פסטיבלים - בעכו מדברים אמנות פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 04/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > פסטיבלים > בעכו מדברים אמנות פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר
  כתבות אחרונות
סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס

פסטיבל האור ירושלים 2015 פסטיבל האור ירושלים 2015

בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה"מ פסח

פסטיבל פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה" 2015

'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום' 'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום'

פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20 פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

בעכו מדברים אמנות פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר

מאת: מערכת Iwomen
פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר ייערך בחג חנוכה בתאריכים 22.12.08 עד 25.12.08




פסטיבל עכו ה- 29 לתיאטרון ישראלי אחר, אשר נדחה בשל מהומות יום הכיפור בעכו, ייערך השנה בחג החנוכה בתאריכים 22.12.08 עד 25.12.08 בעיר עכו.

צוות ההיגוי של פסטיבל עכו, שהתכנס ברשות ראש העיר עכו, שמעון לנקרי החליט לקיים את הפסטיבל במהלך חג החנוכה עם הסלוגן המוביל – בעכו מדברים אמנות.

שמעון לנקרי, ראש העיר עכו מסר כי "עיריית עכו עשתה את מרב המאמצים לאפשר את קיומו של פסטיבל עכו. כל זאת לאחר שסוכם יחד עם היוצרים והשחקנים לקיים את הפסטיבל במועד החדש. אני תקווה שפסטיבל חשוב זה ימשיך וייתן במה לאמנות ולהידברות בישראל ובעכו בפרט".

במהלך ימי הפסטיבל תוצגנה הצגות הפסטיבל שבמסגרת התחרות באולמות האבירים שבעכו העתיקה לצד אירועים מיוחדים ומגוון מופעים של תיאטרוני רחוב.
מופעי הרחוב, יועלו הפעם בחללים מקורים (בשל החשש מגשמים) בגני הפסטיבל, אך יהיו פתוחים לקהל הרחב - אירועים המתאפיינים בעירוב אמנויות: מולטימדיה מוסיקה, וידיאו ארט ומשחק, בובנאות ואמנות הקרקס. מתוך שילובים אלה עולה דימוי מרכזי של חיבור: בין תרבויות, בין ישן לחדש, בין אדם לחברו, לסביבה ולמקום.

במסגרת התחרות תוצגנה 9 הצגות מקוריות בבכורה: מגוון רחב של יצירה, מנוכחות חזקה של המילה ודרמות מהודקות דרך יצירות אחרות בשפה וביחסי במה-קהל ועד להצגה ללא מילה וללא שחקנים. ממאפייני השנה צירופים אנושיים מרתקים ובעיקר בולט שיתוף הפעולה בין שחקניות ותיקות ומצוינות ליוצרות צעירות בראשית דרכן.

הנושאים השנה בהצגות הפסטיבל נוגעים בהיסטוריה הפרטית והלאומית, בפוליטי ובחברתי ובהתמודדויות שונות בתוך התא המשפחתי לגווניו:

* 'מתחם התפודים' מאת ובבימוי טל ברנר. מחזה מוסיקלי לשישה שחקנים ופסנתר העוסק בחיי משפחה בצילה של מלחמה שספק הסתיימה, ספק נמשכת.

* 'קבורת חמור' יוצר ובמאי חוני המעגל. "לקראת מותי, אני נוטל על עצמי את המחויבות לטפל בכל הסידורים לקראת מותי". מסע לוויה המשלב שפה תיאטרונית ואמנות פלסטית.

* 'מסיק' מאת נהד בשיר בבימוי מוניר בכרי. עשרים וארבע שעות בחייהן של שלוש נשים בבית מרוקן מגברים. ההצגה תועלה בשפה הערבית והעברית.

* 'חובבות ציון' יוצרות ומבצעות: שרון מייבסקי וטל ברנע. קברט ישראלי חי על פיגומים בשיתוף שחקניות בובות ואורחים אחרים. "בין ארץ חמדת אבות למהדורת החדשות, בין ארץ אוכלת יושביה ליושביה אוכלי הארץ, בין כסל לעשור".

* 'חופש קטן' מאת ובבימוי נאוה פרנקל. ניסיון משפחה להגדיר מחדש, ללא הרף, את היחסים בין תשוקה לכניעות, בין שפיטה להעלאה על נס, בין צורות של תוכן לבין צורות של קצב.

* כ"ב תמונות מחייהן של סבתא, אם ובת. "אלוהים משתולל עם סוכריות טופי ואמא מתקלחת כל אותו הזמן. אבל מיגרנות אי אפשר לרפא באקונומיקה" מאת ובבימוי רותי אוסטרמן.

