יום הזיכרון הבינלאומי להנצחת קורבנות השואה, שנקבע גם כיום המאבק באנטישמיות, מצוין ב- 27 בינואר. בשנת 2014 מלאו 69 שנים לתום מלחמת העולם השנייה.
יום הזיכרון הבין-לאומי להנצחת קורבנות השואה, שנקבע גם כיום המאבק באנטישמיות, מצוין השנה ביום שני כ"ו בשבט תשע"ד, 27 בינואר 2014. יום זה הוא יום כניסת הצבא האדום לאושוויץ - המחנה המסמל יותר מכול את הניסיון להשמדה של העם היהודי - ולכן נקבע כיום זיכרון ע"י העצרת הכללית של האו"ם, בנובמבר 2005. השנה מלאו 69 שנים לסיום מלחמת העולם השנייה.
2014 - מדינת ישראל יהודית, דמוקרטית ומשגשגת, אך התופעות של אנטישמיות והכחשת שואה ממשיכות להתקיים ברחבי תבל, כמו גם מקרים של גילויי גזענות ורצח עם.
השנה תגיע לטקס המתקיים באושוויץ-בירקנאו במועד זה, משלחת רשמית של כנסת ישראל, ובה עשרות חברי כנסת מכל המפלגות, ניצולי שואה, חברי ארגון "ממעמקים" ואנשי תקשורת, כאשר הקברניט שיטיס את מטוס המשלחת, הינו בן לניצולי שואה. כן יגיעו לאירוע משתתפים רבים מרחבי תבל.
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה נקבע על ידי העצרת הכללית של האו"ם ב-1 בנובמבר 2005.
החלטת האו"ם על ציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, מהווה נקודת מפנה משמעותית מבחינה היסטורית, הן במלחמה באנטישמיות והן בהנצחת השואה ומבטאת את ההכרה בחשיבות זיכרון השואה כערך יסודי בבחינת "לא עוד".
(*צילום: מאגר תמונות)