פסטיבל ישראל יציע מגוון פעילויות, בשלושה שבועות של חגיגת תרבות ישראלית ובינלאומית. הפסטיבל יתקיים ב- 14.6.2012-23.5.2012 בירושלים ובערים חולון ומודיעין.
פסטיבל ישראל יציין השנה 51 שנות פעילות, בשלושה שבועות של חגיגת תרבות ישראלית ובינלאומית. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 14.6.2012-23.5.2012 בירושלים על אולמותיה ואתריה השונים וכן בערים חולון ומודיעין.
הפסטיבל יארח יוצרים, להקות ואמנים מרחבי העולם: אירופה המערבית, יפן וסין, ארה"ב ואפריקה - וייתן במה לאמנויות שונות החל מאמנות הקרקס, תיאטרון, מוסיקה קלאסית, מוסיקת עולם, ג'אז, מחול ואירועים אמנותיים רב תחומיים, המשלבים ז'אנרים שונים. כמו כן, במיוחד לפסטיבל וביוזמתו, יתקיימו מופעים שהם שיתופי פעולה המפגישים על הבמה אמנים ישראלים ובינלאומיים ובתוכם הפקת מחזמר, מופע מחול ישראלי צ'כי, מחווה ישראלי אמריקאי לזמרת הג'אז שילה ג'ורדן ואירוע היסטורי מוסיקלי מיוחד: הרקוויאם של ורדי כפי שבוצע במחנה טרזין ועוד.
דן הלפרין, יו"ר ההנהלה הציבורית של הפסטיבל: "בתוך שפע האירועים והמופעים המתקיימים בירושלים בשנים האחרונות, ממשיך הפסטיבל לשמור על ייחודו האיכותי והבינלאומי בכל תחומי אמנויות הבמה, ומהווה יעד אטרקטיבי לקהל רב החי בעיר הבירה ולקהלים העולים אליה במיוחד. הפסטיבל תורם גם השנה את חלקו בקידום הקשרים התרבותיים עם מדינות רבות. מאמצים רבים הושקעו במיוחד עם שלוש מדינות המציינות שנים עגולות ליחסיהן הדיפלומטיים עם ישראל: יפן, צ'כיה וסין. שלוש מדינות אלו אפשרו למנהלי הפסטיבל לבחור אמנים מרתקים מארצותיהם, וחלקם ישתלב עם אמנים ישראלים בפרויקטים ייחודיים וחד פעמיים".
יוסי טל-גן, מנכ"ל הפסטיבל: "הפסטיבל מציע השנה מגוון מופעים לכל טעם וכמעט לכל גיל, מהקלילים והמהנים כמו הרכב הקונגפו המרהיב מסין, המתופפים מיפן, הקרקס "המטורף" מצ׳כיה או להקת הטנגו מארגנטינה, ועד לרציניים יותר כמו: הרקוויאם של ורדי בהפקה היסטורית וענקית ובלתי נשכחת, ההצגה ללא מילים של ויקטוריה טרי צ'פלין, ובתה אורליה טרי ולהקת המחול של גדול רקדני יפן סאבורו טשיגווארה. וזו רק טעימה מהתוכנית האמנותית של 2012. לצד המופעים בתשלום יתקיים "פסטיבל שלם מבלי לשלם", שיכלול מופעי ג׳אז ומוזיקת עולם במרכז העיר וערב ערב באכסדרת התיאטרון וארועים תיאטרליים בין ההצגות והאולמות".
משה קפטן, המנהל האמנותי: "יצירתיות היא היכולת להפוך תהליך מחשבתי, אידאי, לכדי תוצר בעל משמעות או פרשנות חדשה. כיוצר בתחום התיאטרון, החיפוש אחר צורות בימתיות חדשות מעסיק אותי עד מאד. אני מוצא שפסטיבל ישראל הוא הפלטפורמה המרכזית והחשובה ביותר בתחום התרבות בישראל, בעיקר נוכח העובדה שהוא מביא אל מרכז הבמה את המושג יצירתיות באופן המלא שלה. השנה, שנת ה- 51 של הפסטיבל, התמקדנו באיתור אירועים בימתיים פורצי דרך בתחומם, מצוינים ואיכותיים בכל מרכיביהם. מרבית אירועי התיאטרון, המחול והמוסיקה בפסטיבל השנה הם כאלה המבקשים למתוח את גבולותיהם, להשיק זה לתחומו של האחר, ובעיקר למצוא ולהמציא דרכים חדשות לביטוי בימתי. התמהיל הרפרטוארי השנה בוחר גם להיות נגיש, רלוונטי ונוגע. זה היה הקו המנחה שהוביל אותנו השנה בעיצוב התכנית האמנותית".
הפסטיבל יפתח ב-23 במאי בכיכר ספרא, במופע מחווה ענק ליוסי בנאי, חתן פרס ישראל, יליד העיר ירושלים - במלאת 80 שנה להולדתו. במופע, בתמיכת מפעל הפיס, יבצעו אמנים מהשורה הראשונה מנכסי צאן הברזל שביצע בנאי ובהם שירים מאלבומיו: "אני וסימון ומואיז הקטן", "שיכור ולא מיין", השנסונים הצרפתים המתורגמים אותם ביצע ובהם שירי ברסאנס וז'אק ברל. כמו כן, יבוצעו מערכונים וקטעי טקסט מהרפרטואר של בנאי.
בתוכנית העשירה של הפסטיבל יהיו מופעי מחול ותנועה; תיאטרון בינלאומי והפקות מיוחדות; מוסיקה קלאסית מהארץ ומהעולם, ובמסגרתה פרויקט הענק הבינלאומי (צ'כיה, ארה"ב, ישראל): "הרקוויאם של ורדי - רקוויאם של התרסה" - שיחזור הקונצרט והסיפור של המוסיקאים היהודים במחנה טרזין, עם ששון גבאי ויונה אליאן, 80 זמרי מקהלת קון הצ'כית, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור וסולנים, בנוכחות הניצולים ומיסדי בית טרזין; ג'אז ומוסיקת עולם; פסטיבל ישראל לילדים, שיתוף פעולה עם המדיטק חולון.
מנכ"ל הפסטיבל: יוסי טל-גן,
מנהל אמנותי: משה קפטן,
מפיקת הפסטיבל: מירי מנירב,
יועץ למוסיקה קלאסית: גיל שוחט,
יו"ר הפסטיבל: דני הלפרין.
הפסטיבל הינו עמותה ציבורית ללא מטרות רווח, הפועלת בתמיכת משרד התרבות והספורט, עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והמועצה לתרבות ואמנות של מפעל הפיס.