מומחי מכון התקנים הישראלי בטיפים מיוחדים לקראת ניקיונות החג :
* יש להקפיד לקרוא את הוראות השימוש ולשים לב לסימון המוצר הכולל את הסיכונים ואזהרות הבטיחות. יש לפעול בהתאם להוראות הספציפיות לכל מוצר.
* אין לערבב חומרי ניקוי! בחלק מהמקרים עלולה להתרחש תגובה כימית אשר יכולה לגרום להיווצרות חומר חדש רעיל ומסוכן מאד.
* אסור לעשן בזמן השימוש בחומרי ניקוי או בקרבתם, בעיקר כאשר משתמשים בחומרים דליקים ובחומרים לפתיחת סתימות שמכילים סודה קאוסטית- סודיום הידרוקסיד.
* חובה לאחסן את חומרי הניקוי במקום שאינו נגיש לילדים.
* אין לאחסן חומרי ניקוי בסמוך למוצרי מזון.
* מומלץ לאחסן חומרי ניקוי, מסירי שומנים, פותחי סתימות (על בסיס סודיום הידרוקסיד) ואקונומיקה בנפרד מחומרי ניקוי למנקי אסלות ומסירי אבנית.
* יש לשמור על חומרי הניקוי באריזתם המקורית כדי למנוע תאונות כתוצאה מאי ידיעה לגבי מה נמצא בתכולת האריזה.
* יש להקפיד על סגירת הפקק לאחר השימוש בחומר הניקוי. יש להקפיד במיוחד באריזות עם פקק קשה לפתיחה, אריזות אלו בדרך כלל מכילות חומר מסוכן מאוד.
* יש לשים לב אם השימוש בחומר הניקוי דורש ציוד מגן כגון: כפפות, משקפי מגן או הגבלת מרחק של התזת החומר –הסימון מופיע על גבי האריזה.
* במוצרים רבים מופיע סמל משולש מובלט. לעיתים מופיע המלל "לא למאכל" הבלטה זו נועדה לאוכלוסיית העיוורים.
* לפני השימוש באקונומיקה מומלץ להסתכל על תאריך התפוגה של המוצר מאחר והחומר הפעיל מתנדף עם הזמן . תאריך פג תוקף הוא בדרך כלל שנה מיום הייצור.
* בקניית נוזל כלים יש לשים לב לריכוז החומר הפעיל המוצהר על גבי האריזה. הריכוז יכול לנוע בין 12% חומר פעיל ל 36%. ככל שהריכוז גבוה יותר יעילותו גבוהה יותר וניתן לדללו עם יותר מים.
* במקרה של פגיעה מחומר ניקוי יש לפעול כפי שמופיע בהוראות היצרן. במידת הצורך יש לפנות מיידית לטיפול רפואי. יש להצטייד באריזת החומר הפוגע.
שיהיה חג שמח ובטוח !
(*צילום: אילוסטרציה)