בסדרה השישית תארח התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון על במתה, את המנצח אריאל צוקרמן ואת הוויולן גלעד קרני, בביצוע בכורה בישראל לקונצ'רטו לוויולה של רוז'ה.
בסדרה השישית תארח התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון על במתה, את אריאל צוקרמן, אחד השמות הבולטים בין המצחים הישראלים הצעירים. צוקרמן, שהחל את דרכו כחלילן, ניצח בשש השנים האחרונות על מיטב תזמורות אירופה, שימש כמנהלה של התזמורת הקאמרית הגיאורגית הפועלת בגרמניה, וזכה לביקורות נלהבות.
אריאל צוקרמן בחשיפה משמעותית לפני הקהל בישראל, ינצח על תוכנית הכוללת שלושה כיווני יצירה מרתקים: סימפוניה של היידן, קונצ'רטו לוויולה ויצירה תזמורתית עשירת גוונים של רחמנינוב.
הוויולן גלעד קרני, בביקורו זה, שב הביתה. גלעד הוויולן הראשי של תזמורת "טונהאלה" בציריך, סולן מבוקש בעולם כולו ופעיל ביותר בסצינת המוסיקה הקאמרית הבינלאומית, החל את דרכו כוויולן ראשון בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. מאז שימש בתפקיד בתזמורות ידועות בגרמניה ובאחרות.
בתוכניתם מציגים שני הישראלים המצליחים תוכנית מרתקת. ראשונה בתוכנית - סימפוניה מס' 85 של היידן, שהוקדשה למלכת צרפת מארי אנטואנט (ומכאן כינויה), סימפוניה ייחודית בה ניסה היידן לראשונה לחבר את דפוסי הסונטה אלגרו עם דפוס הרונדו, תבנית שהוא ישוב אליה בהמשך דרכו.
במרכז התוכנית, הקונצ'רטו לוויולה של מיקלוש רוז'ה, ממלחיני הסרטים הנודעים של הוליווד, שבין הסרטים הקלאסיים שהלחין גם "בן חור". רוז'ה חיבר את הקונצ'רטו בשנת 1979, עבור פנחס צוקרמן בהזמנת הצ'לן גרגור פיאטיגורסקי. גלעד קרני, שינגן את היצירה, טוען במאמר שפרסם, שמקומה של היצירה בין הקונצ'רטות החשובים לוויולה. רוז'ה חוזר ביצירה הביתה אל מוצאו ההונגרי ומעמיד בפני הסולן אתגרים טכניים וליריים כאחד.
געגועים לעבר מאפיינים גם את "מחולות סימפוניים", יצירתו האחרונה של רחמנינוב, החותמת את התוכנית. יצירה שתוכננה בתחילת כיצירה תכניתית עם שמות פרקים כמו "חצות היום", "שעת ערבית", "חצות ליל", היא למעשה מעין סימפוניה שבה שב למקורותיו הרוסיים, לתפילות הלילה בכנסיה הפרבוסלאווית ולהשפעות רוסיות של בן דורו, פרוקופייב.
הקונצרטים:
ראשון-לציון, היכל מאיר ניצן לתרבות ולאמנות: 29, 30, במאי בשעה 20:30 וב-1 ביוני 2013 בשעה 21:00
תל-אביב, בית האופרה המשכן לאמנויות הבמה: 28 במאי
(* צילומים : יח"צ)