אתר ג'ובנט, אתר מודעות הדרושים הגדול בישראל, מציג בפניכם 10 נקודות חשובות שכדאי להתייחס אליהן בהכנה לראיון העבודה. להלן מספר כלים מקצועיים שיסייעו לך בהתמודדות עם שוק העבודה התחרותי. המאמר מתמקד בהכנה לראיון עבודה, כאשר הוא מתחלק לשני שלבים עיקריים: שלב טרום הפנייה לארגון, ושלב ההגעה לראיון.
הכנת הפנייה לארגון
1) המלצות - להמלצות משקל משמעותי בשוק העבודה. בדוק היטב אם הממליצים הפוטנציאלים נכונים להמליץ עליך בכל פה!
2) למד על הארגון - ניתן לעשות זאת במספר דרכים: ראשית, גלוש באינטרנט. רוב הסיכוי שתמצא ברשת מידע על מרבית המעסיקים הגדולים. כתוב את שם הארגון באחד ממנועי החיפוש הגדולים והמידע יעלה. שוחח עם אנשים שמכירים את הארגון, עובדים בו או עבדו בו בעבר, או עם אנשים שיכולים להפנות אותך אליהם.
3) נסח את הפנייה - אם הארגון לא הציע משרה לקהל הרחב ואתה פונה אליו ביוזמתך, התאם את דרך הפנייה לאופי הארגון ולאישיותך. למשל, בחן אפשרות לבקר בארגון ולנסות להתקבל לפגישה. עומדים בפניך ערוצי פנייה רבים: אינטרנט, דואר, פקס, טלפון, קשרים אישיים, השארת קורות חיים בקבלה/ מודיעין ועוד.
כל העת הייה מודע לקשר הבין אישי: זכור את שם האדם שאתה צריך לפנות אליו, וגם את שמו של מי שתיאם עימך את הפגישה. אם הוא יקבל את פניך כשתגיע לפגישה, צברת עוד נקודת זכות. בדוק אם מישהו ברשימת הממליצים שלך מכיר את המעסיק הפוטנציאלי שאתה פונה אליו. בדרך כלל המגייס מעדיף לשוחח עם ממליץ שהוא מכיר.
הפנייה לארגון
4) אופן הפנייה - התקשר מטלפון רגיל. ודא שאתה במצב נינוח בסביבתך הטבעית. גם כך זו יכולה להיות שיחה מעט מלחיצה. מסיבה זו דאג גם לסביבת שיחה שקטה. הכן עט ונייר לצורך רישום פרטים להמשך הקשר ויומן לקביעת פגישה. אם אתה נוטה להתרגש, הכן את משפטי הפתיחה שלך בכתב ושנן אותם. דבר לעניין ובכובד ראש עם מי שמשוחח עימך, גם אם הוא בעל תפקיד זוטר בעיניך. אל תנסה להוביל את השיחה. תן לנציג המעסיק הפוטנציאלי להוביל אותה. לבל תצטייר, ולא בצדק, כטרחן ו/או שתלטן. לקראת תום השיחה ודא שוב מה סוכם ואת נכונות הפרטים, כמו מקום המפגש ומועדו, אופן ההגעה, מועד התקשרות נוסף וכדומה.
5) קורות חיים – שלח קורות חיים בצירוף מכתב נלווה - מכתב המסביר מדוע יש לך יכולות מיוחדות לאייש את המשרה בהצלחה. אם, למשל, מוזכרת בדרישות המשרה חשיבות היכולת לעבודה בצוות, אל תסתפק בציון העובדה הכללית שאתה בעל יכולת מופלאה לעבוד בצוות, אלא תן גם דוגמה איך הדבר בא לידי ביטוי. סוג התייחסות כזה ירשים את מקבל המכתב ויְיַחד אותך. אם אתה היית מקבל מכתב כזה, לא היית מתרשם מגישה כזו? בנוסף אל תציף את הארגון המתעניין בך במידע רב מדי. לדוגמה, אל תשלח המלצות כבר במכתב הראשון. ציין כי אלו יימסרו לפי דרישה. כמו כן, הממליצים שלך זכאים שפרטים עליהם לא יופצו לכל עבר.
6) זכור, יש לא מעט בני אדם (גם מראיינים הם בני אדם...) שמקבלים מכתב ללא פנייה אישית אליהם ועשויים להרגיש שאין מתייחסים אליהם, אלא רק לפונקציה שהם ממלאים. השתדל להיות אנושי ובכל זאת לשמור על מידה ראויה של פורמאליות .אל תתהדר ביכולות לא רלוונטיות פן תצטייר כגאוותן. אנשים נרתעים מכך.
7) שלח תמונה - שקול לשלוח ביוזמתך תמונה (לא פוטו רצח...) שמחמיאה לך. כך תהפוך בעיני המעיין במסמכיך מדמות עלומה למישהו ממשי יותר. זהו מידע רלוונטי, כי במקצועות לא מעטים יש משקל להופעה חיצונית. ובכלל, אנשים מסתקרנים לדעת איך נראה מי שעומד מאחורי קורות החיים במסמכים שנשלחו.
8) תעד - שלחת פנייה בכתב – שמור העתק. בכלל, הקפד על תיעוד מסודר של שלבי פעילותך. הדבר יכול רק להועיל ולחסוך לך זמן רב.
ההגעה לארגון וההמתנה לראיון
9) הגע בזמן - הבא בחשבון פקקים של בוקר, קשיי התנעה של מכונית, צורך אפשרי בחיפוש חניה, אוטובוס שמתעכב ועוד. מוטב להקדים מלאחֵר. אם בכל זאת איחרת – התנצל ותן הסבר קצר וענייני.
10) בחן את סביבתך - אל תתיישב ותתחיל לקרוא עיתון. סקור את חדר ההמתנה ואת התנהגות הצוות במקום ויחסם אליך. כל אלו מלמדים על הארגון ומשפיעים על מידת רצונך להצטרף אליו.
הסבר פנים לכל מי שתפגוש. ראשית, זה אנושי ויוצר אווירה נינוחה שתעזור גם לך. שנית, אינך יודע מה ישאל מראיין מנוסה לאחר שתצא את הפקידה שקיבלה את פניך ולא ממש התייחסת אליה.
ועוד עצה ממני, כבה את הטלפון הסלולארי!!!
www.Jobnet.co.il
נוצר:
30/01/2008 03:03:00
עודכן:
03/06/2008 21:23:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |