סקר שערך מוסך- המרכז לבטיחות הרכב ברחובות, מצא כי רק 12% מכלל הנשים מגיעות למוסכים לצורך תיקוני רכב, בעוד שעל פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הנשים מהוות כ-40% מכלל מחזיקי רישיונות הנהיגה בארץ .
אז לאן כולן הולכות כשצריך לעשות טיפול 10,000 ???
"63% מהנשים הצהירו - בעלי לא נותן לי..."
הסקר, נערך בקרב כ-200
נשים (באזור המרכז) המחזיקות רישיון נהיגה ומוגדרות נהגות פעילות. 16% מהנשים הסבירו, כי הן מרגישות חוסר ביטחון במוסך שנובע מסביבה לא מפרגנת, כהגדרתן. 14% מהנשים הכריזו, כי הן חוששות/ מפחדות להגיע למוסך מאחר והן לא מכירות את תחום המכונאות ולא רוצות "שיעבדו" עליהן ,
7% מהן נימקו את היעדרותן מהמוסך מכיוון שמוסך הוא תחום שמתאים לגברים בלבד.
63% מהנשים שהשתתפו בסקר טענו, כי בן הזוג לא נותן להן להגיע למוסך, ובמקום זאת מתעקש להגיע בעצמו.
נתונים מפתיעים התקבלו גם כשהנשים נשאלו על הרגלי תחזוקת הרכב. במקרה של פאנצ'ר באמצע הדרך, רק 12% הצהירו כי יחליפו גלגל בעצמן. 56% אמרו שיעצרו מישהו שיסייע להן ו- 32% אמרו שיתקשרו לבן זוג שיבוא ויעזור.
בנושא פתיחת מכסה מנוע, ובדיקת והחלפת שמן ומים - 14% הצהירו, כי הן אכן בודקות וממלאות שמן מים בעצמן אם חסר, ו - 56% התוודו, כי הן מבקשות שיבדקו עבורן בתחנות דלק. 30% מכלל הנשאלות התוודו, כי הן כלל לא יודעות איך לבדוק שמן ומים ברכב ולא יודעות לפתוח מכסה מנוע .
אם רק היו
נשים מוסכניקיות...
"עולם הרכבים מיוחס לגברים בעיקר בגלל שזה נחשב לעיסוק לא אסתטי" כך מסביר גיא טוויטו, מנכ"ל מוסך המרכז לבטיחות הרכב ברחובות , את הנתונים שהתקבלו מהסקר. "מעבר לקושי הפיזי ולתחושה הלא נעימה שכרוכה בהתעסקות עם הפיח והלכלוך, הריחוק מתחום הרכבים נובע בעיקר בגלל חינוך מבית"
לדבריו "נשים שלא מבינות במכונאות צריכות לדעת שגם רוב הגברים כלל לא מבינים במכונאות. יכול מאוד להיות שאם
נשים היו עובדות כמכונאיות רכב, יותר
נשים היו מרגישות נוח לבוא למוסכים.
הסקר נערך על ידי מוסך המרכז לבטיחות הרכב הממוקם באזור התעשייה של רחובות.