חופשת סקי באירופה כבר מזמן איננה עניין של עשירים בלבד. גם היוצאים לנופש שכזה, צריכים לא לבזבז כסף מיותר ולהכנס להוצאות לא הכרחיות. לאף אחד לא נעים לגלות בסוף החופשה, ששילם על מה שלא קיבל, או – גרוע מכך – על מה שבכלל לא היה צריך.
ארגון "פעמונים" פועל להדריך לשימוש מושכל ומחושב בתקציב המשפחתי, כדי שגם כשנהנים ומבלים – להוציא ולא לבזבז.
להלן מספר הצעות מאוד מועילות המגיעות מהם :
1. טיסות שכר - ידוע שטיסות שכר אינן מחוייבות ללוח זמנים קשיח והן לעיתים קרובות יוצאות באיחור במספר שעות. כדאי להיערך לאפשרות של איחורים, ולוודא שישנם מרווחי זמן מספיקים בין הטיסות למי שנדרש למספר טיסות.
מי שיוצא לנופש עם ילדים מומלץ להכין תעסוקה לילדים. מומלץ לסמן את המזוודות לא רק באמצעות לשונית העלולה להתנתק אלא גם במדבקה הנושאת את כל הפרטים וכן בסימון פנימי המצוי בתוך המזוודה.
2.מחיר הנופש – מחירי הנופש המפורסמים צריכים לכלול את כל הרכיבים הכלולים בנופש, לרבות תוספות שונות. המחיר הכולל המפורסם חייב לכלול כל תשלום, מס או כל תשלום אחר המשולם לחברה שאין לצרכן אפשרות מעשית להימנע ממנו – כולל תשלומים שיש לשלם בחו"ל. אם נגבו מכם כספים ביתר דרשו אותם בחזרה.
3.ביטוח - כדאי לרכוש ביטוח נסיעה מיד עם הזמנת הנופש על מנת להגן עלינו מפני דברים בלתי צפויים אשר יכולים להפריע לנופש. ביטוח לנופש מומלץ שיכיל שלושה רכיבים מרכזיים: ביטוח מטען וכבודה לפי שווים האמיתי, ביטוח רפואי בהתאם למדינה אליה אתם יוצאים, ביטוח כנגד ביטול הנסיעה.
4.מלון – טרם היציאה לנופש מומלץ לבדוק את פרטי המלון המיועד. כיום באמצעות האינטרנט ניתן לברר מידע רב על המלון וגם לגלות דעות של נופשים אחרים על המלון, על חדרי האוכל במלון ועל כלל השירותים שהמלון מספק. חשוב לבדוק אם מדובר במלון חדש או בהרצה, מלונות אלו אומנם יכולים להיות זולים משמעותית ממלונות אחרים, אבל הם מועדים יותר לתקלות. מלונות רבים מציעים שירותים בסיסים הכלולים במחיר החדר ושירותים נוספים בתשלום, גם כאן יש לבדוק לפני היציאה מהם השירותים הנדרשים לנו ומה השירותים הכלולים במסגרת חבילת הנופש. ככלל, בדומה לכל עסקה צרכנית, לא להתבייש להתמקח, הסוכנים יוכלו במקרים רבים להתגמש ולהציע לכם הטבות דרך המלון במקום הנחה במחיר.
5.אמינות העסקה - לפני הזמנת הנופש מומלץ לברר על הסוכן ועל החברה המוכרת את הנופש, ניתן בקלות ובמהירות באמצעות מנועי החיפוש באינטרנט לברר האם לסוכן יש היסטוריה של בעיות ו/או לקוחות לא מרוצים וגם להיפך, אם הסוכן נחשב כסוכן אמין ומומלץ. לא מומלץ לסמוך רק על תחושת הבטן אלא לבדוק האם עלות חבילת הנופש היא סבירה יחסית לחבילות דומות ובמקרה של מחיר נמוך במיוחד מומלץ לשאול ולברר מדוע יש הפרשי מחירים משמעותיים.
6.מיקוח - ככלל, בדומה לכל עסקה צרכנית, לא להתבייש להתמקח. עסקאות של הרגע האחרון מלמדות בדרך כלל על כך שהסוכן ו/או הסוכנות נשארו עם עודפי הזמנות שעליהם למכור בכל מחיר כמעט, לכן סוכן הנסיעות יהיה מוכן במקרים רבים להתגמש במחיר או במסגרת השירותים הנלווים (כגון פריסת הטיול למספר תשלומים ללא ריבית, שידרוג בית המלון, הטבות להזמנות עתידיות וכו'). אם תעמדו על המקח תוכלו לשפר את מצבכם.
7. ביטול עסקה – טרם הזמנת הנופש בררו מהם התנאים לביטול העסקה על ידי הסוכן ומהם תנאי הביטול על ידיכם. סוכנויות התיירות גובות דמי ביטול בשיעורים ניכרים על ביטול נופש בסמוך למועד היציאה לנופש. אם מדובר בעיסקה מרחוק (לדוגמא באינטרנט או בטלפון) שבוצעה בעקבות פרסום כלשהו לצרכן יש זכות לבטלה בתוך 14 יום ולא יאוחר מ- 2 ימים לפני מועד הטיסה, במקרה זה דמי הביטול עומדים על 5% או 100 ₪, הנמוך מבין שניהם. במקרים אחרים בררו מראש מהו שיעור דמי הביטול.
נוצר:
11/01/2010 21:07:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |