למרות תדמיתו המצ'ואיסטית של ענף הרכב, שעד לאחרונה נוהל ע"י גברים בלבד, כ 30% מהנרשמות לקל אוטו College, המכללה החדשה ללימוד מקצועות הניהול העסקי בענף הרכב, הן נשים.
המשכורות הגבוהות והאפשרות לקריירה ניהולית בתחום עיסקי הצומח במהירות, יחד עם שעות עבודה נוחות יחסית, מושכות לענף
נשים שבדרך כלל דווקא אינן "חולות הגה". המחסור במנהלים בענף הרכב, בו קיימות כ- 800 משרות ניהוליות לא מאוישות, מתברר כקרקע פוריה ל"מהפיכה הנשית" של עולם הרכב.
כ 30% מהנרשמים לקל אוטו College שהוקמה השנה כדי להכשיר את מנהלי העתיד של הענף הן נשים, בשנות ה 20-30 לחייהן. הן לא חובבות גריז ושמן, ומתעניינות במימון, שיווק ותיפעול הרבה יותר מאשר באלטרנטורים וכוחות סוס, ובענף הרכב רואים בהן את תחילתה של המהפיכה הנשית בענף שכל עמדות הניהול, הבכירות והזוטרות, אוישו בו עד לשנים האחרונות ע"י גברים בלבד.
משבר המנהלים בענף הרכב, בו חסרים כ- 800 מנהלים, העלה במהירות ובאופן חסר תקדים את רף המשכורות המשולמות למנהלים בענף, עד לסכומים של 25,000 ₪ למנהל תיקי ליסינג צעיר. ההתפתחות המהירה של ענף הרכב, שהפך לאחד הענפים העיסקיים המובילים במשק, הניעה צעירות רבות המעוניינות בקריירה ניהולית לפנות לתחום הנחשב בד"כ גברי, ולהירשם למכללה החדשה ללימוד מקצועות הניהול העסקי בענף הרכב.
"תוך עשר שנים הנשים ישתלטו על עולם הרכב, כפי שקרה רק לאחרונה עם תחום הבנקאות, שגם הוא נחשב גברי" אומרת עדנה גולן, מנהלת "קל אוטו קולג'". "תחום הרכב הוא אחד התחומים המתפתחים בצורה המהירה ביותר בשנים האחרונות, והיכולות הניהוליות הנדרשות בו אינן שונות מהיכולות הנדרשות ממנהלות בשאר ענפי המשק. כמובן שנדרשת הכשרה ייעודית לענף, כמו למשל נושאי ליסינג, מימון וניהול השכרת רכב, אבל בניגוד לדימוי של התחום, אין שום צורך לפתוח מכסה מנוע כדי להיות מנהל בתעשיית הרכב".
הגברת הראשונה של עולם הרכב היום היא אלה קליין, סמנכ"לית קבוצת הרכב "קל אוטו", החמישית בגודלה בישראל. "רק לפני כמה שנים
נשים היו חיזיון נדיר במשרדי חברות הרכב" אומרת קליין "מדובר בתחום שנחשב למאוד גברי, ולעיתים קרובות הרגשתי שיש אנשים שאני צריכה להוכיח להם שאני יודעת לפרק מנוע לא פחות טוב מהם. היום חברות הרכב גדלו והשתנו, והצרכים שלהם אחרים. אצלנו בקל אוטו כבר מועסקות
נשים בכירות נוספות, וזאת תופעה שמתחילה לקרות גם בחברות נוספות, בתפקידים כמו מנהלות שיווק, מנהלות משאבי אנוש, מנהלות תיפעול, מנהלות סניפים ועוד. הדור החדש של המנהלות שונה, בדרך כלל מדובר בנשים שאין להן בהכרח חיבה מיוחדת למנועים וכוחות סוס.
קל אוטו קולג', היא המכללה היחידה בישראל ללימוד מקצועות הניהול העסקי בענף הרכב, שהוקמה השנה ע"י קבוצת הרכב קל אוטו, כדי לסייע בהכשרת מנהלי העתיד של ענף הרכב, הסובל ממשבר כוח אדם. הלימודים במכללה, הנמשכים שנה אקדמית אחת, מתחלקים לשתי מגמות שונות – תפעול ואדמיניסטרציה או שיווק ומכירות - שתיהן בהתאמה הדרושה לניהול בענף הרכב.
מה שבטוח הוא דבר אחד : טובות ואמינות ככל שתהיינה
נשים בכל הקשור לניהול - ללא כל קשר לתחום - המהפך האמיתי יקרה רק ביום בו ההגעה למקומות כמו מוסך תפסיק להיות חוויה שוביניסטית המנצלת את חוסר ההבנה של
נשים רבות במכונאות הרכב.