פסטיבלים - פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 22/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > פסטיבלים > פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
  כתבות אחרונות
סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס

פסטיבל האור ירושלים 2015 פסטיבל האור ירושלים 2015

בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה"מ פסח

פסטיבל פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה" 2015

'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום' 'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום'

פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20 פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם

מאת: שוש להב
פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם

ממצבים את העיר כמרכז לשוחרי אמנות. שתי תערוכות חדשות לציון האירוע: "בית / מקום" ו"זיכרון והגירה". הפתיחה: שבת, ה-19 במאי 2012. כולם מוזמנים!



אום אל פחם היא העיר הערבית השנייה בגודלה בישראל, והיחידה שיכולה להתנאות ולהתגאות בגלריה לאמנות, שאו טו טו תתרחב למוזיאון ותתחדש במבנה מרהיב, ועל-כך ברכות חמות.

כיון שאום אל פחם חוגגת 800 שנים לקיומה, הוחלט על הפקת פסטיבל אמנות, תוך כוונה למצב את העיר כמרכז לשוחרי אמנות על כל גווניה. במסגרת פסטיבל אמנות זה, שיוזמת הגלריה לאמנות בעיר, יתקיימו שלל אירועים ובראשם שתי תערוכות חדשות: "בית/מקום", האוצרת: יעל ארגוב חכמון, עוזר אוצרת: אדהם גבארין ו"זיכרון והגירה", האוצר: ד"ר אסמעיל נאשף.

התערוכה "בית/מקום", יוצאת אל מחוץ לחלל הגלריה המסורתי, אל חללים אלטרנטיביים ברחבי העיר. בין החללים ניתן למצוא בתים עתיקים, בני יותר מ- 200 שנה אשר שופצו במיוחד לתערוכה, בית מלאכה לקליית קפה, בתי אמנים מקומיים ונקודת תצפית מרכזית המהווה נקודת ציון היסטורית ומשמעותית בחיי היישוב. השאלות שעולות מהתערוכה הן שאלות של שייכות וזרות, גבולות, קיום הדדי ושיתוף פעולה בין המארחים לבין המתארחים.

כל אחד מהאמנים המשתתפים בתערוכות, מנסח בשפה אישית את נקודת מבטו, הבנויה מחיבורים של חוויות, זיכרונות, מסורת, הבית בו גדל, עבר והווה. התערוכה מנסה לבחון את אפשרויות החיבור בין נקודות המבט השונות, כאשר הן מתקיימות בחלל שהוא עצמו אינן מקומן הטבעי, בית/מקום של מישהו אחר.

תערוכת "בית/מקום" מבקשת מן המבקרים לסייר בין מוקדי האמנות ולספוג את האווירה והתחושה של העיר. דרך מסלול השיטוט נוצר מפגש מרתק בין המבקר, הגרעין העתיק של היישוב וסמטאות העיר וכן מפגש עם ההיסטוריה והתרבות של המקום.

בין האתרים בהם יתקיים הפרויקט, ניתן למצוא את בית משפחת קחאווש, אחת המשפחות הוותיקות באום אל פחם; בבית משפחת אבו עאיד, ממנו יש נקודת תצפית על כל העיר ובו תתקיים תצוגה בשטח הפתוח; בביתו המעוצב של האמן פואד אגבריה; במפעל הקפה "אלבאשא, אשר החלל המרכזי בו ישמש לתצוגה לחלק מהאמנים המשתתפים, מתחם מאד לא שגרתי ובהחלט מפתיע.

התערוכה תפתח לקהל בשבתות ותתקיים ברובה כסיור - בשיתוף פעולה עם עמותת מרבד ירוק בוואדי ערה - באתרים השונים, באמצעות מיניבוסים ובליווי מפות בהן מסומנים האתרים והאמנים המציגים בכל אתר, לצד מידע על התערוכות. במסגרת התערוכה יתקיימו מספר אירועים בתחומי האמנות הפלסטית, סרטים דוקומנטריים ותחרות מקומית על הסרט הקצר אודות היישוב אום אל פחם.