* 'סיבובים לדקה' יוצרים: אילי לוי, תמר אור, אורי דרומר. חפץ, אור וקול נפגשים בחלל ויוצרים עולם בעל חוקיות משלו. הצגה ללא שחקנים וללא מילים.

* 'הניה פקלמן', מחזה ובימוי בן אבנר הכט. קולנוע אסתר, יום חורף סוער, 1940. פקלמן, פועלת בארץ, עורכת חשבון נפש נוקב עם החברה המתהווה בישראל בימי העלייה השלישית.

* 'המשוגעות של יפו', כתיבה ועיבוד חוה אורטמן, רועי נווה, יעל נביא. פנטזיה קומית-טרגית אודות ארבעה אנשים החיים על גבול הקבצנות בשוק של יפו ויוצרים לעצמם עולם הזוי ופרוע, המתרומם מעל המציאות הבלתי נסבלת.

הנהלת הפסטיבל מודה למועצת הפיס לתרבות ולאמנות על תמיכתה בהצגות הפסטיבל.
תמיכתם החשובה מעניקה ליצירה המקורית מרחב נשימה נוסף בעשייה האמנותית.

בנוסף להצגות התחרות ומופעי תיאטרוני הרחוב, יתקיימו אירועים מיוחדים בבכורה:

- 'עכו – אביניון – '15 דקות' - Acco-Avignon 15 minutes
תערוכת צילומים בבכורה עולמית של הצלם אייל לנדסמן. מסע צילום הנע בין "פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר" בישראל לבין "פסטיבל אביניון-אוף" (Avignon Off) בצרפת, בניסיון אישי לתפוס את הרגע הקסום טרם העלייה לבמה.

- 'עכו על הגובה' - פרויקט מיוחד בהפקת פסטיבל עכו, בתמיכת קרן ברכה.
עשרות בני נוער ערבי ויהודי מיישובי הגליל, אשר התנסו לראשונה בהליכה על קביים בסדנא מרוכזת בהנחיית יוצרים מובילים מתחום הקרקס, יקבלו פני הבאים לפסטיבל בתהלוכת קביים ססגונית. בימוי ועיצוב של ביה"ס רקפת לוי לעיצוב לאמנויות הבמה.

- מתחם לנוער - מועצת הנוער העירונית של עכו יזמה מתחם המוקדש כולו לנוער בשיתוף עיריית עכו, רשת המתנ"סים בעכו ומרכזי "ווליום" בארץ.
במתחם סדנאות צחוק ומדיטציה, במה פתוחה לכישרונות מוסיקאליים צעירים, מעגל מתופפים, בשיתוף גופי הנוער בעיר.
בני הנוער מכל רחבי הארץ מוזמנים לחוויה בלתי נשכחת. הכניסה - חופשית!


הפסטיבל ייפתח בטקס חגיגי בערב יום שלישי ה- 22.12.08, במסגרתו יוענק 'עיטור יקיר פסטיבל עכו' לשני אישים:
לד"ר שמשון שושני, על ליווי ותמיכה בפסטיבל בעכו בצמתים שונים בחייו ובפעילותו הציבורית. ד"ר שמשון שושני, מנכ"ל "תגלית" (Birthright Israel), מילא תפקידים רבים בשירות הציבורי ולפרופ' שמעון לוי, על עשייה ויצירה אמנותית בפסטיבל עכו במשך 25 שנה ברציפות.
שמעון לוי, פרופסור מן המניין בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב, וכן במאי ומתרגם של כ 150 מחזות. מאז 1983, פרופ' לוי הינו שותף פעיל בפסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר. מאוחר יותר צורף כחבר בוועדת ההיגוי של הפסטיבל, בה הוא חבר עד היום.


פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר מופק ומנוהל על ידי עיריית עכו בשיתוף החברה לפיתוח עכו העתיקה והוא מתקיים בתמיכת משרד המדע, הטכנולוגיה התרבות והספורט - מינהל התרבות והאמנות, עיריית עכו,משרד התיירות,מטה חגיגות ה-60 לישראל, הרשות לפיתוח הגליל, מפעל הפיס ומועצת הפיס לתרבות ולאמנות, הסוכנות היהודית, קרן ברכה, והמשרד לקליטת העלייה.

למידע ופרטים נוספים ניתן לבקר באתר הפסטיבל :http://www.accofestival.co.il



נוצר: 12/21/2008 7:19:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים