לילדינו נדאג לטוב ביותר, נשתף אותם בתהליך העיצוב ונבחר בעבורם מוצרים ידידותיים לסביבה.
בימים שכבר נהיה קשה לעקוב אחרי כל מה שצורכים הילדים שלנו, אם בגלל שאנחנו כמעט לא בסביבה, ואם בגלל שמזמן הפסקנו לספור את ריבוי המשימות שמסיחות את דעתנו ממה שחשוב באמת, כדאי לנסות למזער נזקים, ולפחות לבחור נכון כשמתאפשר לנו..
ומה זה לבחור נכון?
הכוונה לבחור מוצרים שהם ידידותיים לסביבה, שהם לא רעילים, שהם לא מסכנים את החיים של האוצרות שלנו, שישנים מעבר לקיר.
זה לא אומר שהחדר יהיה משעמם, ותופתעו לגלות כמה פתרונות "בריאים" יש לשוק להציע בעולם הפלסטיק, אליו התמכרנו.
בואו נאמר, שאם תמיד הצהרנו שנעצב את חדר הילדים של ילדינו, לא מתוך גחמות, שמונעות מחסכים שהיו לנו כילדים, אלא עבורם בלבד - זה המקום בו מותר, ואפילו מחובתנו להתערב בו.
הבחירה בשימוש מושכל, תשפיע בעתיד על מידת הבריאות של הילד (או לחילופין, מידת החשיפה לחומרים רעילים), מידת הריכוז שלו, מידת הערנות שלו, טיב השינה שלו, עד כמה הוא רגוע ואיך הוא מגיב אלינו.
המסר שמעבירים לילד חשוב לא פחות - אנחנו גם דואגים לבריאותך וגם בוחרים בדרך חיים הרמונית, שמכבדת את מרחב המחייה שלנו על פני כדור הארץ.
אנו מאמינות, שליווי ילד בתהליך עיצוב החדר שלו, יכול להיות מהנה עבורכם כמשפחה. ניתן ללמוד הרבה על הילד מהתהליך, להסיק אודותיו ממידת המעורבות והמחוייבות שלו לתהליך, ללמוד מה האהבות שלו, מה חשוב לו, איך אפשר לעזור לו להתגבר על דברים שהוא יודע שהוא חלש בהם, לחזק נקודות חלשות שעולות מהתהליך ולעזור לו להבין, שהחלל שהוא שוהה בו במשך היום, חשוב עבורו כדי לעזור לו לגדול בקלות - וזה לא פשוט היום..
יתרון נוסף ברור, הוא שניתן יהיה סוף סוף למצוא את הדרך להשתלט על הבלגן שנראה נצחי בחדרי הילדים, באמצעות פתרונות אחסון לא שגרתיים, ככל שיהיו. במקרים כאלה, תמיד נחמד לעשות שימוש חוזר, מונח שמוכר בעולם העיצוב כרי-יוז Re-use.
אותה שידה שרק זורקים עליה את המעיל, אותו שרפרף שאף אחד כבר לא זוכר את הגוון המקורי של הריפוד, אותה קופסת פח שצבעי הפרסומת דהו מעליה - אלה יכולים כבמטה של קסם לבהוק מחדש.
הם הופכים פונקציונאליים ומעניקים אופי ייחודי לחלל, הם לעתים קרובות בעלי אמירה של בעלי הבית, ותמיד נשארת להם אותה קריצה להיסטוריה המשפחתית, או לטיול בהודו לפני חמש עשרה שנים.
אספקט נוסף שחשוב להתייחס אליו, הוא בחירת הנגרות ממנה עשויים הרהיטים. העדיפו לרכוש רהיטים עשויים עץ מלא, על מנת לצמצם שימוש בפלטות תעשייתיות עם רמת רעילות גבוהה כמו MDF. עץ מלא ככלל, בריא יותר וידידותי יותר לסביבה.
ככלל, המגמה של שימוש בחומרים "ירוקים" בהמון תחומים בחיינו, הולכת ומתחזקת. מגמה זו, מובילה את הצרכנים לדרוש על המדף מוצרים שפגיעתם בסביבה ובבריאות פחותה, ואלה מביאים לפתחנו פתרונות חשובים לא רק בפן האסתטי, אלא גם בהיבט הבריאותי - צבעי קיר שאינם משחררים רעלים אחר ייבוש מלא, דבקים ליישום הפרקט בחדר, וגם דבקים לטפט.
קיימת קשת רחבה של פתרונות ששומרים גם על בריאותכם, וזה כבר מזמן הפסיק להיות שאלה של תקציב.
גם לתאורה יש משמעות גדולה ביותר בחשיבה הן הפסיכולוגית, הן העיצובית, והן הפונקציונאלית. אור טבעי, הוא כמובן האופציה הטובה ביותר, אך כשיש צורך בתאורה, השתדלו לצרוך תאורה חסכונית.
זכרו - חשיבה ירוקה ואקולוגית הפכה לדרך חיים, הילדים שלכם יוקירו אתכם על השיעור שהשכלתם להעביר להם בעולם שאנו לא יודעים מה יצפון המחר. דמיינו איזה עולם הייתם רוצים להשאיר מאחוריכם עבור ילדיכם.
*** על הכותבות:
הכותבות הינן יזמיות של קרן שמש לעידוד יזמים צעירים .
הקו העיצובי המנחה את המשרד בעיצוב פנים ואדריכלות הוא פיוז'ן - מושג שבעצם מפנה לתוצר חדש שנולד מהיתוך בין עולמות, סגנונות ומקורות שונים. המעצבות מביאות לכל פרויקט כוח הגדול מסך חלקיו, כשהלקוח בוחר באילו שירותים ירצה להשתמש מהסל הרחב המוצע לו.
אדריכלית ורשבסקי רחל: טל': 052-2448087 / מעצבת פנים מדז'יבובסקי עינת: טל': 054-5967885
(* צילומים: באדיבות שאול טפטים; רועי ברגלס)