תוואי דרכו של ישו בגליל התחתון, מנצרת - כפר ילדותו, אל צפון הכינרת - אזור שליחותו. מסלול שמטרתו להעשיר את המוצר התיירותי של ישראל ולהביא לפריחה כלכלית בגליל.
ישוע, מבשר הנצרות, נולד כיהודי בנצרת ומת (בייסורים) כיהודי בירושלים. הוא ובני משפחתו הלכו בארץ הזו וחוו את סיפורי התנ"ך. הוא בן האלוהים המקודש לכל נוצרי (מכל הזרמים), ואנחנו, בארץ הקודש, רוצים שהם יגיעו אלינו, בהמוניהם, כצליינים או כתיירים. אחת הדרכים לממש זאת, נחשפה זה עתה והיא: "דרך הבשורה". גם אנחנו - ישראלים יהודים - צעדנו בקטעים מדרך זו, ונכבשנו בקסמיה. מצאנו ארץ יפה ודרך מרתקת!
משרד התיירות השיק את "דרך הבשורה" - תוואי דרכו של ישו בגליל התחתון, מנצרת - כפר ילדותו, אל צפון הכינרת - אזור שליחותו. הדרך, בה נחשפים נופיה התנכיים של הגליל, כוללת 62 ק"מ של דרך עפר, החוצה ישובים ומטעים ומתאימה להליכה ברגל, לרכיבה באופניים ועל גבי סוסים. תחילתה של הדרך בהר הקפיצה בנצרת והיא מסתיימת בכפר נחום, ולכל אורכה סימון מיוחד עם לוגו ייעודי לצד סימון שבילים.
מסלול זה מיועד להעשיר את מוצר התיירות של ישראל עבור התיירות הנוצרית, המהווה למעלה מ-65% מתנועת התיירות הנכנסת לישראל, כמו גם לתת לישראלים מקום בילוי חדש וייחודי. משרד התיירות פיתח ושיפץ את הדרך הייחודית, בשיתוף הקרן הקיימת לישראל, בהשקעה כוללת של 3 מיליון שקלים (2 מיליון מתוכם מתקציב משרד התיירות), זאת לאור הגידול בתיירות הנוצרית לישראל בשנים האחרונות וצפי של גידול נוסף של כ -200 אלף תיירים נוצרים בשנתיים הקרובות.
פיתוח תשתית דרך הבשורה שבגליל התחתון, החל בשנת 2007 והסתיים בחודש נובמבר השנה. במסגרת העבודה, הוכשרה מערכת נתיבי תנועה מודולארית המעמידה לרשות התייר מסלולים בהם ניתן לשלב סיור רגלי, רכוב (באופניים או רכב) וכן שייט לאורך הכנרת. בנוסף, הנתיבים בשטח סומנו בעזרת שילוט ייחודי והוקמו תחנות רענון ומנוחה לאורך הדרך. במשרד התיירות מאמינים כי קידומה של הדרך ושיווקה בקרב קהלים רלוונטיים, תביא לפריחה כלכלית באזור ומימוש הפוטנציאל התיירותי הקיים בו.
חשוב לציין כי פיתוח ושיפוץ דרך הבשורה, מהווה רק נדבך אחד מהפיתוח הכלכלי והתיירותי אותו מקדם משרד התיירות באזור. פעולות אלו נעשו מתוך רצון לפתח את אזור הגליל ולהפכו למרכז תיירותי משגשג, אשר ימשוך אליו תיירים ומטיילים. על פי הערכות משרד התיירות, פיתוח דרך הבשורה יביא להעלאה משמעותית במספר המבקרים הישראליים והתיירים באזור, ימשוך בעלי עסקים ויזמי תיירות ויביא להקמת עסקים חדשים שימוקמו על דרך הבשורה ויעניקו שירותים שונים למטיילים בה. השפעה זו תביא גם לתנופה תעסוקתית שתסייע בפיתוח כלכלי בקרב עסקים קטנים באזור.
בהמשך לפעילות השיווקית הענפה, בהתאם למיצובה של ישראל כ"ארץ הקודש במרכזה ירושלים", הקים משרד התיירות בשנה האחרונה דסק דתות, אשר פועל באופן ממוקד לשיפור ולהתאמת פעולות השיווק לזרמי הנצרות במדינות השונות. במסגרת פעילותו, השיק המשרד ערוץ יוטיוב ייעודי לתיירים, כדי לעורר סקרנות ועניין בקרב תיירים אוונגליים מרחבי העולם ולעודד את ביקורם בישראל.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב: "התיירות הנוצרית על גווניה השונים מהווה את העוגן המרכזי בתיירות הנכנסת לישראל. ל'דרך הבשורה', שמעצימה את חווית הביקור הרוחנית של כל תייר ומטייל שמגיע לישראל, ובפרט הנוצרים שביניהם, תהיה השפעה חיובית רבה למיצוי הפוטנציאל התיירותי של אזור הכנרת, באמצעות יצירת תנופה כלכלית בצפון הארץ, עם יצירת משרות חדשות וגידול ההכנסות מהמבקרים".