כשאנו משוחחים במכשיר הסלולרי בזמן שהייה בחו"ל, איננו מודעים לכל הפרמטרים שמייקרים משמעותית את חשבון הסלולרי שלנו.
להלן כמה טיפים שיעזרו ללקוחות לחסוך כסף בנסיעות לחו"ל.
1. בדוק לכמה חברות סלולר אתה משלם. לדוגמה, בשיחה בסלולרי השייך לחברות הסלולר הישראליות, הנך "מתארח" ברשת זרה ולמעשה משלם ל-2 החברות: לרשת בה הנך מנוי (בארץ) ולרשת הזרה בה הנך "מתארח". יתר על כן, הרשת בה הנך מתארח רואה בך "תייר" (אין לך יחסי ספק לקוח איתה). וגובה תעריפים גבוהים מאוד. לכן, העדף להתקשר ממספר מקומי, בו תעריפי השיחות זולים יותר.
2. בחר את הסלולארי שלך לפני יציאתך מהארץ. אנו הישראלים רגילים לשימוש בסלולארי שהינו אמצעי חיוני גם בנסיעות בחו"ל. לא כדאי להסתמך על מציאת פתרונות לאחר הנחיתה, שבחלק גדול מהמקרים אינם חוסכים וכרוכים באי נוחות, היות ובאם לא תמצא, השימוש בסלולארי הישראלי יהיה יקר.
בצע סקר מחירים – השתדל לבחור פתרון עם מספר מקומי בארץ היעד
3. בדוק האם קיימת עלות הקמת שיחה. ישנן חברות שמחייבות את הלקוח על ביצוע כל שיחה, בנוסף לתשלום זמן האוויר. כלומר, עלות קבועה נוספת בכל שיחה, מעבר לחיוב על משך השיחה עצמה.
4. מתי מתחיל החיוב? חשוב לברר מתי מתחיל החיוב בגין השיחה. ישנן חברות סלולר (ישראליות) המחייבות בתשלום החל מהלחיצה על ה-send גם אם לא ענו לך מעבר לקו! משמע, חייגת וניתקת – שילמת על דקה!
5. בדוק באיזה מטבע נקוב המחיר - מחירי חברות הסלולר בישראל ומחירי חלק מחברות תקשורת אחרות נקובים בליש"ט! הן לא מדגישות את זה אך שער ליש"ט גבוה פי 1.8 בקירוב משער הדולר.
6.העדף להתקשר לטלפון נייח. בדוק את המחיר המשוקלל ליעד קווי ואת המחיר ליעד סלולרי. בד"כ מחיר השיחה לטלפון נייד גבוה יותר משיחה לטלפון נייח. חברות הגובות מחיר אחיד ליעד נייד ונייח – למעשה, בחלק מהשיחות אתה משלם על משאבים שאתה לא צורך.
7.בדיקת שירותי החברה בחו"ל
חשוב מאוד לפני שארזתם את המזוודות וטסתם לחו"ל, לבדוק שקיים במקום שאתם עתידים לשהות מרכזי שירות לקוחות של הרשת, למקרה של תקלות וצורך בהחלפת מכשיר.
8.עלויות תעריפי מכשיר סלולרי בחו"ל
מומלץ, לערוך סקר קצר בין החברות הבודק איזו חברה מעניקה את התעריפים הנמוכים ביותר לשיחות לישראל ושיחות מקומיות .
** חשוב מאוד ששיחה מקומית לא תעלה יותר מ 50 סנט ושיחה לישראל לא תעלה יותר מ 65 סנט .
** חברות מרוויחות על הצרכן כשהן מוכרות חבילות כשבפועל הצרכן מדבר פחות אך משלם יותר. כך חברות מרוויחות מהפער שבין התשלום לחבילה לכמות השיחות שהצרכן מנצל בפועל.
9.קליטת של המכשיר בחו"ל
חשוב לוודא שכיסוי הקליטה תהיה מקסימאלית ולא תהיה חלקית, כלומר ישנם מקומות בעולם שבזמן שאתה יוצא מהעיר "לכפר" תגלה איזור ללא קליטה .
לכן, יש לבדוק מראש שאכן יש כיסוי מלא לקליטה לנסיעות בין עירונית.
10.מספר מקומי בחו"ל
כאשר אנשי
עסקים נוסעים לחו"ל, רצוי לקחת איתם מכשיר סלולרי עם מספר מקומי של ארץ היעד ולא מכשיר סלולרי ישראלי הפועל "בנדידה" - הדבר נכון גם לגבי נוסע שלוקח עימו את המכשיר הסלולרי הפרטי מהארץ ומפעיל בו שירות חיסכון של "חיוג חוזר".
*נוסע שמפעיל שירות סלולרי "בנדידה" משלם כפול מכיוון שהוא אינו שייך לרשת המקומית.
11.שירות עקוב אחרי של המכשיר הישראלי
TelAway מספקת שירות נלווה באמצעותו ניתן לעשות שירות עקוב אחרי לחו"ל מהטלפון הישראלי האישי למספר המקומי שבארץ היעד וכך במכשיר אחד גם לקבל את השיחות מהארץ וגם לנצל את המספר המקומי בארץ היעד. 2 מספרים על מכשיר אחד! חשוב לדעת כי חברות הסלולאר בארץ חסמו את האפשרות לביצוע "עקוב אחרי, ישירות לחו"ל ועל כן יש צורך בשירות המיוחד. השירות מאפשר לצרכן זמינות מירבית : הן מספר מקומי בארץ היעד והן המספר הסלולארי האישי של המשתמש
12.שירות DATA במכשיר
למי שרוצה לגלוש ולבדוק את תיבת המייל שלו חשוב לוודא כי במכשיר יש אופציית DATA שתאפשר גלישה וקבלת מיילים, רצוי להשוות מחירים.
*** עמי יעקוביאן הוא מנכ"ל חברת Telaway המתמחה בפתרונות תקשורת בינלאומיים לנוסעים לחו"ל.