מחזה ישראלי חדש מאת הלל מיטלפונקט ובבימויו, אודות חברות בין איש הגנה צעיר לבין דוקטור צ'כי לפיזיקה, וסיפור הנשים בחייהם. דרמה רבת תהפוכות על חברות, בגידה ואהבה, החוצה שנים וארצות.
"אז, בפראג" הינו סיפורה של חברות בין איש הגנה צעיר לבין דוקטור צ'כי לפיזיקה, וסיפור הנשים בחייהם, בדרמה רבת תהפוכות על חברות, בגידה ואהבה, החוצה שנים וארצות. זה גם סיפורה של תקופה היסטורית מורכבת בה נוסדה המדינה ואידיאולוגיות התמוססו לאינטריגות.
1947, ערב קום המדינה. גבי ספקטור (מיכה סלקטר) נשלח על ידי ההגנה לפראג למסע "רכש" של כלי נשק עבור צבא המדינה שבדרך. בארץ מותיר גבי, ציוני נלהב, את אסתר אשתו ה"פיקטיבית" (קרן צור) ושם בפראג הוא מתאהב בצעירה צ'כית יפה (יעל וקשטיין) איתה הוא רוצה להקים משפחה, וקושר ידידות אמיצה עם פטר לאנג (ישי גולן), מדען צ'כי צעיר וקומוניסט נאמן.
בתום המשימה חוזר גבי מפראג למלחמת השחרור, נפצע, ובגלל "הנסיבות" מתברגן עם אסתר והדוד המיטיב ורב-ההשפעה שלה (רפי תבור).
שנים אחרי, עולה פרופ' פטר לאנג לארץ והופך למרצה באוניברסיטה, כשגבי ואסתר אשתו מהווים לו כאן את משפחתו היחידה, אלא שהפעם מסתיר פטר מפני גבי כמה סודות אפלים. כשסודותיו של פטר מתגלים, הופכת החברות העמוקה בין השניים למאבק חסר רחמים וחסר פשרות.
לכאורה, לב הסיפור הוא מערכת היחסים המיוחדת בין שני הגברים, אלא ששתי הנשים במחזה הינן מרכזיות וחזקות לא פחות. הצעירה הצ'כית ששבתה את לב הישראלי היפה והפכה לקורבן הנסיבות, והחוקית בישראל, שהיא "הנסיבה", שמתפתחת מדמות התלויה באחרים לאישה עצמאית, חזקה ו.. אהובה.
קרן צור מגלמת את דמותה של רות, בביצוע יפיפה, רגיש ועוצמתי גם יחד. מיכה סלקטר, ישי גולן, רפי תבור ויעל וקשטיין, אף הם עושים עבודה מצוינת, והם צוות הרמוני על הבמה.
אהבה, קנאה, סכנה וגעגוע, משמשים בערבוביה במחזה חדש ואיכותי, מאת הלל מיטלפונקט, מחזאי הבית של תיאטרון בית ליסין, שרבים מלהיטיו זכו בפרסים: "אנדה", "מכולת", "ריגוש", "איסמעיליה", "התאונה" ועוד.
"אז בפראג" - תיאטרון בית לסין, כתב וביים - הלל מיטלפונקט.
שחקנים: מיכה סלקטר/נמרוד ברגמן, ישי גולן, קרן צור, רפי תבור, יעל וקשטיין, עוז ניסן.
תפאורה: במבי פרידמן, תלבושות: נטע הקר, מוסיקה: יוסי בן-נון, תאורה: קרן גרנק, וידאו ארט: יואב כהן.
(*צילומים: דניאל קמינסקי)