בוקר אחד מיהרתי לגן עם יונתן שלי בן שנה וחצי.. הבוקר היה מלא בתקלות – החל מסירוב לנעול נעליים, דרך הקפה שלא הצליח לי והמפתחות שנמצאו בסופו של דבר בארון משחקים של בני. בקיצור, היינו באיחור. בדרך אל הגן נתקלנו בג'ינג'י של השכנים. החתול הזה אף פעם לא משתף פעולה, ברגע שמתקרבים אליו הוא בורח כמה צעדים ומתיישב שוב למקלחת שמש של הבוקר. בני לא מוותר. כך מתחיל מרדף אינסופי שנגמר תמיד באכזבה של יונתן.
כל הבוקר הזה מתארך לאינסוף, אני שוב מפספסת את האוטובוס לעבודה והקטן מגיע לגן לאחר תקשורת ממושכת עם חיה משופמת. והוא צודק! כמה חוכמה יש בייצור קטן אחד. אני מודה שאני קצת מנסה להספיק הכל בחמש דקות – לגדל את הקטן, לעבוד במשרד רו"ח, לנהל משק בית וגם ללמד יוגה בזמן שנותר ובכך נכנסת לסחרור היום יומי של מטלות.
אבל, אני מודה כל יום בחיי שעליתי על דרך היוגה!
יוגה לימדה אותי שמהירות בעשיה לאו דווקא מעניקה לי יתרון, להיפך, היא מרחיקה אותי מההוויה, מלהיות נוכחת כאן ועכשיו ומכל הרגעים היפים אשר מלווים אותי ביום יום. הבנתי שכשאני ממהרת, המהירות שלי גורמת לסובבים שלי לכאב ראש. עם השנים לא הפסקתי לעשות מטלות ומשימות, אבל כן למדתי לזהות את הסחרור, לעצור רגע, לתעדף את המטלות ולבצע פעולה אחרי פעולה עם הקשבה לעצמי ולסובבים.
מאז שהתחלתי לתרגל יוגה, למדתי מה עושה לי טוב ומתי אני מרגישה הכי טוב עם עצמי. הבנתי מתי לקחת נשימה ולהבין כי לא בוער כלום וכל המטלות יכולות לחכות עוד 60 דקות. הבנתי כי עושה לי טוב להשתחרר מהמתח ולצאת מהמצב הרובוטי בו אני רק מבצעת משימות ולהריח את הפריחה של האביב. הבנתי כי עושה לי טוב להאט מעט ולהרחיק את הנודניק מראשי אשר שמדקלם לי את המשימות הצפויות.
כאשר אני מתרגלת, אני מרגישה את ריפוי הנפש והגוף. יחד עם זאת יש ימים ואפילו שבועות שזה לא תמיד מתאפשר.
ראו 3 טיפים אשר יעזרו לכם להכניס ולשמר את היוגה לתמיד בלו"ז שלכם.
1. תכננו זמן יוגה ביומן שלכם. בכך אתם מקצים לעצמכם זמן קבוע ל"אני" עצמי שלכם. וזה לא אומר שאתם אנוכיים אלא שאתם מכבדים את עצמכם ואת ה"אני" שלכם. זה ייתן לכם הרגשה טובה וכאשר טוב לכם – טוב לכל הסובבים שלכם
2. היו גמישים. קבעתם זמן-יוגה והילד חולה? אל תתבאסו שפספסתם שיעור, קחו נשימות עמוקות במשך 10 דקות, עצמו עיניים, דמיינו שאתם עושים ברכות שמש ונשמו בהתאם. יוגה הינה דרך חיים. אנחנו מתרגלים יוגה כאשר אנחנו מתמודדים עם מצבים לא פשוטים בחיי היום יום, וכאשר אנחנו נשארים רגועים במצבי לחץ, היכולת שלנו להתאים את עצמנו למצבים המשתנים הופכת אותנו ליוגים גמישים, לא בגוף, אלא בנפש.
3. אל תהיו קשים עם עצמכם. לפעמים יש ימים בהם אין ברירה וחייבים להיכנע למציאות. מתח על גופנו נוצר כשאנו מלקים את עצמנו על כל מה ש"היינו צריכים" להספיק ולא הספקנו. יוגה מלמדת אותנו קבלה עצמית, אז תהיו עדינים עם עצמכם ותאהבו את חוסר השלמות.
במציאות לא תמיד תצליחו להגיע למזרן היוגה שלכם אבל תמיד תוכלו לתרגל יוגה בפעילות היום יומית שלכם. תהיו כאן ועכשיו, תנשמו עמוק, קבלו באהבה את האתגרים והמשיכו לנוע.
וכאשר תהיו מוכנים לתרגול על המזרן, התענגו על כל רגע!
*** הכותבת היא מדריכת יוגה בזאוס קלאבס (סניף רמת גן וסיטי סטודיו)
(* צילום: דייב שוורץ)