סיכוייו של אדם הבוחר להיות זכיין של חברה מוכרת בעלת מותג חזק ורווחי להצליח בעולם העסקים, גבוהים יותר מאשר לו היה מנסה להקים את העסק בכוחות עצמו.
להצלחה כידוע אבות רבים, הכישלון לעומתו יתום לגמרי, בעיקר בתחום היזמות הפרטית.
עסקים רבים נפתחים אך מתקשים לשרוד ורובם לא צולחים את השנה הראשונה לקיומם. האפשרות להיכשל מרתיעה בעלי יוזמה רבים, החוששים כי החלום אותו טוו בזהירות, לפעמים במשך שנים, יתנפץ על מזח הריבית הבנקאית, השוק ההפכפך, או טיל קאסם טועה שיגרור אחריו מבצע צבאי רחב היקף כזה או אחר ויורידם למצולות מוגבלי האשראי. אין זה מפתיע איפה, שהמעסיק הגדול בארץ הוא המגזר הציבורי - ה"סקטור" כדבריו של מודי בר און.
ומה עושה מישהו שבכל זאת, למרות הסכנות, אינו מעוניין להצטרף לדיסקונט, סליחה, ולהצטרף ל"סקטור", או להיות שכיר בחסות מעסיק אחר, אלא רוצה לצאת לדרך עצמאית? מי שעושה נכון את החשבון יגיע למסקנה שיותר מכל כדאי להיות מאומץ, עם עדיפות למשפחה מורחבת.
בעולם העסקים פרוש הדבר הוא הבחירה בשיטת הזכיינות, כלומר להפוך לזכיין של רשת קיימת ומצליחה שכבר הוכיחה עצמה בשטח.
הזכיינות מאפשרת ליהנות מהיתרונות שבשייכות לרשת עם גב כלכלי, יחד עם השמירה על מעמד עצמאי. הרשת מספקת חבילה עסקית בדוקה הכוללת ידע, ניסיון ניהולי, חבילת מוצרים ומותגים בעלי יכולת מכירה, אמצעי פרסום ושיווק ופתרונות לוגיסטיים. הרשת מלווה את הזכיין בכניסה חלקה לעולם העסקים ומגדילה את סיכוייו ליהנות ממנו לאורך זמן בעודה מאפשרת לסניפיה ליהנות גם מיתרונות מסחריים ובלעדיות על מוצרים ייחודיים. בעולם שיטת הזכיינות מגלגלת מחזורים כספיים בהיקף אדיר מזה למעלה מ70 שנה ומייצרת מיליוני מקומות עבודה. בארץ היקף הזכיינות צנוע יותר עם כ- 2000 זכיינים המייצגים 200 עסקים, בהם גם
עסקים בינלאומיים.
דורון בלשנית במקצועה ממוצא אנגלו-סקסי פיתחה את שיטת הלן דורון ללימוד אנגלית לפני למעלה מ-20 שנה. הפריצה הגדולה שלה התרחשה לפני כעשור כאשר החלה למכור זיכיונות לשיטה ולחומרי הלימוד שפתחה. היום העסק מופעל על ידי 500 זכיינים ב 24 מדינות בהן : גרמניה, אוקראינה, אוסטריה, פולין, סין, הונג-קונג ולאחרונה אף באינדונזיה. עד כה למדו בשיטת הלן דורון יותר מ-150 אלף ילדים מתוכם למעלה מ 15 אלף בישראל.
דורון מעניקה לזכיינים את כל הכלים הנדרשים להצלחתם. היא מעניקה בלעדיות אזורית לזכיין, הכשרה אינטנסיבית הן עסקית והן תוכנית, עזרה מנהלית ושיווקית, וחומרי לימוד עדכניים ואיכותיים, שאותם ממשיכה דורון לשכלל ולפתח יחד עם צוות הפיתוח הפדגוגי המקצועי שהקימה.
הלן מספרת לנו: "אני מכירה מקרים של יזמים, שמפתחים רעיון טוב, מוכרים המון רישיונות בעולם ונעלמים. הזכיינים נשארים עם מוצר שמתיישן מהר וללא תמיכה. אנחנו לא כאלה. אני עומדת מאחורי הזכיינים שלי".
שיטת הזכיינות הוכיחה עצמה כבעלת תרומה משמעותית למשק בכך שהיא מפחיתה את הריכוזיות במשק ומגדילה את סיכוייהם של
עסקים עצמאיים לשרוד בשוק. בנוסף השיטה מגדילה את הסיכוי של בני השכבות החלשות בהם
נשים ותושבי הפריפריה להצליח כעצמאיים. לפי הנתונים של דורון מרבית הזכיינים לשיטתה הן נשים. ניראה כי בכל הקשור בזיהוי הזדמנויות טובות בתחום העסקי הנשים גילו את מה שעד לא מזמן היה נחשב לטריטוריה גברית בלעדית שסומנה ותוחזקה בהרבה טסטוסטרון. שיעור הנשים המועסקות בארץ נמוך מזה של הגברים, הכנסתן נמוכה יותר ורמת האבטלה בקרב הנשים גבוהה יותר. שיטת הזכייונות מאפשרת לנשים צמיחה אישית וכלכלית תוך נטילת פחות סיכונים.
דבי פרימן המלווה מזה כ-12 שנים את שיטת הלן דורון ללימוד אנגלית, כמורה, כזכיינית, וכיום כמדריכת מורים, טוענת ש"אי אפשר להפסיד בעסק הזה. צריך לחשב את מספר התלמידים הנדרש כדי להגיע להכנסה מסוימת, וצריך למצוא אותם".
כלנית פילו, שהיא זכיינית בשרון מוסרת לנו כי: "פורמט הזכיינות של חברת הלן דורון אפשר לי להיכנס לעולם העסקים עם תמיכה של חברה מבוססת ומנוסה. כאם ל-2 בנות הזכיינות איפשרה לי שילוב אידיאלי בין פיתוח
קריירה מבלי לפגוע במשפחה. נכון שהקונפליקט בין האמהות לקריירה עדיין קיים, אך הגמישות וחופש הפעולה כעצמאית מקנים לי יכולת תמרון טובה בין שניהם.
כמו בכל עסק גם בפורמט כזה צריך להשקיע כסף, אך רמת הסיכונים היא נמוכה מאוד להבדיל מעסקים אחרים, צריך לזכור שאנחנו מספקים מוצר חינוכי שהדרישה אליו גדלה כל יום, ומכאן שפוטנציאל הגדילה של העסק שלי במגמת עלייה"
דורון שמעניקה כאמור ליווי צמוד לזכייניות שלה מוכיחה כי הכוח הנשי הוא לא רק הכוח העולה אלא גם הכוח החכם.