עשרות יצירות מופת של גדולי האמנים במאה העשרים, מאוספי מוזיאון ישראל, ובהן שתי יצירות חדשות לאוסף של פיקאסו וסוטין, אשר עדיין לא הוצגו, ייחשפו בתחילת דצמבר בסלון ביתה של אנה טיכו ברחוב הרב קוק בירושלים. בין העבודות, יצירותיהם של פיקאסו, מאטיס, מודליאני, רנואר, סוטין ואחרים. לצדן מוצגות עבודות עכשוויות של סינדי שרמן, וולפנג טילמנס ופלומה ורגה-וייס.
בית טיכו, שלוחתו של מוזיאון ישראל פותח בסדרת תערוכות המקיימות דיאלוג עם הבית ומורשתו. עם תחילת עבודות הפיתוח והבנייה במוזיאון שיימשכו כשנתיים, החליט המוזיאון להמשיך ולהציג בשלוחותיו השונות יצירות מופת מאוספיו.
יצירות המופת בבית טיכו יוצגו במסגרת התערוכה "חדר משלה". בתערוכה זו האישה המודרנית היא שעומדת במרכז הבמה, מרוחקת ממסורת התיאורים המיתולוגיים או הדתיים המוכרים מתולדות האמנות. באוספים העשירים של אמנות מודרנית ואמנות עכשווית במוזיאון ישראל יש דוגמאות מופלאות בציור, בצילום, ברישום ובפיסול המדגישות את מגוון הדימויים של האישה מאז סוף המאה ה- 19 ועד היום.
דמות האישה היה נושא נחשק באמנות כבר בזמן העתיק, ועד היום לא נס לחהּ. היא נותנת ביטוי לקיום האנושי הבסיסי ביותר, לאמונות ולרגשות. בתרבויות פרהיסטוריות ייצג גופה החושני של האישה את תפקידה כיולדת וכאם המגדלת את הילדים, והוא היה סמל לפוריות על כל גווניה. ה"אם הגדולה" בדימויים מוקדמים רבים של אלות הייתה קשורה ברובד עמוק ללידה ולמעגלי החיים.
אחת ההשראות לתערוכה היא הרקע שבו היא מוצגת – בית טיכו הניצב במרכז ירושלים, שם התגוררה אנה טיכו שנים רבות, יצרה את ציוריה האישיים, עשירי הביטוי, ואירחה את אמני העיר ואת האינטלקטואלים שחיו בה. התערוכה המציגה נשים, קשורה אפוא הן לאמנותה של אנה טיכו הן לאווירה הביתית ששררה בחדרים שבהם פעלה. יש בדיוקנים תיאורי
נשים עצמאיות בעלות נוכחות ויש תיאורים שלווים של
נשים העוסקות בשגרת יומן, טווח ההתבוננות בהן מעיד על השינויים שעברו תיאורי הנשים במאה האחרונה.
אוצרת התערוכה טניה סירקוביץ מסרה כי תהא זו הזדמנות פז לחובבי האמנות ולקהל הרחב לצפות ביצירות הנודעות והמוכרות במוזיאון האינטימי בסלון בית אנה טיכו הממוקם במרכז העיר ירושלים. הכניסה למוזיאון ללא תשלום.
התערוכה תיפתח ב-4.12.07 ותימשך שלושה חודשים. לאחריה יציג המוזיאון סדרת תערוכות נוספות של יצירות מופת באמנות בנושאים שונים. את התערוכות תאצורנה אוצרות צעירות מצוות מוזיאון ישראל כאשר המשותף לכולן הוא קיום דיאלוג עם הבית ועם מורשתה של אנה טיכו.
שעות הביקור בבית טיכו:
ימים א, ב, ד, ה – 10.00-17.00, יום ג – 10.00-22.00, יום ו – 10.00-14.00.