תערוכת צילומים של הטייל והצלם אברהם בן-נפתלי, עו"ד לעניני שוק ההון, תפתח בגלרית מגדל שלום ביום ששי 18.1.08 בשעה 12:00 (עד 9.3.08)
בתערוכה "אברהם בן-נפתלי-מסע" יוצגו למעלה מ-50 צילומים שצילם במהלך מסעותיו למזרח הרחוק
מה בין עריכת דין וצילום גיאוגרפי-אנתרופולוגי ?
שאלה זו תענה בתערוכתו של אברהם בן-נפתלי, עו"ד, צלם וטייל זה עשרות בשנים.
בן-נפתלי הגיע לצילום מאהבה.
במקצועו הוא עו"ד המתמחה בשוק ההון, בעבר מרצה באונ' תל אביב בנושא דיני חברות ובבית הספר למשפטים של המסלול האקדמי המכללה למינהל. בחמש השנים האחרונות משמש כיו"ר הועד הפועל במכון ויצמן וכן כחבר הנהלה במוזיאון ארצות המקרא בירושלים.
לצילום נחשף מאז היה בן 20 דרך חוברות מקצועיות באנגלית, בהן קרא על זוויות, אור, עדשות וצמצמים, הקים מעבדת פיתוח בביתו ולמד כיצד העולם ניבט מבעד לעדשת המצלמה. מאז הוא מצלם קרוב לחמישים שנה, בעיקר לחברים.
לפני כשלוש שנים, באחד מעשרות טיוליו הרבים, ביקר בן-נפתלי במזרח הרחוק ונחשף לקסמים המסתוריים, שהשפיעו על הרפתקנים רבים מאז מרקו פולו ועד היום.
את הצבעים, הריחות והטעמים של המזרח, ליקט במצלמתו וריכז בתערוכה "אברהם בן-נפתלי-מסע" שתפתח בגלרית מגדל שלום ביום שישי 18.1.08 בשעה 12:00.
בתערוכה יוצגו למעלה מחמישים צילומים שצילם במסעות שערך בבורמה, קמבודיה, יפן, ואיי ג'אווה ובאלי שבאינדונזיה (לצד טוסקנה ואיסלנד), המביאים את הנופים והפורטרטים הייחודיים של תושבי המקום, המעניקים למזרח את יופיו.
אוצר התערוכה, דורון פולק:
"התערוכה הנוכחית הנה הראשונה שבה מציג אברהם בן-נפתלי את צילומיו בפומבי. התמקדותו בעבודה אישית ושקטה, מקנה ליצירותיו איכות שאינה מצויה באופן תדיר במקומותינו. אברהם בן-נפתלי מעניק לצופים מחוויותיו הויזואליות האישיות, אותן אסף בפינות רחוקות בעולם והנציח בעבודותיו.
צילומיו של בן-נפתלי מוקפדים מאד, ויתבצעו רק כאשר תיוצר הסיטואציה האידיאלית מבחינתו לבצע את התיעוד. חשובים לו עד מאד הזווית, התנוחה, המבט והאור.
צילומי הפורטרטים צולמו באופן ספונטאני ובלתי מבוים.
בן-נפתלי נכבש בקסמי חיוך מבויש של המצטלם, מתפעל מפנים חרושות קמטים: שפת הגוף משמשת מוליך אינפורמציה כללית למצבו הנפשי והפיזי של האדם, ויכולה להסגיר סבל, ליאות, עייפות וכד'. חלק מהפורטרטים מופנים ישירות למצלמה, ויוצרים קשר בלתי אמצעי עם הצופה. אחרים מצולמים תוך כדי שימוש בצורות אלכסוניות, היוצרות תחושה דינאמית ומושכות את עיני המסתכל להדגשת הנושא המרכזי של העבודה".
נוצר:
29/12/2007 03:06:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |