הפסטיבל נפתח בחזרה פתוחה, מונחית על ידי המנהל האמנותי של הפסטיבל מיכאל מלצר, שמנהל אותו כבר עשור. היצירה שנוגנה הייתה דג השמך של שוברט .
למחרת , משעות בבוקר ועד לשעות הלילה המאוחרות , וכך במשך שבעת ימי הפסטיבל , התקיימו קונצרטים באולמות שבקיבוץ כפר בלום .
איך נולד הפסטיבל?
בשנות השמונים המועצה האזורית גליל עליון היתה ידועה בקבוצת הכדורסל שלה אבל אנשי התרבות במועצה חיפשו גורם נוסף שימשוך תיירים לאזור. כידוע כל הפסטיבלים הם שגעון של אדם אחד: באותה עת עידית צבי, פסנתרנית, עובדת קול המוסיקה ברשות השידור, שהושפעה מביקורים בפסטיבלי מוסיקה בעולם חשבה שמן הראוי לקיים פסטיבל כזה בארץ. הרעיון של חופשה מוסיקלית בגליל ,מזיגה של מוסיקה ונוף. היא סיירה בעשרות ישובים בגליל עד שמצאה בכפר בלום את השילוב הנכון של נוף מקסים ואולם בסדר גודל מתאים .עדית שיתפה ברעיון את אבי חנני ואת מיכל זמורה וביקשה את ברכתה של העמותה לתרבות ולאמנות. לאחר שהם נתנו את הסכמתם פנתה לרכז התרבות של המועצה האזורית גליל עליון יעקב שניידר, . שותף שלה לרעיון היה טיבי פורת ז"ל חבר קיבוץ דן ודני פלדר ז"ל, חבר קיבוץ כפר סולד, שעבדו יחד איתה בקשר הדוק. עדית צבי ניהלה את הפסטיבל במשך 10 שנים .
עדית צבי: "כולם צחקו ממני בהתחלה – איפה אמצא מוסיקאים שיסכימו לנגן תמורת מיטה בקיבוץ?? אבל התמימות שלי כנראה השתלמה". למרות שלא היה לה ניסיון בהתרמה פנתה למספר גורמים כמו קרן תרבות אמריקה ישראל, המועצה לתרבות, מכון גיתה, מרכז התרבות צרפת, וכולם נענו ברצון. היא פנתה לכל מי שהיה יכול לעזור, בין השאר לאחד ההורים בכיתה בו למדה בתה, והוא הסכים להביא על חשבונו את הפסנתרן כריסטוף אשנבאך כאורח כבוד של הקונצרט הראשון".
ביום שלישי , 4.8 התקיים אירוע מיוחד במלאת 25 שנה לפסטיבל , בבריכה האולימפית של כפר בלום . אשר במסגרתו הושמעה יצירה חדשה של חיים פרמונט : שירי אהבה לשלושה זמרים ולהרכב כלי וכן יצירתו של המלחין האיטלקי מונטוורדי " סקרצי מוסיקלי " ועוד. כמו כן, התקיימה קבלת פנים לעמיתי הפסטיבל לדורותיהם .בשעת ליל מאוחרת התכנסו וותיקי הפסטיבל ואמנים לערב נוסטלגיה בהנחיית חיותה דביר ודני אורסתיו. עם שילוב קטעי נגינה .
במסגרת הפסטיבל השנה הושמעו גם יצירות בבכורה ישראלית , של הקומפוזיטור יחזקאל בראון : " עבודת השבת ",וכן יצירתו של אבנר חנני -מחזור שירי יהודה עמיחי (בבצוע זמר הבריטון הגרמני אנדריאס רייבנשפיס).
בפסטיבל ציינו יום הולדת למנדלסון ( 200 שנה ), יחד עם שלישית " אנימדו", מחזורי הליד הגדולים של שוברט, חמישיות אהובות של דבוז'אק, שוברט ,מוצרט, ברהמס ועוד .
הרכבים קוליים שהופיעו עוד היו : הרכב " סירנות " – ביצירות ישראליות ביניהן של יוסף ברדנאשווילי, בניצוח שוש לגיל, אנסמבל קולי " כרמל" בהדרכת שולה ארז ועוד .
במסגרת הפסטיבל הופיע גם שלומי שבן שניגן קטעים קלאסיים ואירח את רונה קינן.
היה יפה !
נוצר:
15/08/2009 19:40:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |