נראה כי היום העולם מתחלק לשניים : אלו שיושבים בבית ורוצים לחזור למעגל העבודה ולעומתם אלו שעובדים ופוחדים לאבד את מקום העבודה שלהם.
אם כך, איך נוכל לחזור למעגל העבודה יותר מהר ואף מחוזקים יותר ומנגד, אם אנחנו כבר עובדים, איך נהיה "שווים" יותר למעסיק, כך שיחשוב פעמיים בטרם יפטר אותנו?
לטעמי, אין מה להתלבט כי התשובה לכך פשוטה – נלך ללמוד!
היתרון היחסי שאנשים מקבלים מעצם העובדה שהם לומדים ברור לגמרי - יתרון לקבלה לעבודה על פני מועמדים אחרים. בתקופות של פרוספריטי, כשיש ביקושים גדולים לעבודה מעסיקים רבים מוצאים את עצמם עושים סוג של פשרה בקבלת כוח אדם ויותר מזה הם מכשירים בעצמם אנשים שצופנים הבטחה למרות המחיר שהארגון אמור לשלם בשלב ההכשרה.
לעומת זאת, בתקופות מיתון מקומות עבודה מעדיפים אנשים בעלי תעודות, השכלה וידע כמוטיב של חיסכון מחיר ההטמעה בארגון, גם ההיצע של השוק העבודה גורם לברור היטב את העובדים העתידיים.
לימודים מומלצים בזמן מיתון הם לימודי מקצוע עם עדיפות לתקופות זמן של עד שנה. מומלץ ללמוד לימודי "תכלס" כאלה שמשלבים מתודות פרקטיות שיעזרו להיות יישומיים לתקופה של אחרי, ובטח כאלה שמחוברים באופן רגשי אישי להעדפותיו של המועמד.
לימודים נותנים לאנשים תחושה שהם מתקדמים ולא עומדים במקום, לימודים מפיחים תקווה ופתח לאפשרות, לימודים פותחים יכולת חשיבה, היוזמה של אנשים להתחלת לימודים מלווה בהתחדשות וברצון אישי ליצור עבור עצמם מציאות חדשה. מול מפח נפש של להיות חלק מרשימת המתנה ארוכה של אנשים מפוטרים שיושבים ומחכים על הגדר שהגל יעבור.
נתון מדהים הוא שבשנת הלימודים הזאת נרשמת עלייה של 5% במצבת הסטודנטים הלומדים.
ב ה צ ל ח ה !
*** ורד בטש היא מנהלת "הבצפר", בית הספר למקצועות הפרסום.
נוצר:
04/05/2009 07:51:00
עודכן:
13/05/2009 08:59:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |