מדינת ישראל מאופיינת בהרבה ים, בריכות ושמש ולכן, חלק מתרבות הפנאי שלנו ניסוב סביב פעילות בבריכה.
הורים אשר מפחדים ממים, ברוב המקרים שוללים מהמשפחה ומהחברים חופשות אשר בהן משולבת פעילות מים כלשהיא.
ההורה החרד, מבלי לשים-לב משנה בצורה קיצונית את חייו וזאת על-מנת לא לגעת בחרדה - כי החרדה משתקת, גורמת לעיתים לכאבי ראש, מתח בשרירים ובצוואר, כאבי גב, הפרעה בחילוף החומרים, וירידה בתפקוד היומיומי בחיי החברה, סקס, עבודה ועוד.
בישראל כ- 25-30% מהאוכלוסייה המבוגרת בגילאי 20+ אינה יודעת לשחות.
הפחד מהמים או הפחד בכלל מנטרל ומשתק אותנו מפעילויות רבות ביומיום. בדרך-כלל מבוגרים שלא שחו בילדותם מנסים ללמד את ילדיהם, (לא באופן אישי אלא ע"י מדריך), אך בכל תהליך הלימוד ההורה משפיע בחרדתו על הילדים והסובבים אותם.
אלמנט המים ברפואה הסינית כולל בתוכו את מרידיאן הכליות (KID) ושלפוחית השתן (UB).
מרדיאנים אלה עוברים מהראש לאורך הגב ועד לכף הרגל. ממחקרים שנעשו ב"עולם המים", כ-90% מהאנשים שסובלים מחרדת מים, סובלים גם מכאבי גב תחתון.
אלמנט המים ברפואה הסינית, מכיל בתוכו את אלמנט הפחד וכידוע כשהפחד הוא קיצוני, אין מעבר אנרגטי לאורך כל הגוף וכפי שצוין, הפחד משתק את הגוף ופוגע בו.
מבוגרים אשר בילדותם לא למדו לשחות, בזמן שהייה קרובה למים עולה לחץ-הדם והדופק והפחד הנורא מכל הוא מטביעה, פחד שהמים עולים מעלינו ואין לנו אויר – כל זה גורם לרצות לברוח ולא להתמודד.
אותו פחד שיושב בתת-מודע לא יעלם לבד, או לפחות, לא שמענו על מקרה כזה, גם לא עם טיפול פסיכולוגי ארוך שמישהו הצליח להתמודד עם אותו פחד לבד. התת-מודע מציף לנו שוב ושוב באירועים משמחים, כואבים, חוויות ועוד.
יותר ויותר אנשים פוחדים לדבר על הפחד שלהם ותמיד חושבים שהם היחידים ביקום שאינם יודעים לשחות. אז אתם לא לבד! לימוד השחייה דורש הרבה סבלנות, הכלה (משורש להכיל), ידע בלימוד שחייה וידע טיפולי.
אז כמה זה עולה לנו בחיים לא לדעת לשחות???
סיפורו של ג. עובד בחברת היי-טק שלא היה מסוגל לשבת יותר מ-20 דקות מול המחשב, להרים את הילדים שלו בשל כאבים. כל פעילות גופנית שניסה לעשות, העלתה את רמת הכאב. לאחר חופשה של חודש מהעבודה ואין סוף טיפולים רפואיים ואלטרנטיביים, החליט לעזוב את תחום ההיי-טק, למרות שזה היה כל עולמו. הגבר בבית המפרנס הפך לסמרטוט, נכנס לדיכאון והתחיל טיפול פסיכולוגי. באמצעות טיפול במים ושחייה שיקומית (שחייה המותאמת לגוף, לכאב, לגיל ולמצב הנפשי), הצליחו מדריכי עולם המים ללמד את ג. לשחות, ל"חשוב על האני", לטפל בכאב הגב ולבנות תכנית של אימון גמישות והרפיה לחיים.
לאחר 3 חודשים מתחילת הטיפול, הצליח לשחות כ-80 בריכות (2 ק"מ בכל אימון), ירד במשקל כ-10 ק"ג, הניצוץ בעיניו חזר, הילדים קיבלו את אבא שלהם בחזרה, חזר לעבודה ואף קודם בתפקיד.
אומרים שהשחייה הוא הספורט הבריא בעולם ויש המכנים אותו "ג'וקר", משום שניתן לשלב אותו, בעבודה נכונה עם כל ענף
ספורט ועם כל מצב בריאותי או נפשי.
למה בכלל השחייה הוא
ספורט בריא?
בגוף האדם יש כ- 650 קבוצות שרירים. בשחייה, בשילוב מספר סגנונות (חתירה וגב כ- 180 קבוצות שרירים, פרפר כ-200, חזה כ-230 ), אנו עובדים על במחצית מקבוצות השרירים הקיימות בגוף ובכל השרירים הנדרשים לתפקוד יומיומי (הליכה, ישיבה, נהיגה, בישול וכו').
השחייה הנכונה מאריכה את השרירים, מרפה את המפרקים, משפרת את הנשימה, שומרת על האזורים הרגישים-גב, צוואר, ברכיים, קרסול, לעובדי היי-טק - מפרק כף היד. הלחץ ההידרו-סטטי עוזר בשיפור הנשימה וחילוף החומרים.
כמה זמן זה לוקח?
תקופת הלימוד והחזרת הגוף לתפקוד מלא הינה בין חודש לשלושה חודשים. במקרים קיצוניים, עד שנה. כבר בפעם הראשונה, או אפילו בשיחת הטלפון שהמטופל מחליט להתחיל תהליך, נעשה צעד ענק. המודעות שיש בעיה היא לפעמים 50% מהפתרון. בשבוע הראשון מרגישים שה"שד" אינו נורא כל-כך. הניצוץ חוזר לעיניים, ההרגשה של איפה היינו, מה עשינו ולמה לא התחלנו מוקדם יותר? היום ברור שניתן ללמד ולהתמודד עם פחד מים בכל גיל, גם אחרי גיל 80.
הניסיון ב"עולם המים" (בגלילות), מראה שעם ההדרכה הנכונה ההצלחה בתהליך היא וודאית למי שמתמיד (לפחות פעמיים בשבוע). אם חשבתם שלא תצליחו בחיים, שאין לכם סיכוי, אתם כבר מבוגרים מדי, אז מחכה לכם הפתעה נעימה במיוחד. אתם תגלו את נפלאות עולם המים.