הערב התקיים טקס פרסי אופיר , הוא ה'אוסקר הישראלי' של האקדמיה הישראלית לטלוויזיה וקולנוע, במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, בהנחייתם של טל פרידמן ומוני מושונוב.
הזוכה הגדול של הערב היה, ללא ספק, סרטו של ערן קולירין, "בחקור התזמורת" אשר קטף 8 פרסים בכל הקטגוריות המרכזיות ועוד . מתוקף זכייתו בסרט השנה, הוא עתיד להתחרות על ייצוגה של ישראל
בטקס האוסקר האמריקאי בלוס אנג'לס שיתקיים בסוף חודש פברואר 2008.
מבחינת הסרטים שהיו מועמדים השנה, יש לנו הרבה מקור לגאוות בינלאומיות. למשל : הסרט "בופור" זכה בפרס הבמאי בפסטיבל ברלין, הסרט "מדוזות" זכה בפרס מצלמת הזהב בפסטיבל קאן וגם הסרט הזוכה נבחר לייצג את ישראל כבר בשלל פסטיבלים בינלאומיים ועוד ידו נטויה.
ומי נמנה בין המגישים ?
לימור גולדשטיין, טלי שרון, אלון אבוטבול, רותם אבוהב, אושרי כהן, הדס מורנו, אדיר מילר, נטע גרטי, יחזקאל לזרוב, עברי לידר, אסי לוי, גילה אלמגור, ענת וקסמן, באוצ'י צ'אן - הילד הסיני החמוד מ"נודל"...
ההנחיה :
כיאה לשני הקומיקאים שהיו אמונים על ההנחיה, הטקס החל במערכון אשר כלל שמות איברי גוף אינטימיים, (בחו"ל, אגב, זה לא היה עובר ללא צנזורה בשידור חי...), לאחר מכן שרו שני המנחים שיר הוקרה לשחקן והקומיקאי שייקה אופיר ז"ל שעל שמו נקרא הפרס. בהמשך היו מערכוני הומאז' לנאומי התודות ולראיונות האופייניים לזוכי פרסי קולנוע מסוג זה ולא מעט הומור פנים תעשייתי.
הקטע אולי המבדר ביותר במהלך הערב היה כאשר פרידמן ומושונוב הראו "סרטים אלטרנטיביים", כמו "הבופור" גרסת החיזבאללה והתבדחו על שדרות, תל אביב ומצבה של המדינה. טל פרידמן סיכם ואמר: "פעם הייתה לנו אחלה מדינה וחרא סרטים. היום יש לנו חרא מדינה ואחלה סרטים."
האתנחתות האומנתיות של המופע כללו סרטון על הצלחת התעשייה בעולם, מופע קברט הזוי משהו וביצוע של מרינה הכוכבת לשיר של אריק איינשטיין כהוקרה לסרט "לול".
רגעים שכדאי לזכור מהטקס :
רגעי הזוכים : רונית אלקבץ, שזכתה לחיקוי של פרידמן ומושונוב, לקחה את זה באופן ספורטיבי, והודתה לבמאי הסרט קולירין על האומץ שלו להראות שכולנו, ערבים או יהודים, בסופו של דבר בני אדם. (כל זאת לא לפני שהגיחה לטקס כולו ולבמה בלבוש דרמטי, תיאטרלי וביזארי כהרגלה בקודש. אומנם על טעם וריח אין מה להתווכח אך ייאמר לזכות הגברת אלקבץ שהיא מבינה כיצד משקיעים בטקסים מסוג זה מבחינת מראה. חבל שיותר
נשים לא מצליחות ללמוד את העניין...).
סאלח בכרי, שזכה בפרס שחקן המשנה על תפקידו בסרט האריך בנאום תודה שנמשך מעבר לקריאת הקריין למגישי הפרס הבא. הוא הודה "לבמאי על הסרט בעל הלב הענק והאהבה הגדולה, ולכל האנשים שעבדו מהלב פנימה על הסרט הזה". הוא גם הודה להוריו שלימדו אותו לחיות בארץ המטורפת הזאת ולאהוב אנשים".
בשם ששון גבאי שהיה באותה העת בהצגה בה הוא משחק בתיאטרון בית לסין לקח בנו, אדם, שנראה כי קיבל תפקיד קבוע במשפחה והוא : לקבל פרסים בשם האב, שכן עשה את אותו הדבר גם בפסטיבל הקולנוע האחרון בירושלים.
דודו טופז שהעניק את פרס מפעל החיים לאיציק קול עדיין הצליח להסב את תשומת הלב על עצמו וניכר היה מהמצלמות שהתמקדו באלמנה שזה מאוד מעצבן אותה.
רשימת הפרסים :
הסרט העלילתי הטוב ביותר:
"ביקור התזמורת" בהפקת אילון רצ'קובסקי, אהודי בלייברג, יוסי עוזרד וקובי גל-רדאי
במאי :
ערן קולירין - "ביקור התזמורת"
השחקן הראשי:
ששון גבאי - "ביקור התזמורת"
השחקנית הראשית:
רונית אלקבץ - "ביקור התזמורת"
שחקן המשנה:
סאלח בכרי - "ביקור התזמורת"
שחקנית המשנה:
ענת וקסמן - "נודל"
צילום:
עופר ינוב - "בופור"
תסריט:
ערן קולירין - "ביקור התזמורת"
עריכה:
זוהר סלע - "בופור"
עיצוב אמנותי:
מיגל מרקין - "בופור"
עיצוב תלבושות:
דורון אשכנזי - "ביקור התזמורת"
מלחין:
חביב שחאדה חנא - "ביקור התזמורת"
פס קול:
אשי מילוא, אלכס קלוד, ישראל דוד - "בופור"
הסרט התיעודי הטוב ביותר:
"מרגל השמפניה" בבימויו של נדב שירמן ובהפקת אילון רצ'קובסקי וקובי גל-רדאי
פרסים נוספים :
הבמאי יואל זילברג העניק את הפרס ההוקרה על הישגים מקצועיים לאברהם לייבמן.
פרס הוקרה מיוחד הוענק גם לח"כ לשעבר יורי שטרן ז"ל.
דודו טופז העניק את פרס מפעל החיים למפיק, איציק קול ז"ל.
לסיכום נאמר שלא היה זה אחד הערבים המרתקים שידע הטקס, אך אווירת החגיגיות ביום חגה של תעשיית הקולנוע הישראלי היה ניכר באוויר, באולם ואחר כך גם בפואיה. לתעשייה יש עוד הרבה כיוונים להתפתח אליהם, מקצה שיפורים תדמיתי ( הן אישי והן מגזרי – שמישהו ידריך פעם את המועמדים כיצד מתלבשים למעמד שכזה!!!) לעשות ועבודת יח"צנות בלתי פוסקת כדי לוודא שאנחנו כל הזמן נהיה על המפה.