"לעתים נדמה שכבר ראינו "הכל": אמנות היא כמו מעגל אין סופי. ואז מגיע לעיר הכוריאוגרף הישראלי אוהד נהרין יחד עם להקתו, ונקודת המבט שלך מזדככת."
כך כתבה המבקרת השבדית אנה אנגסטרום לאחר שצפתה בבכורה העולמית של היצירה ‘פורו’ שהועלתה במרץ 2006 בשבדיה והוצגה שם במשך חודשיים בהצלחה רבה.
להקת המחול בת-שבע תציג את ‘פורו’ - יצירתם של אוהד נהרין והאמנית היפנית טבאימו
(איאקו טאבאטה), בחודשים מאי-יוני 2008 בנמל ת"א, בביתן ‘פורו’ שניבנה במיוחד.
‘פורו’ היא יצירה בין תחומית ורב-תרבותית אשר המפגישה אותנו עם יפן. היא מפגישה את אמנות האנימציה עם מחול חי ואת שני האמנים הבינלאומיים אוהד נהרין וטבאימו. אהד פישוף ערך את פס הקול ובמבי עיצב את התאורה. את התלבושות יוצרים ארבעה מעצבים: מירית וינשטוק, ששון קדם, אלה רוזנברג ושרון אייל. את ביתן פורו עיצב גיורא פורטר.
ב'פורו' הקהל קובע את משך המופע. ביתן 'פורו' פתוח לקהל על פני שעות רבות והיצירה מתרחשת בו לכל אורך שעות הפתיחה. הצופה מוזמן להיכנס בכל רגע, לשבת בכל מקום שירצה, לצפות בעבודה כמה זמן שיבחר ואפילו לצאת ולהתאוורר בלובי של הביתן, בו יוקם מתחם מיוחד של חברת מי עדן, ואז לשוב ולחזור פנימה. המיקום הנוח של 'פורו' נועד להשתלב בקלות עם בילוי יומי או לילי, לאחר יום עבודה, תוך שיטוט בנמל אחרי או לפני ארוחה.
על שלושה קירות מוקרן סרט האנימציה שציירה טבאימו במו ידיה. זו גרסא לאחר פיתוח של העבודה שיצרה במקור טבאימו - 'בית מרחץ (גברים)' – בשנת 2004. מאז הציגה אותה בין היתר בגלריית ג'יימס כהן בניו-יורק, שם ראה אותה נהרין לראשונה, ובמוזיאון ישראל בתערוכה 'שמש עולה, ירח נמס'.
'פורו' נוצרה במקור בהזמנתו של התיאטרון היהודי בשטוקהולם ובהפקה משותפת עם
בת-שבע. התיאטרון היהודי הוא תיאטרון ניסיוני במהותו, קטן במבנהו ואיכותי במיוחד. על בימותיו מופקות מדי שנה יצירות מקוריות, מולטי דיסציפלינריות ועתירות טכנולוגיה. גם 'פורו' עתיר טכנולוגיה - כל המערכות, הקרנות, תאורה, סאונד ובמות מסתובבות, מסונכרנות למערכת ממוחשבת הפועלת בלחיצת כפתור.
יצירתה של טבאימו מושפעת מתחריטי עץ יפנים של המאה ה-19 ומאמנות המאנגה (קומיקס) העכשווית. העבודה מתארת בית מרחץ יפני מנקודות מבט שונות של ציפור או דג ומשלבת פרטים יוצאי דופן כמו שני מתאבקי סומו הצועדים אל החדר ואחד מהם מתכווץ בגלל נשיקה שקיבל, כמו בלון שבורח ממנו האוויר או הבריכה שמימיה עולים על גדותם בגלל דמויות שקופצות לתוכה.
לבקשתו של אוהד נהרין ובמסגרת שיתוף הפעולה בין שני האמנים יצרה טבאימו מספר תמונות חדשות לעבודה ואף ערכה אותה מחדש. אוהד נהרין שילב לתוכה זוג רקדנים אשר ממוקמים על במות גבוהות ומסתובבות, קרוב מאוד לקהל. הכוריאוגרפיה מתבססת על לופ של 45 דקות שבסופו מתבצע, כחלק אינטגרלי מהכוריאוגרפיה וללא עצירה, חילוף בין זוג רקדנים לזוג הבא.
בשבדיה הועלת העבודה עם רקדנים גברים בלבד. עם החידוש שלה למופעים בתל אביב מצטרפות לקאסט הרוקד גם הנשים בלהקה ובסה"כ יבצעו אותה לחילופין, 40 רקדני הלהקה והאנסמבל.
בתל-אביב מציגה בת-שבע את 'פורו’ במרכז החיים האורבנים של העיר. לשם כך נבנה בנמל תל אביב, על הדק הצפוני, סמוך לקו המים, ביתן 'פורו' שהוא שקוף למחצה, חריג במראהו אך משתלב בנוף, בתכנונו של גיורא פורטר.
חברת מי עדן, אשר סייעה בהקמת פרויקט 'פורו' כנותנת חסות מרכזית, תקים בלובי הביתן מתחם ייחודי אשר ישרת את באי 'פורו' ויציע חוויה יוצאת דופן ברוח הפרויקט.
להקת בת-שבע ומנהלת נמל תל-אביב (חברת אוצר מפעלי ים) החליטו יחד שמחיר כרטיס יהיה 60 ש"ח כדי לאפשר לרבים מאוד גישה למופע הייחודי. החלטה זו מאפיינת את רוח להקת בת-שבע ומחויבותה לקהילה ואת החזון של נמל תל-אביב ותמיכתו בתרבות ואמנות. לפיכך, כמתנת חג לכבוד יום הולדת ה- 60 לישראל ימכרו הכרטיסים במחיר 60 שקל בלבד ויוצעו לקהל במכירה מוקדמת או בביתן 'פורו' עצמו ביום המופע.
ב'פורו' ובחזון הקהילתי שלו תומכים בנדיבותם – חברת מי-עדן, הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, סמי עופר ותומכים אנונימיים נוספים.
המותגים Lee Cooper ו-Blue Bird - תומכים ב'פורו' ומציעים לכל רוכש כרטיס שובר מתנה בסך 50 ₪ לכל אחת מחנויותיהם בנמל.
אמנות לעם והמועצה לתרבות ואמנות של מפעל הפיס התגייסו לסבסוד והסעת קהל מן הפריפריה לנמל תל-אביב לצפייה ב'פורו'.
להקת בת-שבע תציג את 'פורו' בחודשים מאי ויוני במקביל ליתר מופעיה בארץ ובעולם.
‘פורו’ יהיה פתוח לקהל בחודשים מאי ויוני בימים ב', ג', ד', ה' בשעות 18:00 עד 22:30;
בימי שישי בשעות 11:00 עד 17:00 ובימי שבת בשעות 12:00 עד 21:00.
כרטיסים ניתן להשיג בקופת להקת מחול בת-שבע בטלפון 03.510.4037
מיוחד ושונה - כדאי להגיע ולראות !
נוצר:
15/05/2008 11:26:00
עודכן:
02/06/2008 17:20:00
גרסה להדפסה |
שלח לחבר |