מרכז הבנייה הישראלי סיים את טקס ועידת דיסקונט לעסקים, בטקס הענקת פרס מפעל חיים ואות כבוד על קידום העיצוב הישראלי בארץ ובעולם, לאומנית הבינ"ל, אילנה גור.
מעל שלושה עשורים אילנה גור ממשיכה לגעת באמצעות אמנותה בנימי נפשם של בני אדם. היא זכתה על כן להכרה נרחבת ולתשבחות על מאמציה הבלתי נלאים להפוך את האמנות לדרך חיים. בטקס מרגש וייחודי שסיים את ועידת הפסגה של 1000 בכירי הנדל"ן והמגזר המוניציפאלי, הוענקו גם אותות כבוד לעמותות "שניר " ו"אפיקים" על פעילות ברוכה בתחום החינוך והרווחה לטובת משפחות מעוטות יכולת.
אילנה גור היא הרבה יותר מ"סתם" אמנית בעלת שם עולמי שפסליה מוצגים בגלריות המרכזיות והחשובות בעולם.
יצירותיה ייחודיות ורבות-עצמה. רהיטים, תכשיטים, פסלים, כלי-שולחן ופריטי אופנה – דבר אחד מייחד את כולם: נוכחות מלאת הבעה המובילה את המבקר לתגובה רגשית. תשוקתה לשלב את האמנות בחיים ולהעניק לכל אחד מהפריטים היומיומיים חיים אמנותיים משלו, הובילה אותה לעיצוב תכשיטים ייחודיים המושכים את העין, ופריטי לבוש אופנתיים ויחידים במינם שכשעוטים אותם חשים ייחודיים ובעלי השראה.
הנברשות המרשימות שלה עשויות ארד וברזל, והרהיטים שלה – שימושיים ועם זאת מהודרים ואצילים.
למרות שמעולם לא רכשה השכלה פורמאלית באמנות, האמנות והטכניקה שלה התפתחו והיו לסגנון עצמאי ובלתי מתפשר המאופיין בעצמה וברגש בלתי רגילים. אילנה החלה לפסל בלוס אנגלס בסוף שנות ה-60. כבר בשנת 1972 הוצגה תערוכת יחיד שלה במוזיאון הממלכתי של לוס אנג''לס. מאוחר יותר הוצגו יצירותיה של אילנה בתערוכות במדינות שונות ברחבי העולם כגון איטליה, צרפת, אוסטריה, שווייץ, גרמניה וארצות-הברית. פסליה הוצבו ב"יד ושם – רשות הזיכרון לשואה ולגבורה" בירושלים ופיארו אתרים רבים בחוצות ערים כמו תל-אביב, חיפה וערים נוספות ברחבי ישראל.
ב-1986 זכתה אילנה בפרס רוסקו היוקרתי לעיצוב מערכות ישיבה ביתיות. מראשית שנות ה-80 היא מעצבת אבזמים. החגורות שלה נמכרות בחנויות מעצבים, מותגים וברוב חנויות הכל-בו הגדולות בארצות הברית. בנוסף לכך, היא החדירה לשוק האמריקני אוסף של רהיטים ואביזרים מברזל, במהדורות חתומות ומוגבלות.
אילנה ממשיכה לעצב וליצור את האוסף הייחודי שלה של מעילים, ז'אקטים ומכנסיים מעור לגברים ונשים. ב - 2006 נערכה תערוכת יחיד לאילנה במוזיאון ת"א לאמנות "הכלאות". התערוכה כללה מגוון גדול מיצירתה – פסלים, תכשיטים, רהיטים ואמנות שימושית.
מוזיאון אילנה גור הוא גם ביתה של אילנה, והוא נפתח לציבור המבקרים ב-1995. עד היום ביקרו בו מעל 500,000 איש.
המוזיאון נותן במה לאומנים ישראלים המקדמים את תרבות העיצוב בארץ.
אילנה גור: " פתיחת המוזיאון ביפו, אפשרה לי לתרום ולו במעט על תרבות העיצוב בארץ. כאומנית, זו דרכי לתרום לחברה ולהווייתה העיצובית. אני מאמינה בהשפעת המוזיאון ובהשראתו על שיח העיצוב הישראלי".
ערן רולס, יו"ר מרכז הבניה הישראלי: " השנה יותר מתמיד אני מוקיר אתכם, מכבד ויותר מכל אוהב אתכם חברי הקהילה העסקית של ענף הנדל"ן. בואו נשנה את השיח. בואו יחד נשנה את סדרי העדיפויות. בואו נלמד יחד לחזור לתרבות של האנחנו ולא רק של האני. בואו ניקח יותר אחריות חברתית וקהילתית. בואו נראה דוגמא אישית ונפעל להבטיח את עתידה של מדינתנו האהובה".
בין הנצפות בוועידה: אתי לנגרמן- מנכ"ל דיסקונט למשכנתאות, דניאלה פז ארז – מנכ"ל פז כלכלה והנדסה, האדריכלית אורלי רובינזון, נחמה בוגין- שמאית מקרקעין ונכסים, נילי קלי- מנכ"לית א. דורי, דורית סדן- סמנכ"ל השיווק של שיכון ובינוי נדל"ן, שרית סבן שליט- מנכ"לית מתחם התחנה ועו"ד ענת בירן.