בארצנו הקטנה, בעלת האקלים הים תיכוני המיוחד ורווי הלחות שאנו "נהנים" ממנו, מזגן הוא כבר מזמן איננו פריט מותרות, אלא פריט פונקציונאלי והכרחי שנמצא בכל בית. כדי ליהנות ממזגן יעיל, שיפעל לאורך זמן, ויהיה נעים וחסכוני, ישנם כמה פרמטרים שעלינו לקחת בחשבון ומספר דברים שכדאי שנבהיר.
מה ההבדל בין כל סוגי המזגנים שנמצאים בשוק? כל כמה זמן צריך לנקות את מסנני האוויר? ואיזה מזגן הוא החסכוני ביותר?
דרשו וקבלו ייעוץ מקצועי: לפני כל רכישת מזגן, חשוב להיוועץ באיש מקצוע. ייעוץ בטרם הרכישה יסייע לכם לוודא כי אתם אכן מבצעים את הרכישה המתאימה ביותר לחלל הממוזג. ראשית ודאו מה חשוב לכם יותר בבחירת מזגן - חיסכון בחשמל, עיצוב או שניהם גם יחד. מעבר לפן העיצובי, בחירת סוג המזגן הנדרש תלויה במשתנים רבים: שטח החלל הממוזג, מספר האנשים בבית, כיווני האוויר בבית והאזור המסוים בארץ (רוב המשווקים מעניקים ייעוץ מקצועי בתשלום, אך קיימות רשתות שיווק מובילות שאינן גובות על כך).
בחרו מתקין מוסמך: לפני שאתם בוחרים מתקין ודאו שיש לו מוניטין ושהינו בעל תעודת הסמכה מהחברה ממנה רכשתם את המזגן. על החברה להצהיר כי המתקין עבר הדרכות ומכיר את מזגניה.
אל תתפשרו בנושא שנות האחריות: לפני רכישת המזגן בדקו מה מספר שנות האחריות שמעניקה החברה. אורך תקופת האחריות מעיד על אמון החברה באיכות מוצריה ועמידותם לאורך זמן.
בחירה נכונה של מזגן: ישנם סוגים רבים מאוד של מזגנים- מזגן מרכזי, מיני מרכזי, עילי, רצפתי ועוד ולכן חשוב להתאים את המזגן הנכון לחלל הנכון. כעיקרון, מזגן עילי מומלץ למיזוג דירות קטנות ושטחים קטנים יחסית, גם הודות ליתרונו שאינו תופס מקום על הרצפה. מזגן מיני מרכזי מתאים לדירות גדולות ולמשפחות גדולות, מאחר והוא מאפשר מיזוג של כל חלקי הבית. אם אתם רוצים למזג מספר חדרים, אפשר לבחור בפתרון של מערכת מולטי מפוצלת.
מיקום נכון של מזגן: דירה דרומית-מזרחית תספוג הרבה יותר חום מדירה צפונית-מערבית ועל כן צרכי המיזוג שלה יהיו בהתאם. שתי דירות הזהות בגודלן, האחת בנויה מבלוקים מבודדים, והאחרת מבלוקים רגילים, דורשות שני מזגנים שונים. בבתים פרטיים, גם לבידוד הגג יש משמעות רבה בבחירת המזגן. בנוסף גובה הקומה משפיע על הטמפרטורה, על עוצמת הרוחות וגם על הבידוד (מרחק מהגג ומהאדמה) דירת גג, למשל, תהיה חמה יותר בקיץ וקרה יותר בחורף. חשוב להבין ולקחת בחשבון את הפרמטרים של הדירה שלך ולהתאים את המזגן אליה.
ניקוי המזגן: מומלץ להקפיד לנקות את מסנני האוויר בממוצע אחת לשלושה חודשים ביחידת המזגן הפנימית. כשמדובר במיזוג בבתי עסק, נדרש לנקות את מסנני האוויר לפחות אחת לחודש. במקרה של ריחות לא נעימים הנפלטים מן המזגן, יש לבצע חיטוי לסוללת המאייד ביחידת המזגן הפנימית על ידי תכשיר אנטי בקטריאלי ייחודי למזגנים.
הפעלת המזגן: חשוב להפעיל את המזגן גם בתקופה שלא נדרשת פעולת מזגן, אחת לשבוע למשך כ-10 דקות. פעולה זאת נדרשת כדי שהקרר (הגז) שנמצא במערכת המזגן יעבור בכל חלקי המערכת ובכך ימנעו התייבשות החלקים הרגישים. יש צורך להשאיר מרווח סביב המזגן בטווח של 30 ס"מ, זאת כדי לשמור על פעולה מקסימאלית של המזגן.
חשוב לא להצמיד ארון למזגן עילי או כיסא למזגן רצפתי. חפצים אלו גורמים לפגיעה בסירקולציה של האוויר בחדר וכך יעילות המזגן יורדת באופן משמעותי.
הפסקת חשמל: במקרה של הפסקת חשמל עקב קצר, יש לוודא כיבוי של המזגן לפני הרמת השלטר בארון החשמל, זאת כדי להבטיח את בטיחות המזגן למקרה שהטיימר שבמזגן לא יזכור שאכן המזגן היה פעיל לפני הקצר.
טיפ ירוק: מזגן ממוצע מעבה כ 2- ליטר מים לשעה – במידת האפשר רצוי להשתמש במים אלו להשקיית עציצים.
10. התאימו את עיצוב המזגן לביתכם: אם בעבר מזגן נחשב ל 'קופסא לבנה' שלא מוסיפה לסלון ביתכם, כיום תוכלו לבחור מזגן בנראות מודרנית. ישנו מגוון רחב של מזגנים בעיצובים שונים ובגוונים שונים שתוכלו להתאים לעיצוב ביתכם.
ולסיום, זכרו כי כ-80% מהתקלות יכולות להיפתר באמצעות הדרכה טלפונית של נציגי שירות, דבר שיכול לחסוך לצרכן זמן יקר בהמתנה לטכנאי (וגם עצבים מיותרים).
ושיהיה לכולנו קיץ קריר......