אורי (הנרי) פדני, עלה לישראל שנה לאחר הקמת המדינה בגיל 29, וחלם להקים עסק תכשיטים משגשג כמו זה שניהלו הוריה של אשתו שירדו מנכסיהם כשברחו במלחמת העולם השנייה מבלגיה לצרפת.
פדני, שלמד את מלאכת הצורפות באנטוורפן, תכנן להחזיר עטרה ליושנה בישראל, אך בהיעדר כסף או קשרים פנה לעבודה בפרדס. כשנגמרה עונת הקטיף עבר לתל אביב והחל לעבוד כמוזג משקאות במלון. בשעות הפנאי עסק בצורפות בדירתו הקטנה, אך ידע שלא יוכל לפתח זאת לעסק של ממש: בימי הצנע של תחילת שנות ה-50 המדינה אסרה על קנייה ומכירה של זהב וחומרי גלם יקרים אחרים.
כנגד כל הסיכויים, למרות התנאים הכלכליים הקשים ששררו במדינה החדשה, הצליח אורי (הנרי) פדני להגשים את חזונו והקים את הסטודיו הראשון לעיצוב תכשיטים, שקם בתל-אביב בשנת 1950.
אורי (הנרי) פדני הגשים את חלומו ביחד עם רעייתו, שתיבדל לחיים ארוכים, הגברת מלווין, עם מידה גדושה של אומץ ונכונות ללקיחת סיכונים.
פדני הקים עסק חלוצי במדינת ישראל על פי הסטנדרטים האירופיים הגבוהים ביותר.
המיומנות והמומחיות מן הדרגה הגבוהה ביותר, סייעו לאורי פדני להפוך לתכשיטן של בעלי הממון והשם - הן מקרב התושבים המקומיים והן מקרב התיירים.
בזכות כישוריו, זכה פדני לאמון מהמותגים המובילים בעולם שבחרו בו כנציגם בישראל. בין המותגים המובילים בעולם שנתנו בו אמון ניתן למנות את: קרטייה, פאטק פיליפ, בולגרי, ברייטלינג, ייגר לה קולטר, שאנל, פנריי, ריימונד וול, אמפוריו ארמני, ברברי.
לאור פועלו זכה מר אורי (הנרי) פדני באות יקיר תעשיית התכשיטים, מטעם המשרד לתעשייה ומסחר.
אורי (הנרי) פדני, הצליח להנחיל את מורשתו וערכיו, והשאיר אחריו רעיה, הגברת מלווין פדני, שלושה ילדים: בני פדני, אילן פדני, ענת פדני –עשת, שישה נכדים ונין אחד.
בן 92 היה במותו.
יהי זכרו ברוך!