ביום רביעי ה-19 למרץ, תיפתח בשגרירות יפן, במגדל המוזיאון בתל-אביב, תערוכת
עיצוב תכשיטים פרי שיתוף פעולה בין שגרירות יפן לבין החוג לעיצוב תכשיטים בבית הספר הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר.
פרויקט "יפן בחוויה שלי" היווה חלק מהקורס לעיצוב תכשיטים בהנחייתה של בתיה ואנג.
בתחילת הפרויקט ביקר בשנקר נספח התרבות היפני, מר ריוג'י איוואסאקי Ryuji Iwasaki ונשא הרצאה לסטודנטים המשתתפים.
בנוסף, במסגרת הקורס, העביר אמן האוריגאמי פול ג'קסון, סדנת אוריגאמי– אמנות קיפולי הנייר היפנית, דרכה בדקו הסטודנטים כיצד ניתן ליצור תלת - ממד במינימליזם של דף נייר ועשר אצבעות, ואת הפונקציונאליות של הפשטות והניקיון בחשיבה העיצובית היפנית.
בתיה ואנג מוסרת כי : " בעולם המערבי קיימת סקרנות עצומה לגבי התרבות והאמנות של יפן, הן המסורתית והן המודרנית העכשווית, כמו גם הערצה גדולה לאמירה העיצובית היפנית. בפרויקט זה בקשתי לפתוח לי ולסטודנטים חלון לעולם המרתק הזה."
חלקו הראשון של הפרויקט סבב על ציר הריבוי, והחזרתיות של חלק בודד. חלק זה נעשה תחת הכותרת SHODO, המבטאת מושג יפני שמשמעותו קליגרפיה, או דרך הכתיבה.
בשלב זה בחר כל סטודנט סימן אחד מתוך שלוש מערכות הכתב הקיימות ביפן כיום אשר מתייחס לשם או למשמעות השם של הסטודנט. התכשיטים עוצבו בתלת ממד תוך חזרה על הסימן עד כדי יצירת מקצב פנימי, בו האות עצמה איננה מזוהה יותר.
חלקו השני של הפרויקט " יפן בחוויה שלי" התבסס על חוויה אינדיווידואלית לחלוטין של כל אחד מהסטודנטים. הללו נתבקשו ליצור ולעצב בהשראת מפגש עם התרבות היפנית אשר חוו בדרך זו או אחרת בהווה או בעבר. כאן נבעה היצירה ממקום אישי לחלוטין. כך לדוגמא, עיצבה נועה בראון תכשיט בהשראת גלויות מיפן אשר מקבלים הוריה במשך שני עשורים מזוג סטודנטים מיפן מאז התארחו בביתם. מנגד, שירי עבדה, עיצבה תכשיט בהשראת "ילד האפרסק" דמות מאגדה יפנית אשר שהופיעה בסרטון ילדים שאהבה במיוחד כילדה, ושהסתבר לה היום כי מדובר בדמות אהודה מאד על הילדים ביפן המככבת בציורים סרטים חוברות ופרסומות.
ניתן לראות את התערוכה החל מיום רביעי ה – 19 למרץ עד יום ששי, 4 באפריל 2008
בימים ב' עד ו' בשעות 9:30 עד 12:30 לפני הצהריים
שגרירות יפן, רח' ברקוביץ 4,
מגדל המוזיאון קומה 19, תל אביב