שבוע הבמאיות והיוצרות מתקיים זו הפעם השלישית. הוא נועד להפנות זרקור אל העשייה הענפה של נשים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, לעודד ולקדם את מעמדן של היצירה והיוצרות והמודעות לעשייתן בקרב קהל הצופים. סינמטק ת"א 1 - 8 בספטמבר 2018
במרכז הסרטים שיוקרנו בשבוע הבמאיות והיוצרות, אשר יתקיים זו השנה השלישית בין התאריכים 8-1 בספטמבר 2018 בסינמטק תל אביב, יעמדו נושאים כמו, בדידות בפריפריה, התבגרות, הטרדות מיניות, גיור, זנות, מתנחלים, הורות, דימוי גוף ועוד..
כל סרטי הפסטיבל נוצרו על ידי במאיות ויוצרות, ונמצאים לפני ההפצה המסחרית או השידור שלהם. שבוע הבמאיות והיוצרות נועד להפנות זרקור אל העשייה הענפה של נשים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, לעודד ולקדם את מעמדן של היצירה והיוצרות והמודעות לעשייתן בקרב קהל הצופים. עצם קיומו של הפסטיבל, שנה ותשעה חודשים לאחר הפסטיבל הקודם, אינו מובן מאליו. למרות היבול היצירתי המרשים שמציג הפסטיבל, פוטנציאל היוצרות רחוק מלהתמצות במציאות הקיימת בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל.
עשרות יצירות קולנועיות של במאיות ויוצרות ישראליות, חלקן בהקרנת בכורה, יוקרנו במהלך הפסטיבל שיתקיים בסינמטק תל אביב. בין סרטי הקולנוע שיוקרנו נמנים: "פרה אדומה", "אין בתולות בקריות" ו"אישה עובדת". 18 סרטים דוקומנטריים משתתפים בפסטיבל, בהם: "המתנחלת" - על במאית תל אביבית, שמתנחלת בלב ההתנחלות, "מסכת פאה" - העוסק בעולמן של נשים חרדיות בנות זמננו, "הגברים שמעבר לגדר" - המלווה צעירה במפגשי טינדר עם גברים מהצד השני של גדר ההפרדה, "רוח אחרת" - שיצרה מנורה חזני על אביה, בני קצובר, ופרויקט ההתנחלויות של חבריו, פוּטְסְטְרֶצֶ'ר - על אישה שמחליטה להיות בלרינה כנגד כול הסיכויים ו"היה שווה כל שקל" - אנימציית דוקו על העולם האפל של תעשיית הזנות.
20 סרטים קצרים יציגו את הכישרונות החדשים הגדולים של היצירה המקומית ובינג' של סדרת רשת חדשה, "הלסביון העליון", יערך עם מסיבה עליזה במיוחד. כמו כן יתקיימו אירועים מיוחדים, פאנלים מקצועיים, הרצאות ועוד, בהם פאנל מבקרות קולנוע ישראליות וכנס 2#MeToo בהשתתפות במאיות ויוצרות מובילות.
צפיתי במספר סרטים קצרים שיוצגו בפסטיבל, ואני מאד ממליצה על:
* איך לשחות:
תסריט ובימוי: נעה גוסקוב. משחק: אורלי זילברשץ, דינה סנדרסון. הפקה: לאה טוניק. צילום: איתן חתוכה. עריכה: נוי ברק. אביגיל בהריון מתקדם, אבל משהו חסר. מפוחדת מהלידה המתקרבת, היא מאמצת שותפה לפשע לאחר צהריים אחד. הסרט השתתף בפסטיבל פאלם ספרינגס לסרטים קצרים ובפסטיבל אנקאונטרס באנגליה. ישראל 2018, עלילתי. 15 דקות, עברית, כתוביות באנגלית.
* אושרי:
תסריט ובימוי: ליהי סבג. משחק: נועה קולר, רותי בורנשטיין, מתן ריבלין כהן. הפקה: מיטל מימון, מעלה - בית הספר לקולנוע ולאמנויות. צילום: אריק קאופמן. עריכה: שירה מישר. סימה יוצאת למשימה חשאית. יש לה תוכנית מדויקת והיא חייבת לשמור על קור רוח ולא להיתפס. המטרה - לפגוש את בנה, שאומץ ע"י משפחה אחרת, ולתת לו מתנה ליום הולדתו, אך מכשולים רבים עומדים בדרכה. מלאכת מחשבת של עשייה קולנועית. חכם ומרגש, נועה קולר בתפקיד מהפנט. ישראל 2018, עלילתי. 15 דקות, עברית, כתוביות בעברית ובאנגלית.
* היה שווה כל שקל:
בימוי: אילונה יודין, פז ברנשטיין, מולי אסידו, אריקה קמפטון, אדם מגרלה, יעל סולומונוביץ, לארה בויום, שרי אברג'ל, גיא לבנת, נוי פריימן. הפקה: המכללה האקדמית ספיר. ציון לשבח, הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים, תל אביב. שמונה סרטים קצרצרים ומצמררים, מספקים הצצה לעולם האפל של תעשיית הזנות. הסרטים משלבים טכניקות שונות ומבוססים על ציטוטים של צרכני זנות ועדויות של נשים בזנות. הפרויקט הוצג לראשונה בפסטיבל קולנוע דרום 2017 ומאז השתתף בשלל פסטיבלים, ובהם הפסטיבל הבינלאומי "אנסי" (Annecy), מהגדולים והחשובים בפסטיבלי האנימציה בעולם. ישראל 2017, תיעודי. 14 דקות, עברית.
* סיבוב:
תסריט, בימי ועריכה: לורן טרבלסי. משחק: מאי אזולאי, יצחק פקר. הפקה: הילל ראטה, מעלה – בית הספר לקולנוע ולאמנויות. צילום: ספיר רוקח. גבר מבוגר עוזר לאישה צעירה לשלם על כרטיס האוטובוס. מאותו רגע והלאה הנסיעה הופכת עבורה לסיוט. האוטובוס השקט והסביבה הפסטורלית רק מדגישים את קיצוניות הסיטואציה, המתבטאת היטב גם בפניה מלאות ההבעה של השחקנית הראשית. ישראל 2018, עלילתי. 10 דקות, עברית, כתוביות באנגלית.
לכל הפרטים על הפסטיבל: office@paikinpr.co.il
(צילום: באדיבות הפקת הפסטיבל)