בין האמנים המשתתפים בתערוכה "בית/מקום": לאה אביטל, ליאת אלבלינג, אניסה אשקר, אורן בן מורה, הודא ג'מאל, שרון גלזברג, הינדה וייס, נירית זר, ראפת חטאב, שאדי יאסין, בותינה מלחם, אברהם פלגי, ליאלי קחאווש, נמרוד ראובני, אילת קסטלר, אסא ביגר, איליא בעיני. האוצרת: יעל ארגוב חכמון, עוזר אוצרת: אדהם גבארין.

במסגרת הפסטיבל תפתח תערוכתו של ד"ר אסמעיל נאשף, "זיכרון והגירה", אשר תוצג בכל חללי בניין הגלריה לאמנות באום אל פחם ותשלב אמנים מקומיים ובינלאומיים, שביצירותיהם מתעסקים במטען הנדודים.

תערוכת "זיכרון והגירה" מעלה מחדש את הציר המרכזי בחיי החברה הפלסטינית היום: ההתמודדות עם 'האסון' של 1948 והשלכותיו על חיי החברה מאז. הייחוד של התערוכה הוא בזה שהיא בודקת מחדש את נושא הזיכרון וההגירה לאור תהליכי שינוי עמוקים עכשוויים שגורפים את החברה הפלסטינית, מצד אחד, והמפגש של תהליכים אלו עם הכלים הטכנולוגיים שמאפשרים צורות שונות של הבעה ויזואלית של האסון הזה, מצד שני.

במטרה לכסות זוויות ראיה שונות של תופעת הזיכרון וההגירה בחברה הפלסטינית העכשווית, נבחרו חמישה אמנים פלסטינים, אמן תוניסאי צרפתי ואמן אמריקאי. כל האמנים עוסקים בסוגיית תהליכי הויזואליזציה מחדש של הזיכרון וההגירה ברמה הדוקומנטרית וכמו כן בזאת האמנותית.

היצירות השונות של התערוכה בודקות את אובייקט הזיכרון וההגירה על ידי שימוש במטאפורה ויזואלית חומרית בעלת שני עקרונות מארגנים. הראשון הינו עקרון השהות העיקשת בדרכי השיבה אל המולדת, כמו העבודות של אניסה מוהנד ואיסמאעיל. העיקרון השני הינו כובד גוף האסון עצמו, כמו בעבודות של אוסאמה פאזאל זוהדי ומוחמד.

נראה כי היחס הדיאלקטי בין כובד משקל גוף הזיכרון והמסע בדרכי ההגירה\השיבה, ימשיכו להוות את הציר המרכזי אשר מארגן את שדה הנראות הפלסטינית ביחס של הפלסטינים אל עצמם וביחס האחרים אליהם.

האמנים שמשתתפים בתערוכה הם: אוסאמה סעיד, זוהדי קאדרי, מוחמד פאדל, אניסה אשקר, מוהנד יעקובי, איסמאעיל בחרי, ופאזאל שיך. האוצר: ד"ר אסמעיל נאשף.

על הגלריה:
גלריה לאמנות אום אל פחם הוקמה לפני כ-10 שנים ומנוהלת בידי סעיד אבו שקרה, אוצר, אמן ואיש חינוך. הגלריה צברה מעמד בינלאומי בזכות מיקומה ובעקבות שיתוף הפעולה הייחודי שמתקיים בה, בין אמנים ערבים ויהודים מן השורה הראשונה. הגלריה משמשת כמוקד תרבותי וחברתי ייחודי ויחידי לתושבים, ולוקחת אחריות על גיבוש חיי הקהילה והחברה במקום. הגלריה פועלת מזה מספר שנים להקמת המוזיאון הערבי הראשון במדינת ישראל, מוזיאון אום אל-פחם לאמנות עכשווית.

"הגירה וזיכרון" - בגלריה לאמנות אום אל פחם; "בית / מקום" - בחללים אלטרנטיביים, אום אל פחם; התערוכות יפתחו לקהל בתאריך 19/5/2012 ויתקיימו עד סוף חודש יוני.
תגיעו, תגלו עיר מסבירת פנים ועשייה אמנותית מעוררת התפעלות.



פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
פסטיבל אמנות 800 שנה לאום אל פחם
נוצר: 16/05/2012 09:25:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים