ה-גורו של עולם העיצוב בישראל, אורלי רובינזון, הוציאה לאור אלבום שישנה לכם את הבית ואת ה'תפיסה'. לא יוקרתי, אלא פשוט, חסכוני וידידותי לסביבה. צילום: שי אדם, הוצ' ידיעות ספרים וספרי חמד.
בית הוא מקום לזרוק את החיים שלנו פנימה.. מי לא רוצה חיים טובים? ומי לא משתוקק לבית שימלא את צרכינו?? אז לשנה החדשה נאחל לעצמנו רק דברים טובים, איכות חיים ובית מעוצב לטעמנו.. בנקודה אחרונה זו, נוכל להסתייע באורלי רובינזון ובספר-אלבום המרהיב שהוציאה לאחרונה, "הבית הרגשי".
"הבית הרגשי" - אנשים סביבה מקום - הוא אלבום מרהיב בכריכה קשה, לעיצוב הבית וכיצד 'תופסים' אותו, שחברו להוצאתו הצלם שי אדם וצוות עורכים ומעצבים מעולה, והתוצר - מרחיב את העין ואת הנפש ותורם רעיונות ביצועיים לרענון ושינוי עיצוב הבית הפרטי.
"אני מזמינה אתכם לצאת למסע שבו לא צריך הרבה כי אם פחות, מסע בעקבות בתים בתפיסה אקולוגית, כאלה המתחשבים בסביבה, משתלבים בה, ומשלבים את האדם בתוכה", כך אורלי רובינזון, שהספר המהודר הזה, הוא בייבי נוסף בסדרה ארוכה של ספרים שהוציאה בתחום העיצוב, כשלצידה חברתה הטובה, לימור זומר - מנהלת התחקיר וההפקה.
אורלי רובינזון, המוכרת כ-גורו של עולם העיצוב בישראל, הוציאה עתה לאור את הספר שעשוי לשנות לנו את הבית ובהחלט פורט על נימי הרגש. לא יוקרתי ולא מפואר. פשוט, חסכוני, יעיל וידידותי לסביבה, מכאן גם שמו: "הבית הרגשי - אנשים- סביבה- מקום".
בספר 'הבית הרגשי', יצאה רובינזון למסע בן שנתיים, בעקבות בתים שבהם לא צריך יותר אלא אפשר להסתפק בפחות. הספר הזה מיועד לכל מי שרוצה להכניס אל ביתו את השקט, השלווה והירוק, ולכל מי שחולם קיימות ואקולוגיה. הספר מבקש לעורר השראה במטרה ברורה לקדם את החשיבה האקולוגית הביתית, לעודד את המשפחות הירוקות בדרכן ולחזק את מגמת הבנייה הירוקה בישראל.
נמצא בספר בתים פשוטים שהם מרכז החיים, שעובדים בהם, מבלים בהם וישנים בהם. בתים אמיתיים של אנשים אמיתיים ולא של מעצבים. בתים שבהם העיצוב מבטא את הרגש ולא את הטרנד. בתים לא מושלמים.
רובינזון: "בית ירוק בעיניי הוא בית אפשרי - כזה שמתאים למידותיה של המשפחה, שחוסך ממקום של עוצמה, ולא ממקום של מצוקה. בית שמעניק כבוד ומקום לכל אחת מהפעילויות השגרתיות ביותר ומאפשר למבנה להיות חלק אורגני מהחיים. בית לא נועד רק למשפחה המושלמת מהפרסומות. הוא מקום מנוחה לנפש ולמשפחה".
המחברת תוהה מה עושה את הבית למה שהוא? למה השינה בו עמוקה כל-כך, והאוכל טעים, ולתה ארומה מדהימה, והאמבטיה מענגת במיוחד. האם זה הנוף, או אולי האופן שבו הבית מונח בתוכו. האם זה השביל או הסיפור שהוא מספר. האם זה האופק שמאפשר מבט למרחק?
והאם גם הבית שלכם יכול להיות מקום שכזה - נעים, בטוח, רגוע, נושם, מכיל, מחבק, מנחם? האם גם אתם רוצים לחיות במקום בריא, שמח, זורם ותורם? האם ניתן לחיות בבית שהוא חוויה יומיומית, שהוא חופשה נצחית?
אורלי רובינזון מציגה בפנינו בתים כאלה. בתים שהם מרכז חיים. כאלה שעובדים בהם, מבלים בהם, ישנים בהם, חיים בהם. בתים אישיים, רגשיים, שמספרים סיפור. בתים שהם יומן של זיכרונות משפחתיים, כאלה שרואים בהם את בני הבית, שומעים את היחסים, טועמים את החיים. בתים של אנשים ולא של מעצבים, כאלה שבעבורם העיצוב הוא כלי שרת לרגש ולא לטרנד. בתים לא מושלמים..
ספר שכייף לעיין בו, לקרוא הטקסטים, לקבל רעיונות, להתענג על התצלומים. ספר שכייף לקנות אותו כשי לחברים.
"הבית הרגשי" - אנשים-סביבה-מקום, הוצ' ידיעות אחרונות וספרי חמד. 295 עמודים.
(*צילום: שי אדם)