רשת "מחסני תאורה" השיקה לקראת החגים קולקציה חדשה של מנורות, בטרנד המודרני ובטרנד הקלאסי. וגם מספקת טיפים לתאורת שולחן החג. ויהי אור..
"בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ, והארץ הייתה תוהו ובוהו וחושך על-פני תהום.. ויאמר אלוהים יהי אור, ויהי אור.. וירא אלוהים את האור כי-טוב ויבדל אלוהים בין האור ובין החושך". כך בספר בראשית פרק א'. מלאכה לא פשוטה הייתה לו לקב"ה ביום הראשון להיווצרות עולמנו, והעולם הזה עומד עד ימינו על האור.
ואם אמרנו אור, אך טבעי שנפנה אל "מחסני תאורה", בו מרוכזת באולמות מוארים, תצוגה מרהיבה של כל מה שחשקה נפשנו בתחום התאורה. רשת "מחסני תאורה" השיקה לקראת חגי תשרי הקרבים, קולקציה חדשה ויפיפייה של מנורות, המשתייכות לטרנדים המובילים: מודרני וקלאסי.
הטרנד המודרני - קו נקי מאוד ומינימליסטי, הכולל גופי תאורה עם אלמנטים פחות בולטים, גופי תאורה תלויים עם זכוכיות בגוונים לבנים נקיים או כאלו העשויים סריג או "פקעת של תולעת". בנוסף, גופי תאורה שקועים שנבלעים עם תקרת הגבס, או גופי תאורת קיר שעשויים מקרמיקה, גבס ונבלעים בקירות החדר, כך שרואים רק את שטיפת התאורה בחלל, את האווירה שנוצרת ולא את גוף התאורה עצמו.
הטרנד הקלאסי - גופי תאורה בסגנון רטרו, המתכתבים עם שנות ה-70 וה-80. גופים גדולים, מתכתיים, בולטים, עם המון נוכחות, מאופיינים בקווים מעוגלים ובצבעים בוהקים ומבריקים: אדום, לבן, שחור, ירוק פיסטוק ותכלת. בנוסף, נברשות קריסטל קלאסיות לצד נברשות קריסטל, שקיבלו טוויסט והפכו לגופים צמודי תקרה מצוידים בחוטים, עליהם תלויים קריסטלים בגדלים וצורות שונות, עם או בלי מעטה של בד.
בשני הטרנדים שולבה טכנולוגיית נורות לד ((LED חדישה, התורמת לשמירה על איכות הסביבה ע"י חיסכון באנרגיה. מדובר בנורות קטנות שאינן מפיצות חום, צורכות מעט חשמל ובעלות אורך חיים ארוך - מחזיקות מעמד עד 100 אלף שעות עבודה. נורות לד מוצעות במגוון צבעים, גדלים ועוצמות, בצבע קבוע או בצבעים משתנים ומגיעות כנורות בודדות או כמובנות בגוף התאורה.
מחירי הקולקציה לחג החל מ 89 ₪, ניתן להשיג בסניפי רשת "מחסני תאורה" ברחבי הארץ.
טיפים לתאורת שולחן החג - באדיבות "מחסני תאורה
מוטי ישראלי, יועץ תאורה ראשי ברשת "מחסני תאורה", מנדב טיפים ועצות לתאורת שולחן החג, ואומר שבעת רכישת תאורה, מומלץ לשים לב לכמה נקודות חשובות:
סוג הנורה:
ישנן נורות ליבון, הלוגן, פלורסנט או לד. במקומות בהם נרצה תאורה ממוקדת נשתמש בנורות הלוגן ממקדות ובנורות לד. במקומות בהם יש בעיה של חום (קרבה לתמונות, למזון, לאנשים ועוד), נשתמש במנורות לד בלבד ולא בהלוגן. במקומות בהם נדרש שימוש ממושך בגוף התאורה ויש צורך בתאורה מפזרת, נשתמש בתאורה פלורסנטית בגוון לבן - אם מדובר באזורי עבודה ובאור צהוב - במידה ומדובר באזורים הדורשים אוירה רגועה יותר או בחללים כהים.
מבנה גוף התאורה:
צמוד לתקרה - כדי להעניק תחושה של חלל גדול, פתוח, מרווח, או גוף תאורה תלוי - שמגדיר, תוחם ממרכז אזור מסוים מתוך שאר החלל. בשני סוגי גופי התאורה הנ"ל ניתן לבחור בין גופי תאורה שמפזרים את התאורה בחלל, לבין גופי תאורה שממקדים את התאורה רק מתחת לגוף התאורה.
מיקום המנורה:
אפשר להשתמש במקור אור מרכזי שידגיש את מרכז החלל וישאיר את הדפנות מוארים פחות (אינטימיים), או להשתמש בתאורה היקפית כדי להאיר את גבולות החלל, וכך ליצור תחושה של חלל גדול ומרווח.
מיקום השולחן וגודלו:
ניתן להבחין בין 2 פינות שולחן האוכל: פינת שולחן האוכל צדדית - שאינה חלק מחלל גדול המיועדת למטרה אחת בלבד, לעומת פינת שולחן האוכל שהוא חלק מחלל גדול, מטבח או סלון.
בפינת שולחן האוכל הנפרדת - נייחד את הפינה על ידי שימוש בגוף תאורה שיורד על מרכז השולחן, עד לגובה 60 ס"מ, מומלץ שיהיה סגור באמצעות מתכת, בד, פורצלן או זכוכית מאט, כך האור ייפול על השולחן ולא יסנוור את הסועדים.
כשפינת שולחן האוכל משמשת כחלק מחלל גדול - אם בוחרים להבדילה משאר החלל - כל האמור בפינת אוכל צדדית מתאים גם במקרה הזה. אם רוצים להתייחס אליה כאל המשך לחלל הגדול - נשתמש בגופי תאורה גדולים הזהים לחלל, כשהם צמודים לתקרה.
אירוח של סועדים רבים יותר, מצריך את הגדלת השולחן. מומלץ להשתמש בגוף תאורה שניתן להעלאה או הורדה מהתקרה. ככל שנעלה את הנורה גבוה יותר - האור יכסה שטח גדול יותר של השולחן. אפשרות נוספת להאיר את כל השולחן היא החלפת הנורות לחזקות יותר, כמו נורות פלורסנט קומפקטיות בגוון צהוב או הוספת מנורת עמידה.
שיהיה לכם חג שמח ושטוף אור!
(* צילום: יח"צ)