לקראת יום האישה הבילאומי (החל ב 8 במרץ), מציגה מיקי אינהורן-נלקנבאום תערוכת תצלומים "נשים בראי המאה", במסגרת פעילות "יוצרות בין החומות" - מפגש מרתק עם יוצרות גליליות, במוזיאון "אוצרות בחומה" בעכו, בין 12-11 במרץ.
מיקי אינהורן-נלקנבאום היא צלמת, עיתונאית ואומנית רב תחומית. לתערוכה בחרה בתצלומי נשים ממסעותיה באפריקה. בתערוכה זו מתארח גם הצלם משה ניסן, עם תצלומי נשים מהמזרח הרחוק. בתערוכה זו נחשפות נשים בתרבויות העולם כולו בהיבטים השונים. נשים עובדות, נשים עממיות, נשים כאמהות. נשים המעורבות בכל תחומי החיים, במלוא עוצמתן, חיוניותן ויופיין.
על צילומי הנשים שלה, מספרת מיקי: "במסעותי בעולם תרתי גם אחרי נשים בתרבויות שונות. נשים שורדות. תוך כדי אינטראקציה עמן גיליתי את קסמן, את כוחן ואת מיומנותם במלאכות שונות. הגם שחשבתי שחלק מן המלאכות פסו מן העולם, מסתבר שבמקומות רבים בתרבויות שונות, הן באפריקה והן במזרח הרחוק, משמרים מלאכות עתיקות. מלאכות שעוברות מסבתא, לבת, לנכדה. מלאכות של השרדות. תוך כדי צילומי גיליתי בעין המצלמה נשים חזקות, נשים שורדות. נשים שהן עמוד התווך של משפחותיהם"
ועוד מוסיפה מיקי ואומרת: בתקופה המודרנית מנסות אנו ללמוד ולשמר מיומנויות ומלאכות ששרדו את עיתות הזמן ועברו מדור לדור. מה שמוכיח, שמה שהיה טוב פעם, מתאים הוא גם להיום. המיומנויות כל כך בסיסיות, כל כך מושלמות, שלא נס ליחן עם השנים. הן רק מועצמות על ידי הנשים. בכך אני רואה את החיבור של תערוכת הצילום 'נשים בראי המאה', ל'יוצרות בין החומות'.
והנה ציטוט רלבנטי מפיה של אינדירה גנדי, מי שהיתה ראש ממשלת הודו: "סבא שלי פעם אמר לי שיש שני סוגים של אנשים: אלה שעושים את העבודה ואלה שלוקחים את הקרדיט. הוא אמר לי שכדאי לי להיות בקבוצה הראשונה. שם יש פחות תחרות", ודי לחכימא..
התערוכה "נשים בראי המאה" תתנייד ל"אשכולות פיס לאומנויות ומדעים" במסגרת פרויקט "תערוכות נודדות לאשכולות".
(צילום: מיקי אינהורן-נלקנבאום)