שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר בכנס בנושא "מנהיגות
נשים ומנהיגות פמיניסטית" שנערך באוניברסיטת חיפה:"נשים הן עדיין קבוצת מיעוט, וכקבוצת מיעוט אנחנו צריכות את הגנת בג"צ".
"השינויים המוצעים לקביעת הרכבו של בג"צ מסוכנים ועלולים לפגוע במאבקן של הנשים ואני מצפה מכל מי שנמצאת כאן להצטרף לקריאה נגד השינויים המוצעים", כך אמרה שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר בכנס בנושא "מנהיגות
נשים ומנהיגות פמיניסטיות" שנערך באוניברסיטת חיפה. "כדי להמשיך ולהגן על זכויות אדם ועל זכויות של קבוצות מיעוט, בג"צ חייב להתרחק מהשפעה של פוליטיקאים.
נשים הן עדיין קבוצת מיעוט וכקבוצת מיעוט אנחנו צריכות את הגנת בג"צ", הוסיפה השופטת דורנר המכהנת כיום כנשיאת מועצת העתונות.
בכנס השנתי ה-11 של המקבץ ללימודי האישה באוניברסיטת חיפה התייחסה השופטת דורנר אל אי השוויון בין
נשים וגברים מניסיונה האישי. לדבריה, הדעה המוקדמת שטוענת כי האישה נחותה מהגבר עדיין מפעמת בדעתם של לא מעט גברים ונשים. ""ברור לגמרי שיש עדיין דעה קדומה, וכי הדגם שלפיו העולם שלנו קיים בנוי לגבר - לאדם שיש לו מי שידאג לילדים ולבית בזמן שהוא בונה את הקריירה שלו". עוד סיפרה כי בצעירותה, כשהייתה קצינה צעירה בפרקליטות הצבאית ראתה איך קצינה אחרת, שנכנסה בפעם השנייה להריון, פוטרה מתפקידה. לדבריה, היה לה ברור כי גם אם הסיבה הרשמית הייתה אחרת, הסיבה האמיתית לפיטורין היתה סביב ההריון. "אחרי הלידה השנייה שלי חזרתי לעבודה מייד לאחר שלושה חודשים, כי ראיתי איך קצינה אחרת מאבדת את מקום עבודתה. נכון שעל פי החוק אסור לפטר בגלל זה, אבל אפשר למצוא תרוץ אחר לפיטורין. זה קרה אז ואני בטוחה שזה קורה גם היום. כדי להמשיך ולהתקדם בקריירה שלי לא ביצעתי 'כראוי' את תפקידי בבית", ציינה השופטת בדימוס.
לדבריה, יש כיום שתי אפשרויות "שוויון" לנשים: "שוויון מגן", שמתייחס לאישה כמישהי שצריך להגן עליה דרך חוקים "מקלים" כמו פחות שעות עבודה או איסור עבודה בלילות. גישה זו, טענה השופטת דורנר, רק מגבירה את חוסר השוויון בכך שהיא מציבה חסמים נוספים על דרכי התקדמות לנשים. הגישה השנייה היא להתייחס לאישה כמו אל גבר -הריון ייחשב כמו מחלה וחופשת לידה כמו היעדרות לדוגמא. "ברור שיש הבדלים ביולוגיים ויש לעשות התאמות לפיהן. אבל הדרך הנכונה לשוויון אמיתי צריכה להיעשות דרך שינויים בתפיסתנו את העולם כמקום לגברים", סיכמה השופטת דורנר.