"על קו הקץ - בין חיסול לשחרור", הטקס המרכזי של עיריית תל אביב-יפו - המחלקה למופעים; ההצגות "הכיתה שלנו", "גטו", "איש קטן מה עכשיו?" – בתיאטרון הקאמרי.
התיאטרון הקאמרי יקיים את הטקס של יום הזיכרון לשואה ולגבורה ויציג הצגות העוסקות בזיכרון השואה: ההצגה "הכיתה שלנו" - מחזאות פולנית מתורגמת עם רב שיח בתום ההצגה, ההצגה "גטו" - המתארת את תיאטרון גטו וילנא, ההצגה "איש קטן מה עכשיו"? - ספרות גרמנית בתרגום ועיבוד לבמה.
* הטקס המרכזי של יום הזיכרון לשואה ולגבורה:
הטקס המרכזי של יום הזיכרון לשואה ולגבורה של עיריית תל אביב-יפו-המחלקה למופעים, יתקיים בתיאטרון הקאמרי באולם קאמרי 1, במעמד ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי. הטקס השנה יעמוד בסימן "על קו הקץ - בין חיסול לשחרור", יום ראשון 27 באפריל, בשעה 20:00. הכניסה חופשית!
מנחה: נתן דטנר. שירה: יונתן רזאל, חזן: חיים אדלר.
משתתפים, שחקני התיאטרון הקאמרי: רותי אסרסאי, אלי גורנשטיין, רמה מסינגר.
בהשתתפות מקהלת "דורות", ניצוח וניהול מוסיקלי: אסף בנרף ויון לב.
באכסדרת התיאטרון תוצג תערוכת ציורים "יאנוש קורצ'ק והילדים", של האמן יצחק בלפר.
* ההצגה "הכיתה שלנו":
"הכיתה שלנו" - מחזה מאת המחזאי הפולני תידאוש סלובודז'אנק, בבימויו של חנן שניר, תוצג ב-28 באפריל בשעות 12:45, 16:30 20:30. הפקה משותפת של הקאמרי והבימה.
זהו מחזה ראשון מסוגו שעוסק בתקופת מלחמת העולם השנייה ומתמודד עם היחסים הסבוכים בין היהודים לפולנים. עשרה ילדים, כיתה אחת, פיסות חיים, אהבה ורצח, זיכרון ושכחה, שמתערבבים זה בזה ויוצרים עולם דרמתי, עוצמתי ומרתק. המחזה הוא אוניברסאלי ורלוונטי לכל חברה. הוא מציג בפנינו את ההידרדרות שעוברת חברה, שבה ילדים גדלים באווירה של גזענות, חוסר סובלנות ואמונות קדומות.
בהשתתפות שחקנים משני התיאטראות: יבגניה דודינה, נטע גרטי, מיקי פלג, דן שפירא, אלון דהן, ערן מור, אלכס קרול, רוי מילר, דיויד בלינקה, רותם קינן.
בתום ההצגה בשעה 23:00 יתקיים דיון בנושא "זיכרון ושכחה: השואה כפתולוגיה של עם", בהנחיית העיתונאית ליאת רגב ובהשתתפות פרופ' חנה יבלונקה - אוניברסיטת בן גוריון ובמאי ההצגה חנן שניר.
* ההצגה "גטו":
ההצגה "גטו" מאת יהושע סובול, בימוי עמרי ניצן, תוצג ב- 28 באפריל, בשעות 12:00, 20:30 באולם קאמרי 1. המחזה, שבכורתו התקיימה בשנת 1984, הפך לקלאסיקה ישראלית, הוצג ב- 66 תיאטראות ברחבי העולם מטוקיו ועד לונדון, מוילנה ועד סידני, וזכה בפרסים בינלאומיים יוקרתיים. משתתפים (לפי סדר הא"ב), בתפקידים הראשיים: רמי ברוך, אלי גורנשטיין, עזרא דגן, נתן דטנר/גיל פרנק, איתי טיראן, גדי יגיל, אולה שור-סלקטר, נעמה שיטרית, ולצידם השחקנים: עדי ארד, דיוויד בלינקה ,טל וייס, עודד ליאופולד, אביטל לבני, ערן מור, אורית פלג, דן קיזלר, רוני שיינדורף, ניסו שלו ,ערן שראל.
המחזה מספר את קורותיו המופלאים של תיאטרון שפעל בתנאים אל-אנושיים בגטו וילנה בשנים 1942 - 1943. באמצעות סיפורו המרתק של התיאטרון, המחזה חושף את בעיות הקיום בגטו ואת המאבק היומיומי העיקש, שניהלו היהודים בגטו לא רק כדי לשרוד, אלא גם כדי לנהל חיי תרבות תוססים ולשמור על צלם האדם. ההצגה זכתה בפרסים בטקס פרס התיאטרון הישראלי לשנת 2010: פרס במאי השנה לעמרי ניצן, פרס שחקנית המשנה של השנה לחני פירסטנברג ופרס מעצב התפאורה לרוני תורן. עד כה הציגה "גטו" 205 פעם על בימת הקאמרי.
* ההצגה "איש קטן מה עכשיו?"
"איש קטן מה עכשיו?" מאת האנס פאלאדה, עיבוד איתי טיראן ודורי פרנס, תרגום דורי פרנס, בימוי איתי טיראן, הוצגה ב- 22 באפריל בשעה 20:30 וב- 23 באפריל בשעות 16:30 ו- 20:30.
משתתפים: גיא אלון, יוסי גרבר, גיל וינברג, גדי יגיל, הלנה ירלובה, יואב לוי, ערן מור, דנה מיינרט, דודו ניב, עירית קפלן, יוסי צברי.
סיפורו המופלא והמרגש של הנס פאלאדה (המוכר כמחבר רב המכר "לבד בברלין"), מתרחש בגרמניה בתחילת שנות השלושים, כשהמדינה מוכת האבטלה, הנתונה במשבר כלכלי חמור, מאבדת את זהותה. שני צעירים מאוהבים - הוא פקיד, והיא בת למשפחת פועלים, מאמינים כי בזכות אהבתם השלמה והטהורה, יוכלו לגבור על כל המכשולים בעולם אכזר, קשוח ונטול צדק, בלי לאבד צלם אנוש.
הספר נעשה רב מכר מיד עם צאתו לאור, ואף הפך לסרט הוליוודי, שבעקבותיו הוכנס פאלאדה לרשימה השחורה של הנאצים, ונעצר שוב ושוב על ידי הגסטאפו. פאלאדה, מחבר היצירה המבריקה והמקורית הזאת, מתאר, תוך ביקורת חברתית נוקבת, עולם ללא מוצא, מחריד ומשעשע כאחד, שמתנכל לאיש הקטן, המנסה לשרוד בלי לוותר על ניצוץ של אופטימיות.
(*צילומים: באדיבות התיאטרון הקאמרי)