיתחה בספרים אלה טכניקות ספרותיות חדשניות במטרה לחשוף את חוויית האשה ולמצוא אלטרנטיבה לנקודת המבט הגברית הדומיננטית. וולף התאבדה בטביעה בנהר בשנת 1941.
ספרים נוספים שלה שכדאי לקרוא הם: "חדר משלך", "אורלנדו", "הגלים", "אל המגדלור".
מומלץ !