כיצד להגדיל את החשיפה של האתר?
איך להזרים יותר תנועת גולשים רלוונטית לאתר?
איך להעלות את הדירוג של האתר בגוגל?
האם גם אתכן מעסיקות סוגיות אלו....?
אכן שאלות קשות שכל בעל אתר באינטרנט שואל בשלב זה או אחר, התשובות לשאלות אלו למרבה ההפתעה פשוטות הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב.
מילת הקסם – קישורים נכנסים
ה- א' ב' בתחום קידום האתרים, והשיטה הטובה ביותר גם להעלות את הדירוג בגוגל וגם להזרים יותר תנועת גולשים רלוונטית לאתר היא פשוט לדאוג שיהיו כמה שיותר קישורים נכנסים שמפנים לאתר שלך.
כמה פשוט – ככה יעיל:
1. ככל שיותר אתרים יקשרו לאתר שלך, גוגל יחשיב אותו כאתר חשוב יותר, מה שיקדם את המיקום של האתר ברשימת התוצאות.
2. הקישורים עצמם יזרימו גולשים בצורה ישירה לאתר שלך
3. ועוד יותר טוב – במידה והקישורים ימוקמו באתרים הפונים לקהל היעד שלך, כך הגולשים שיכנסו מהם הינם רלוונטים יותר לתכני האתר.
השתכנעת, אבל איך משיגים קישורים נכנסים?
כאן יש כמה דרכים:
1. ראשית – השיטה הפשוטה והמהירה ביותר להשגת קישורים נכנסים היא פשוט לבקש. לעסק שלך יש ספקים ולקוחות שאתה עובד אתם בקביעות, סביר להניח שיש להם אתר אינטרנט (ואם לא – תפנה אותם אלינו). כל מה שצריך זה פשוט לבקש מהם לשים קישור באתר שלהם שיפנה לאתר שלך, ואם צריך, גם קצת לנדנד עד שזה אכן יקרה בפועל.
2. לבקש לא רק מספקים, אלא גם מחברים, מקרובי משפחה, ומחברים של קרובי משפחה.
3. אוקי, השגת כבר קישורים נכנסים מכל מי שרק אפשר לבקש ממנו, עכשיו מתחילה העבודה הקשה באמת – להשיג קישורים נוספים. הדרך הנכונה יותר להשגת קישורים נוספים היא פשוט באמצעות תוכן.
עליך להתיישב ולכתוב מאמרים מקצועיים בתחומים הקשורים לנושאי האתר ולשירות/ מוצר שאותו האתר מוכר.
את המאמרים האלה אפשר עכשיו להתחיל להפיץ באינטרנט, תוך כדי הקפדה יתרה שבתחתית כל מאמר יהיה קישור לאתר שלך.
היתרון – לא רק שהקישורים יעלו את הדירוג שלך בגוגל, אלא שבגלל שהם מוקמו בדפי תוכן הרלוונטים לתחום שלך, הכניסות הישירות שיהיו מקישורים אלו הינן רלוונטיות ואיכותיות יותר.
אז יאללה, להתחיל לכתוב!
אוקי, כתבת המון מאמרים, אבל איפה ואיך אפשר להפיץ אותם באינטרנט?
יש מספר דרכים:
1. לפרסם בלוג. יש היום הרבה אתרים שמאפשרים פרסום בלוג בקלות ונוחות וללא עלות. למשל פה ב - cafe themarker.
2. לשלוח את המאמר שלך לאתרים לפרסום מאמרים כדוגמאת reader.co.il ו – articles.co.il
3. שיתופי פעולה עם אתרי תוכן גדולים – למשל, אם אתה מדריך טיולים, ותוכל להגיע להסדר עם אתר YNET שתפרסם אצלם טיול שבועי מדי שבוע בתמורה לקרדיט עם קישור בתחתית כל מאמר – הרווחת בגדול!
כדאי לפנות לעורכי התוכן של המדורים הרלוונטים באתרי התוכן הגדולים ולנסות לעניין אותם בתכנים שלך. להזיק זה לא יזיק (מקסימום תתקבל תשובה שלילית)
4. רישום למנועי חיפוש ואינדקסים בארץ – זה הזמן לוודא שהאתר שלך אכן רשום באתרים כדוגמת dmoz.org.il (אינדקס פתוח עליו גוגל מסתמך במידה רבה), tapuz, netex, וכל אינדקס אחר שנותן לך לפרסם ללא תשלום את האתר שלך.
5. "מסחרה" בקישורים – יש היום פורומים ואתרים רבים העוסקים ב"מסחרה" בקישורים, בסגנון של "קשר לי ואני אקשר לך".זוהי שיטה פחות מומלצת, גוגל היום יודע לאתר "קישורי זבל" שהושגו בצורה כזאת, והוא נותן להם חשיבות כמעט אפסית.
לסיום - עוד כמה דברים שחשוב לדעת לגבי קישורים נכנסים:
1. יש לדאוג שמילות הקישור עצמן שמופיעות בלינק יהיו רלוונטיות למילות החיפוש אותן רוצים לקדם בגוגל. למשל – קישור בפורמט הזה – pixelit - בניית אתרים הרבה יותר יעיל כדי לקדם את המילה בניית אתרים מאשר קישור פשוט כמו זה > Pixelit
2. אם אפשר להימנע מקישורים צולבים – עדיף (קישור צולב = "קשר אלי ואני אקשר אליך", גוגל יודע לזהות שמדובר בקישור הדדי, ולכן הוא נותן לו פחות חשיבות)
3. רצוי שהקישור שמפנה אליך ימוקם בדף בו יש תכנים הרלוונטים למילות החיפוש ולנושאים שאותם אתה רוצה לקדם. למשל – אם אני אשיג קישור לאתר שלנו (שעוסק בבניית אתרים) מחברה שנותנת שירותי ליצנות, זה יהיה פחות אפקטיבי מקישור מאתר של חברה שמתמחה בנושאים הקשורים לאתרי אינטרנט.
נוצר:
23/11/2008 08:45:00
עודכן:
10/01/2009 04:27:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |