ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה, תחנת הטלוויזיה הממלכתית הנצפית בווייטנאם, VTV , הגיע לארץ השבוע לשם צילום והפקת כתבות על ענף האגרוטנכולוגיה והחקלאות בישראל.
במסגרת ביקורו בישראל, שנבנה בסיוע שגרירות ישראל בהאנוי יבקר צוות הטלוויזיה בין השאר ברפתות, לולים ובריכות דגים, ייפגש עם בכירים מהממשלה ויפיק כתבות שישודרו בערוץ הטלוויזיה הווייטנאמי. כמו כן, יצלם הצוות באתרי תיירות משמעותיים בארץ.
בוויטנאם מאמינים כי ניתן ללמוד רבות מהחקלאות בישראל ובעיקר מפיתוחי האגרוטכנולגיה הישראליים. צפריר אסף, הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בווייטנאם: "משרד הכלכלה והנספחות המסחרית בווייטנאם שמים דגש על חיבורים עסקיים בין חברות ישראליות לחברות וייטנאמיות הסקטור החקלאי בווייטנאם עובר תהליכי מודרניזציה והפרטה דרמטיים שיוצרים ההזדמנויות גדולות לחברות ישראליות. הביקור של צוות הטלוויזיה הווייטנאמי והקליפים שיפיק ייתנו חשיפה ישירה לחברות ישראליות בפני חקלאים וחברות וייטנאמיים."
ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה נמסר כי מגזר החקלאות בווייטנאם הינו אחד מענפי הכלכלה החשובים ביותר במדינה, הנמצאת במקום ה-13 בעולם מבחינת מספר תושבים (90 מיליון) והמציגה צמיחה של למעלה מ-5% לשנה בעשור האחרון. החקלאות הווייטנאמית נהנתה בשנים האחרונות מתנופת פיתוח, עליה בתפוקות וגידול ביצוא. 25% ממוצרי הייצוא של וייטנאם הינם מוצרים חקלאיים. ווייטנאם ידועה ביצוא אורז, קפה, פירות ים ועוד. עם זאת, הישגים אלו הושגו במחיר גבוה של פגיעה במקורות מים ואיכות קרקע, התפרצות מחלות בדגים ובבעלי חיים, ירידה באיכות התוצרת ובעקבות זאת ירידה בערך המותג של התוצרת החקלאית הווייטנאמית ובערך התוצרת הזו בשווקי העולם. וייטנאם הציבה כיעד אסטרטגי לאומי את שדרוג הסקטור החקלאי, על מרכיביו השונים.
מדיניות זו נועדה להגדיל את הערך המוסף של התוצרת החקלאית, לשפר את מעמד וייטנאם כיצואנית מובילה בעולם של תוצרת חקלאית, שמירה על משאבי הטבע המתכלים ושיקום הסביבה והבטחת אספקת מזון בכמות קלוריות מספקת לאוכלוסייה הגדלה.
(*צילום: יח"צ)