המומחים מעריכים: טיפול במשככי כאבים לאורך זמן מוביל לכאבי ראש משניים, שבקרב סובלים ממיגרנה מתפתח למיגרנות נוספות. אז מה עושים? מטפלים בתרופות ייעודיות למיגרנה.
מטפלים במיגרנות רק באמצעות משככי כאבים? יתכן כי אתם מחמירים את מצבכם: כך עולה ממחקר חדש שפורסם בגליון האחרון של מגזין Headace ובו נמצא כי טיפול ממושך במשככי כאבים לטובת מיגרנה, עשוי להגביר את תדירותה ואף להופכה לכרונית.
במהלך המחקר דגמו החוקרים 8,200 נבדקים אשר סבלו ממיגרנה במשך שנה לפחות. תיקיהם הרפואיים נבחנו והתברר כי חלק ניכר מהנדבקים התלוננו על תכיפות הולכת וגוברת של מיגרנות, דווקא לאחר שימוש במשככי כאבים, בעיקר משככי כאבים מבוססי נרקוטיקה. 2.5%מהנחקרים אף פיתחו מיגרנה כרונית (כזו המופיעה בתדירות של יותר מ-14 יום בחודש) כתוצאה מכך.
"רוב הסובלים כלל לא מודעים לכך" מסביר סטיבן סילברמן מאוניברסיטת ג'פרסון, דובר האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה. "רבים מהסובלים מכאבי ראש תכופים, לוקחים יותר ויותר משככי כאבים ומחזקים את הכאב עוד ועוד".
ריצ'רד ליפטון מהקולג' ע"ש אלברט איינשטיין לרפואה, אשר משמש גם כמנהל מרכז מונטיפיורי לכאב בניו יורק, מסביר כי בקרב סובלים ממיגרנה תכופה, המוח הופך עם הזמן לרגיש יותר לכאב.
טיפול ממושך במשככי כאבים יוצר כאבי ראש משניים שמתפתחים במהירות למיגרנות, וטיפול במיגרנות הללו שוב באמצעות משככי כאבים מוביל למעגל קסמים שעשוי להוביל למיגרנות כרוניות.
אז מה כן לעשות? המומחים מדגישים כי חשוב לטפל במיגרנות כראוי וליטול תרופות מניעה המיועדות במיוחד לכך.
מחקרים מראים כי שליש מהסובלים ממיגרנות מועמדים ליטול תרופות שעשויות להוריד את תכיפות ההתקפים בחצי, כגון תרופות ממשפחת הטרפטנים דוגמת ריזלט, אך רק 10% מהם אכן עושים זאת.
נוצר:
01/03/2009 09:33:00
עודכן:
07/03/2009 13:39:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |