הירחון הכלכלי "פורבס" מפרסם את רשימת 100 הישראלים העשירים ביותר. במקום הראשון מתחלקים שרי אריסון וסטף ורטהיימר, כל אחד עם 4.4 מיליארד דולר (בולטת העובדה שבשנה שעברה שרי אריסון הייתה במקום הראשון עם 5.5 מיליארד דולר וסטף ורטהיימר במקום החמישי עם 2.5 מיליארד דולר).
במקום השלישי, יצחק תשובה עם 4 מיליארד דולר. במקום הרביעי, סמי עופר עם 3.7 מיליארד דולר.
גילי דינשטיין, עורכת "פורבס" ישראל: "100 הישראלים העשירים ביותר שווים ביחד כ-65 מיליארד דולר.
הירחון "פורבס" במהדורה הישראלית, יפרסם בגיליון הקרוב את רשימת 100 הישראלים העשירים ביותר.
במקום הראשון מתחלקים שרי אריסון עם 4.4 מיליארד דולר וסטף ואיתן ורטהיימר שגם הם עם 4.4 מיליארד דולר. בולטת התופעה ששנה שעברה שרי אריסון הייתה במקום הראשון עם 5.5 מיליארד דולר, כאשר משפחת ורטהיימר היו במקום ה-5 עם 2.5 מיליארד דולר בלבד. במקום השלישי יצחק תשובה עם 4 מיליארד דולר, תשובה היה בשנה הקודמת במקום ה-7 עם 1 מיליארד דולר בלבד. במקום הרביעי סמי עופר עם 3.7 מיליארד דולר, בשנה קודמת היה במקום השני עם 3 מיליארד דולר. במקום החמישי לב לבייב עם 3.6 מיליארד דולר, שנה קודמת היה במקום ה-4 עם 2.6 מיליארד דולר. במקום השישי ארנון מילצ'ן עם 3 מיליארד דולר, אותו מקום כמו בשנה קודמת רק שאז הוערך ב-2 מיליארד דולר. במקום השביעי חיים סבן, 2.8 מיליארד דולר, במקום השמיני בני שטיינמץ עם 1.6 מיליארד דולר, במקום התשיעי מוריס קאהן, 1.1 מיליארד דולר, מקום עשירי מיכאל צ'רנוי עם 975 מיליון דולר.
100 הישראלים העשירים ביותר שווים ביחד כ-65 מיליארד דולר, כאשר העשירייה הראשונה שווה כ-46% מסכום זה.
ציטוטים מתוך המחקר שיתפרסם ב"פורבס":
שלומם טוב, תודה ששאלתם, והם הוסיפו לחשבונם המצטבר עוד כתשעה מיליארד דולר (בסך-הכל 65 מיליארד דולר השנה, לעומת 56 בשנה שעברה). למה? כי למעט חודשיים של מלחמת לבנון, המשק הישראלי צומח, הבורסות בישראל ובעולם גואות, הזרים פועלים בארץ בשיא המרץ, ומיזוגים, רכישות וגיוסי הון חזרו לככב בכותרות כעניין של מה בכך. אולם רוח גבית נוחה היא לא הכל. צריך לזכור שכסף עושה כסף, ועשירי ישראל מינפו את הונם הצומח להשקעות נוספות.
וכשהמשק צומח, אנשים קונים ומבזבזים יותר, רוכשים יותר דירות כך שמחירי הנדל"ן עולים, משקיעים יותר בבורסה ולכן מחירי המניות עולים והבנקאים סופרים יותר ויותר כסף מעמלות. אנשים גם חוסכים אז יותר לפנסיה, ולכן חברות הביטוח עושות חיל, ורוב הכסף הזה נאסף אצל כמות קטנה של אנשים. אצל 100 העשירים הללו בעיקר.
שלומם טוב, כבר אמרנו, אבל יש מביניהם כאלה ששלומם טוב מאוד אפילו. לדוגמה, סטף ואיתן ורטהיימר, שמכרו במאי השנה את ישקר לוורן באפט בארבעה מיליארד דולר במזומן. שלושה מהם הונחו אחר כבוד בכיסם הפרטי, ואחד הלך למס הכנסה. העיסקה הזאת הספיקה לוורטהיימרים כדי לנחות היישר בצמרת הרשימה לצד שרי אריסון, ששומרת בינתיים בקנאות על המקום הראשון. לא מעט גברים ממש דולקים בעקבותיה, ומשנה לשנה סוגרים את הפער.
לב לבייב, למשל, שנהנה משנה מעולה. מניית אפריקה ישראל זינקה בכ-100% מתחילת השנה, ולבייב עצמו יכול לספור תוספת פרטית של כמיליארד דולר;
גם לבני שטיינמץ היתה שנה טובה. אמנם אודימו נמחקה מהמסחר בנאסדא"ק, אך הוא הנפיק שתי חברות אחרות בבורסת לונדון (ניקנור ובייטמן ליטווין), ולא נתפלא אם ינפיק את קבוצת הנדל"ן שלו הפועלת במזרח אירופה בשנה הקרובה. אגב כך, כשהנפיק את ניקנור גילינו כוכב עולה בשמי העשירים בארץ. קוראים לו דן גרטלר, והוא הצעיר שבחבורה, "זאטוט" בן 32 שמגלגל יהלומים בשווי של מאות מיליוני דולרים באנגולה ובקונגו. לגרטלר כ-14% מהחברה לאחר ההנפקה.
שנה טובה במיוחד הייתה לכל הנדל"ניסטים, ולא רק ללבייב שהשקעותיו במזרח אירופה הזניקו את מניותיו. שוקי הנדל"ן בחו"ל אוהבים מאוד את יצחק תשובה, שעתיד להנפיק בשנה הקרובה את עסקי הנדל"ן שלו בצפון אמריקה (אלעד החזקות). הם אהבו גם את חיים כצמן (גזית גלוב), נתן חץ (אלוני חץ) ואלפרד אקירוב (אלרוב). ויש עוד.
ביניים: שלומם פחות טוב
יש, מטבע הדברים, כאלה שלא הייתה להם שנה טובה. מסתבר שהאמריקאים עושים בעיות לא רק לעיראקים אלא גם לכמה ישראלים מתחום ההימורים המקוונים, ובהם: אבי ואהרון שקד, רון ושי בן יצחק (מ-888), שארבעתם חוו את איסור ההימורים המקוונים בארה"ב על בשרם וכיסם; כך גם נועם לניר מאמפייר אונליין (שנפרד לכן מן הרשימה, זמנית אנחנו מקווים) וגם טדי שגיא, שאומנם הצטרף בגאון לרשימה לאחר שהנפיק השנה את חברת תוכנת ההימורים המקוונים פלייטק (גייסה במרץ 460 מיליון דולר), אך החקיקה החדשה בסנאט בפירוש מעיבה על עתידו, שנראה זוהר בהרבה בתחילת השנה.
שנה לא טובה עברה גם על אליעזר פישמן, אשר עיסוקו המתמיד במטבע חוץ הניב לו הפסדים כבדים השנה. הנ"ל החזיק פוזיציה גדולה בלירה הטורקית, ולצערו הרב פוחת המטבע הטורקי ב-20% במאי השנה ופישמן נחל הפסד שמוערך בכ-400 מיליון דולר - מה שאילץ אותו לצאת במסע מימוש של לא מעט מעסקיו.
וגם, כמובן, קובי אלכסנדר, האיש שנפגע אולי יותר מכל מפרשת הבקדייטינג שמסעירה מאות חברות בארה"ב. האיש נרדף השנה אפילו על-ידי ה-FBI ונמצא בימים אלה בנמיביה. אמריקה אכזרית – כך מסתבר - לישראלים, בעיקר אם הם עושים טעויות. אלכסנדר, שהציל את קומברס ממשבר חמור לפני כ-20 שנה והצעיד אותה בבטחה על פני שנות הבועה, הפך באחת לאיש נרדף, וחברים אחרים מהרשימה שלנו גם הם לא ישנים בשקט בימים אלה.
נוצר:
12/12/2006 09:27:00
עודכן:
12/12/2006 09:28:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |