ניתוח הגדלת חזה הוא הליך אינטימי מאד. מעבר לתהליכי קבלת החלטות אישיים שיש לעבור על מנת לקבל את ההחלטה, צריך לקחת בחשבון גם את הסביבה הקרובה שלנו.
בני משפחה, חברים, עמיתים לעבודה ישימו לב לשינוי החיצוני שעברת. כדאי שתהיי מוכנה להתמודד עם המבטים והשאלות מראש. במילים אחרות - איך, למי (והאם בכלל) לספר לסביבתך הקרובה על כך שעברת ניתוח הגדלת חזה?
בן זוג וילדים
סביר שבן הזוג יקבל את ההודעה על זה שהחלטת לבצע הגדלת חזה לפני ההליך ולא אחריו, (ובאופן כללי שיתפת אותו בהתלבטויות שלפני ויכול להיות שהוא גם היה שותף מלא לתהליך). כדאי שהוא יהיה הכי מוכן מכולם לשינוי החיצוני שעברת ולשינוי הפנימי שאת עוברת ויתמוך בך בהתאם.
הילדים זה סיפור אחר לגמרי, זכרי את חשיבות השגרה לילדים, פתאום אימא שלהם נעלמת לחצי יום וחוזרת עם מראה קצת שונה וצריכה לנוח קצת יותר מהרגיל. אם הילדים קטנים מאד, כנראה שלא תצטרכי הסבר. אבל החל מגילאי 4-3, הם הרי גם ככה לא יפסיקו לשאול אותך מה קרה! לא חייבים להיכנס לפרטים הרפואיים. תוכלי להגיד שהיית בבית חולים, את צריכה קצת לנוח אבל אין שום מקום לדאגה, הכול בסדר ושאת מרגישה טוב. ילדים גדולים יותר יצטרכו הסבר מפורט יותר. תוכלי להגיד להם שהיריון ולידה משנה את גוף האישה ובעזרת ניתוח הגדלת חזה רצית להקנות לגופך מראה פרופורציונאלי יותר.
הורים ומשפחה מורחבת
אם ההורים שלך תומכים מטבעם ונוטים לקבל את ההחלטות שלך בכבוד, ההודעה על הגדלת חזה שעשית לא צפויה להיות עניין מורכב. יחד עם זאת, עבור חלקנו, הודעה להורים זה סיפור מסובך. בכלל קשה להם לקבל את העובדה הפשוטה ש"כבר" גדלנו, אנחנו ילדים גדולים ומסוגלים לקבל החלטות משלנו - אז תהיי מוכנה לקבל הרמת גבות ושאלות מהסוג של "בשביל מה את צריכה את זה בכלל?". זכרי לקחת את תגובת ההורים בפרופורציה. תודיעי להם, אל תבקשי את ברכתם או אישורם.
אם הגדלת חזה הוא לא הנושא שהכי נוח לך לדון בו עם הורייך, לעיתים קל יותר לכתוב להם מכתב (בהרבה מהמקרים זה עובד) ולשטוח בצורה מסודרת את כל מה שאת רוצה להגיד בנושא (ההתרגשות בשיחה עלולה להשפיע לרעה) ורק אחרי זה להגיע ל"פגישת העדכון" פנים מול פנים.
ומה עם המשפחה המורחבת?
תלוי ביחסים שלך עם כל אחד ואחת מהם. לא בטוח שצריך להודיע על הגדלת חזה שעשית בצורה חגיגית בארוחת ראש השנה, אבל גם אין טעם להימנע מלענות על השאלה הישירה, אם תעלה.
המעגל החברתי
גם כאן, אולי לא כדאי להודיע על הגדלת חזה שעשית באימייל לכל רשימת התפוצה בצירוף תמונות (ואולי כן – תלוי ביחסים שלך עם החברים). יחד עם זאת, גם החברים בוודאי ישימו לב לשינוי החיצוני שיבלוט. את יודעת ומכירה את המעגל החברתי שלך, חלק מהחברים ירימו גבה, אחרים יתבדחו והשאר פשוט יתמכו בכל מה שתעשי בשקט ועם חיוך מעודד. לכן, תתכנני את ה"חשיפה" מראש, תשתדלי לשלוט בהקשר שבו זה יוצג, למי מהחברים ובאילו הזדמנויות.
עמיתים לעבודה
זאת אולי האוכלוסייה הכי קשה לספר לה על הליך הגדלת חזה שביצעת. גם כאן לא ניתן להתעלם מהנושא, מכיוון שתצטרכי כמה ימי חופש ומנוחה לאחר ההליך. כמובן שיש הבדל גדול אם מקום העבודה שלך הוא חברה של 15 איש או חברה של 500 איש. לא קל להכניס ליחסי העבודה את החזה שלך, אבל גם כאן, זכרי כי את קובעת את ההקשר, עם מי לדבר ועל מה.
אם יש לך חברים קרובים בעבודה, ניתן להודיע להם על ניתוח הגדלת חזה שאת מתכוונת לעשות מראש, אבל הרוב פשוט לא חייבים לדעת, ועליהם חלים הכללים של המשפחה המורחבת.
זכרי את מי שאת, ושההחלטות הן שלך בלבד.
כל השאר – שיתמודדו עם זה!