סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי, HIT מכון טכנולוגי חולון, בשיתוף פעולה עם עמותת "מחוברים לשואה", מציגים נקודות מבט מרתקות על זיכרון ושואה.
מכלול המנהגים והחוויות סביב יום השואה, מתרכז בטקסי יום זיכרון ממלכתיים ומכיל בתוכו מורכבויות היוצרות מתח בין האינדיבידואל לקולקטיב, בחוויית הזיכרון עצמה או מול מושא הזיכרון. כיצד ניתן לייחד את נר הזיכרון הגנרי לשואה? כיצד ומה נזכור? את מי? אחד או שישה...? איך הנר מפעיל מנגנון טקסיות אישי ומשפחתי לזיכרון הקרובים?
אלו ועוד ממגוון מהשאלות שהועלו עם מקימות עמותת "מחוברים לשואה" - אלישה יעקובי וליאת זכרון - בפנייתן למחלקה לעיצוב תעשייתי ב HIT לקבלת השראה ורעיונות להשלמת פעילויות שהן נוקטות.
לרגל יום השואה נפתחה התערוכה "נר זוכר" - נרות זיכרון, שעוצבו על ידי סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי, HIT מכון טכנולוגי חולון, פרי שיתוף פעולה עם עמותת "מחוברים לשואה". הנרות הם פרי יצירתם של סטודנטים שנה ג' בקורס "מבואות לנתיבים בעיצוב". מנחי הקורס: לוקה אור ורן אמיתי, אורי בן-צבי ולירון צנחני, עדי כתרי ומאיה בן-דוד.
זיכרון הוא היכולת לאגור מידע פרקטי ורגשי ולהשתמש בו. מתוך בחינת מושג זה אל מול שואת העם היהודי, יצרו סטודנטים נרות זיכרון לשואה, המציגים דיאלוגים במשמעויות השונות של הזיכרון, בחשיבות שלו, בנטל המידע, בבחינת דרך הזיכרון המסורתית אל מול דרך עכשווית להנצחה של שואת העם היהודי. הנרות שעוצבו מהווים תמונת ראי מרתקת לאופן שבו חווה דור הסטודנטים את זיכרון השואה.
הסטודנטים יצאו לעבודת העיצוב לאחר יום עיון שהוקדש לנושא הזיכרון, בו הם נחשפו לצדדים אקדמיים שונים של המושג ורכשו נקודות השראה רעיוניות. יחד עם קשיים רגשיים שצפו לאורך תהליך הפיתוח, הפרויקט יצר הזדמנויות חד-פעמיות ומרגשות - סטודנטית בחילופים מגרמניה השתתפה בפרויקט ואף זכתה בפרס. סטודנטים חשפו עצמם ונגעו בנקודות אישיות ורגישות מאוד, וניכר כי עברו תהליך חשוב מול סיפורם אישי. התוצרים הפתיעו וריגשו את חברות העמותה, וסיפקו מגוון פרשנויות ומבט מרתק על האופן בו דור הסטודנטים חווים את זיכרון השואה.
התערוכה תוצג עד 18.4.13 בין השעות 19:00-16:00 / גלריה "ויטרינה", בניין 6 HIT מכון טכנולוגי חולון - רח' גולומב 52
(*צילום: יח"צ, דדי אליאס)