חיים שוורץ נולד לעצב. מיד לאחר הצבא היה מעצב הבית של רשת "גו אין". הוא למד אצל בונלדו באיטליה משך 3 שנים – שם עבד כשוליה ולמד את כל היסודות – אח"כ עיצב בחברת ראם כ-8 שנים. ההשראות שלו באו מנסיעות רבות בעולם ומהרחוב. שוורץ אומן בעבודת הנגרות, הרפדות הבדים. הוא מומחה ביצירה על גבי בדים איטלקיים ובדים מדרום קרוליינה.
באופן אישי, לא מושך אותו הסגנון הקלאסי אך יעשה אם יבקשו.
לאחרונה השיק גלריה צעירה ודינמית ברחוב הרצל בת"א המתאפיינת בתפיסה שונה ונועזת. הגלריה בוחנת מחדש את החוויה והתכנון הפנימי העכשווי של חללים פרטיים. הגלריה מתמקדת במתן פתרונות חדשניים ונוחים לניצול החלל, לשילובן של מגמות אופנתיות עכשוויות וקלאסיות.
שוורץ (45, נשוי+2): "אני שואף להשיג את האיזון בין האסתטי לפונקציונאלי בהתאמה לאופיו וסגנונו הייחודי של כל לקוח. יש המון רגש ודמיון בשלב בחירת החומרים, הצבעים ובגיבוש הקונספט הכללי. עבודת התכנון והעיצוב נעשית עבור הלקוח בתאום מלא לאופיו, לטעמו לצרכיו ולחלומותיו. אני נוהג להשתמש בבדים הכי יקרים. מביא אותם מדרום קרוליינה, שוויץ, איטליה".
מהן מקורות ההשראה שלך ?
"שווקים, נופים, אנשים וחלומות".
מי שכיום מעצב מוכר לא החל את דרכו ברהיטים כי אם על רחבת הריקודים.
הוא היה תקליטן בקוליסאום שהכניס את הטכנו לארץ. אט, אט ביקשו ממנו חברים שיסייע להם בעיצוב הבתים שלהם וכך הוא נשאב לתחום התחום שהתברר כייעודו. שוורץ הוא גם לא מאמין גדול באקדמיה, אלא, במה שהראש מסוגל להנפיק וליצור. "לימודים יכולים לתת כלים" מוסיף שוורץ, "אבל בפועל – או שיש לך את זה או שלא !"
בין לקוחותיו נמנים : אלימור זילברמן, אלון אבוטבול ועוד. שוורץ גורס שהוא חייב להתחבר ללקוחות, "אחרת זה לא מסתדר."
מה מציק לך ?
"נושא ההעתקות בתחום ובייחוד כאן ברחוב... אותן העתקות מובילות לירידה ברמה . כשאני עובד, הכל איכותי, מדויק ומחומרים משובחים. בנוסף, לאנשים בארץ יש גישה כזו להגיד קודם כל שהם לא מרוצים. "
מי בוחר בפועל את העיצובים והרהיטים לבית ?
"70% -
נשים אך היום יש מגמתיות שגם גברים מחליטים יותר."
באיזו תדירות מחליפים היום ריהוט או
עיצוב קומפלט ?
"הממוצע הוא כאחת ל – 3 שנים. נוטים לשנות כאשר עוברים דירה או פשוט כאשר רוצים לרענן".
מה הטרנד הלוהט היום ?
"ספות פינתיות או שזלונגים."