המכללה האקדמית לחינוך אורנים ממשיכה לחדש ולהתחדש ועכשיו מאפשרת לימוד יוגה וספרות בשיעור אחד.
הקורס הייחודי – ראשון ויחיד במסגרת אקדמית בארץ – אשר משלב קריאה בטקסטים ספרותיים שונים מן המזרח ומן המערב, לצד תרגול אסאנות של יוגה והיכרות עם הפילוסופיה של היוגה, צובר פופולאריות רבה בקרב הסטודנטים במכללה.
הקורס מתקיים בחדר תנועה, על מזרני יוגה, באווירה אינטימית, תומכת, ובלתי-פורמלית. במהלך 14 המפגשים הסמסטריאליים מתחדד האופן שבו שואפת היוגה, כמו הספרות, להתוודע אל האנושי שבאדם. מתחדדת תשומת-הלב למגבלות הגוף והנפש, ומתגבשת השאיפה להגיע אל הדיוק שבמילה ואל הדיוק שבתנועה. כל שיעור מוקדש בחציו הראשון לקריאת טקסטים שונים מן הספרות העולמית דוגמת טולסטוי, בקט, קפקא, טקסטים עתיקים מעולם היוגה, כמו עלילות ראמה, סיפורים מן המהאבהארטה, טקסטים מן הזן בודהיזם ושירת הייקו, ובחציו השני – לומדים ומתרגלים בתשומת-לב ובהנאה את התנוחות הבסיסיות של היוגה.
ד"ר איילת שמיר, ראש החוג לספרות במכללת אורנים (בוגרת קורס מורים בכירים ליוגה במשך 3 שנים ב"מרכז ליוגה הוליסטית", מתרגלת יוגה מזה 12 שנים): "המפגש הייחודי שבין התחומים וההתנסות החווייתית של היוגה – תורה ההוליסטית המאחדת בין רוח גוף ונפש – מייצרים מרחב בתוך מרחב. למשך שעה וחצי, פעם בשבוע, יכולים הסטודנטים לעצור את המרוץ המטורף של לימודים – עבודה – ציונים, ולהתבונן פנימה ובשקט בעצמם. האופן הזה שבו מתנהל הקורס הוא גם מאתגר, וגם מאפשר הזדמנות לגעת בנושאים אוניברסאליים כמו: התכנסות החושים, נשימה, חמלה, סבל, ריכוז, מדיטציה, מיתוס לידת הגיבור, התוודעות אל החולי, אל הסבל ואל המוות, יחסי אדם ואלוהים, יחסי מורה – תלמיד, דמותו של הלוחם ועוד.
ההזדמנות הזאת, לעצור ולהתבונן בשקט בנשימה ובתודעה, והלמידה של מיקוד פנימי ומודעות מדיטאטיבית, לה זוכים הסטודנטים במהלך הקורס, היא לב ליבה של היוגה, והיא זו המאפשרת העמקה של התרגול האישי. עבודה מאתגרת כזאת, איננה טריוויאלית כלל בחייו האינטנסיביים והתובעניים של הסטודנט, והיא מלמדת אותו על עצמו כאדם, באופן שונה ומשמעותי, לא פחות מהאופן שמלמדים אותו קורסים אחרים. "
החיבור שבין היוגה והספרות מתפתח בהדרגה ובהנאה במהלך הקורס בתהליך כולל של תרגול קריאה וכתיבה במטרה לחדד את האופן שבו שואפת היוגה (בדיוק כמו בספרות) להתוודע אל עצמנו, להכיר את מגבלות הגוף שלנו, ולשאוף להגיע אל הדיוק: דיוק בפרטים, הן במילה והן בתנועה.
ד"ר שמיר: "כל אחד מן השיעורים מוקדש לבירור נקודות ההשקה: הפסיכולוגיות, התמאטיות והפילוסופיות, שבין שני התחומים- ספרות ויוגה. המפגש המתמיד בין הפרספקטיבה של המזרח לבין הפרספקטיבה של המערב, מבהיר ומלמד כיצד ניתן לחיות ולחוות את שני העולמות האלה כאן ועכשיו בישראל, ומאפשר עם הזמן, תובנות עמוקות על-אודות מקומנו במרחב, על-אודות יחסנו אל עצמנו, אל זולתנו האינטימי, ועל-אודות יחסנו אל העולם המודרני, האלים והלא-סלחני בו אנו חיים."