תערוכה בבית התפוצות, ביוזמת המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים והשר יוסי פלד. במסגרת התערוכה הושק בול חדש "צדק בירושלים, התשכ"א - שישה מיליון קטגורים".
בית התפוצות מציג את התערוכה: "מבצע פינאלה: סיפור לכידתו של אייכמן", בה חושף המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים, לראשונה בתולדותיו, את סיפור החטיפה באמצעות פריטים, תעודות, מסמכים ושיטות פעולה, שפותחו והופעלו לראשונה במבצע זה. במעמד אירוע הפתיחה השיק השירות הבולאי בול חדש "צדק בירושלים, התשכ"א - שישה מליון קטגורים.
בתערוכה מוצגים פריטים ומסמכים, ביניהם: מסמכי הזיהוי הראשונים, הדרכון המזויף על שם זאב זכרוני שאפשר את הברחתו של אייכמן לישראל, תרשים מקורי של מפת אזור מגוריו של "ריקרדו קלמנט" - שמו של אייכמן אותו אימץ עם בריחתו לארגנטינה, עם סימון רחוב גריבאלדי, לוחית הזיהוי המזויפת ששימשה את המכונית שהסיעה אותו לשדה התעופה בבואנוס איירס בדרכו לארץ, אישור כניסה למשפט שנערך בירושלים ע"ש משה תבור - שהיה בצוות הלוכדים ותכנן את תא הזכוכית בו ישב אייכמן ועוד.
כאמור, במסגרת אירוע הפתיחה השיק השירות הבולאי את הבול "צדק בירושלים, התשכ"א" - שישה מליון קטגורים. הציור שעל הבול הוא ציורו של הצייר מירון סימה ובו האצבע המאשימה של גדעון האוזנר, התובע במשפט אייכמן. הציור באדיבות אוסף המשכן לאמנות, עין חרוד. עיצוב הבול והמעטפה: לירת דסאו; עיצוב חותמת: דוד בן הדור.
מנכ"ל בית התפוצות אבינעם ערמוני ציין כי בית התפוצות, מוזיאון העם היהודי, גאה להציג תערוכה העוסקת בסיפור לכידתו של אחד הפושעים הנאצים הידועים לשמצה, ממתכנני "הפיתרון הסופי", שהביא להשמדתם של שישה מליון יהודים.
עוד הוסיף ערמוני: "התערוכה בבית התפוצות, שהיא פרי שיתוף פעולה של בית התפוצות עם המוסד, המשרד למודיעין ותפקידים מיוחדים והשר יוסי פלד - בעצמו ניצול שואה - אינה עוסקת בשואה, אלא בצדק שנעשה ע"י מדינת ישראל.
אנו מצפים כי התערוכה תהווה מוקד משיכה ועניין לא רק לניצולי שואה אלא גם לבני הדור השני והשלישי וכן למבקרים מהארץ ומחו"ל".