למרות שעדיין לא הצלחנו לעצור את זמן, לאורך ההיסטוריה מצאנו דרך לעשותו מוחשי יותר ולקבוע זמנים על ידי מדידתם בעזרת השעה והשעון.
רגע לפני החלפת השעון מחורף לקיץ מומחי חברת "משוש" יבואני שעוני וינטאג' ושעוני כיס משוויץ מספרים לנו כיצד נולד השעון הראשון...
ככל הנראה, כבר במצריים העתיקה היו שעוני שמש לפני כ-5,500 שנה.
האנשים ידעו מה השעה על ידי כך שהיו שמים מוט הניצב באמצע לוח או טבלה וכאשר המוט היה עושה צל על המשטח אותו הוא ניצב, היו מודדים את אורך הצל וכך ידעו מה השעה.
אחד השעונים העתיקים ביותר ששרדו, הוא שעון מצרי מן המאה ה-8 לפני הספירה, אשר שנתותיו החרוטות על בסיסו מחלקות את היום לשישה חלקים. עם הזמן, המציאו הבבלים את שעון השמש העגול ומאוחר יותר שיכללו אותו היוונים אשר בנו שעוני שמש בכל מיני צורות.
חלוקת היממה ל-24 שעות התבצע לראשונה על ידי המצרים, שחילקו את היממה ל-12 שעות יום ו-12 שעות לילה. מאוחר יותר במאה ה-13, חולק היום ל-24 שעות שוות על ידי הערבי, אבו-אל-חסן.
שעון השמש קיבל עם הזמן עוד שלוש צורות לשעון: שעון המים, אשר העתיק ביותר שנשמר הוא מהמאה ה- 14 לפני הספירה והיה שייך למצרים. שעון זה שוכלל במהלך ההיסטוריה על ידי היוונים, הרומאים, הסינים והערבים והיו בשימוש באירופה עד המאה ה-16.
שעון החול, הופיע במאה הראשונה לספירה ועד היום משתמשים בו למטרות שונות במקומות שונים בעולם. סוג שעון נוסף הוא שעון הבערה, שהופיע כפתרון לשעון השמש בימי חורף ובלילה, כאשר לא ניתן היה לראות את השעה על פי שעון השמש בשל החושך.
מאוחר יותר, הגיעה המצאת השעון המכאני. בראשית הדרך היה תפקידו של שעון זה להשמיע צלצולי זמן בלבד. הוא היה מסורבל, גדול, ללא מחוגים ולוח שעות.
בשנת 1335 נבנה השעון הציבורי הראשון במילאנו , השעונים המכאניים לשימוש בייתי יצאו לראשונה בסוף המאה ה-14.
בשנת 1500 לערך, הומצא מנגנון חדשני יותר לשעונים, מה שאפשר לייצר שעונים ניידים ושעוני כיס אשר היו בעלי מחוג אחד שהראה את השעה בלבד. כ-170 שנה מאוחר יותר הומצא מחוג שהראה גם את הדקות בשעון.
במאה ה-20 פותחו שעונים חשמליים, אטומיים ואלקטרוניים שלעומת קודמיו, מסוגלים לציין את הזמן בדיוק כמעט מושלם, כאשר השעונים המדויקים ביותר הם השעונים האטומיים אשר מגיעים לסטיות של שניות אחדות לאלפי שנים.
ומה הטרנדים הכי חדישים באופנת השעונים ?
בעידן המודרני תהליך קניית השעון הוא תהליך ארוך שלא פעם קשה לקבוע את תחילתו ואת סופו...אז רגע לפני שמזיזים את השעה לשעון קיץ ומחליפים לשעון חדש כדאי להצטייד בכמה טיפים באדיבות רשת הבורסה לתכשיטים, למשל:
ראשית, היכן רצוי לקנות שעון ?
עידן האינטרנט יצר לרוכשי השעונים אפשרות חדשה לערוך מחקר שווקים ולרכוש את השעון אצל מציע המחיר הטוב ביותר בעולם. בתחילה נראה היה שהתופעה החדשה תביא את הקץ לרכישה הקלאסית של שעון בחנות אך ברבות הזמן התברר שגם ברכישת שעון אין תחליף לקשר האישי בין המוכר ללקוח ולרצון הלקוחות " להרגיש" את הסחורה ולדעת שיש לו "אבא ואמא" ליד הבית.
למה לקנות שעון של מותג מוכר ?
בימינו אנו תפקידו של השעון התרחב מעבר להצגת השעה והוא בעצם מהוה סמל סטאטוס המעיד על אופיו וטעמו של העונד , הרי שלמותג השעון יש את החלק העיקרי במילוי פונקציה זו. מעבר לזאת, חובבי שעונים תמיד יעדיפו שעון ממותג כלומר של חברה " נחשבת " משום שהם יודעים שכאשר ירצו למכור או להחליפו בשעון אחר תמיד התמורה שיקבלו עבורו תהיה גבוהה יותר.
הערכים החשובים לצרכן בבחירת שעון :
הערך החשוב ביותר הוא הדייקנות והאמינות של השעון.
כיום מעבר לכך, רוכש השעון ירצה שהשעון יהלום את זרועו מבחינת גודלו, מבנהו וצבעו ויותר מכל השעון אמור כסמל סטאטוס להיות בעל נוכחות על היד ולצוד את עיניהם ותשומת ליבם של הסובבים.
הטרנדים הצפויים בעונה הקרובה :
נמשכת המגמה של "גידול " שעוני הגברים וכיום קוטר של 38 מ"מ בשעוני גברים, שעד לפני מספר שנים נחשב לקוטר מקסימאלי, הפך היום לקוטר מינימאלי ורוב שעוני הגברים נעים בטווח של 38 עד 42 מ"מ.
בשעוני הנשים מתחזקת המגמה של שעונים דקים משובצי אבנים יהלומים או אבני חן צבעוניות שחזרו לאופנה בגדול ובקיץ הקרוב נראה שעוני
נשים משובצים בשלל צבעים. להבדיל מהגברים רוב הנשים עדיין מעדיפות שעונים בעלי מנגנון קווארץ – כלומר עם סוללה, בעוד גברים המעוניינים בשעון "רציני" יעדיפו שעון בעל מנגנון מכני שהוא היחיד שנחשב בעיניהם לשעון " אמיתי ".
"שעון נחשב" יהיה תמיד השעון השוויצרי, הנתפס כשעון יוקרתי לעומתו השעונים היפאניים, טובים ככל שיהיו, אינם נחשבים לשעוני יוקרה .