להקת המחול האיכותית חוזרת לישראל בעקבות ההצלחה האדירה בביקוריה הקודמים.
שבעה מופעים בשתי תוכניות שונות - גם בת"א ולראשונה בירושלים.
הביקורים הקודמים של להקת המחול, "אלווין איילי", בישראל זכו להצלחה חסרת תקדים: האולמות התמלאו, הקהל עמד על רגליו והביקורת התלהבה. השנה חוזרת הלהקה לארץ עם שתי תוכניות מרתקות ומגוונות, כשכל תוכנית תסתיים בביצוע הסוחף של יצירת המופת של אלוין איילי Revelations , אותה ניתן לראות עוד ועוד, להתפעל וליהנות בכל פעם מחדש.
אלוין איילי, תיאטרון המחול האמריקני, מגיע עם רקדנים וצוות מקצועי, המונים ביחד כ -60 איש, ויופיע במסגרת סדרת 'מחול במשכן'. בפעם הראשונה תופיע הלהקה גם בירושלים במופע מיוחד שיתקיים ב- 29.9.
החל מיולי 2011 עומד בראש הלהקה המנהל האמנותי, רוברט באטל, שיצר כמה עבודות ללהקה שחלקן יוצג בביקור הקרוב. בתקופת כהונתו העלה באטל מחדש עבודות ישנות של אלווין איילי וכמה עבודות של כוריאוגרפים בעלי שם עולמי.
כל תוכנית תסתיים ביצירה "התגלויות" REVELATIONSהמלווה בפסקול של שירי גוספל. שנים לאחר שנוצרה הפכה היצירה לאבן דרך במחול העולמי. כשרקדני הלהקה רוקדים את הריקוד המסיים לפי שיר הגוספל Rock my soul in the bosom of Abraham - כל הקהל עומד על רגליו ומריע.
תחילת הדרך הייתה בהופעה בשנת 1958, דווקא במרכז היהודי ברחוב 92 בניו יורק. חבורה של רקדנים אפרו אמריקנים, בהנהגתו של אלוין איילי, הופיעו בערב של מחול מודרני. הופעה זו שינתה את פניו של המחול האמריקני. מיליוני צופים צפו בלהקה ב - 49 מדינות בארצות הברית וב - 71 ארצות בעולם על פני 6 יבשות - כולל שתי להקות נלוות שהוקמו בדרום אפריקה.
הלהקה הפכה לשגרירה בולטת של התרבות האמריקנית בכלל, ושל התרבות האפרו אמריקנית בפרט, ולאחד המוסדות החשובים בשימור התרבות האמריקנית.
אלוון איילי יליד 1931, נחשף לעולם המחול דרך להקת המחול של קת'רין דונהאם ולהקת הבלט הרוסי של מונטה קרלו והחל ללמוד בלט. יצירותיו ככוריאוגרף הושפעו מילדותו בטקסס, ממוסיקת הבלוז, הספיריטואל והגוספל. הוא יצר 79 עבודות, אבל הקפיד על כך שלהקתו תרקוד גם יצירות של כוריאוגרפים נוספים.
כיום ממשיכה הלהקה את המסורת שלו על ידי הצגתן של יצירות חשובות מן העבר, בשילוב הזמנת יצירות חדשות לרפרטואר הלהקה - לה למעלה מ- 200 יצירות שנוצרו על ידי יותר מ 70 יוצרים שונים.
אלוין איילי ביקר בישראל פעמים רבות ואף יצר כוריאוגרפיות ללהקות מחול ישראליות בולטות. לאחר מותו ממחלה קשה בשנת 1989, מונתה הרקדנית, ג'ודית ג'יימסון, למנהלת האמנותית של הלהקה. עם החלטתה לפרוש מינתה ג'יימסון את הכוריאוגרף, רוברט באטל, ליורשה.
בשנת 2004 עברה הלהקה לבית משלה בניו יורק בו פועל בית הספר, אולם חזרות ואולם הופעות.
עשרות רקדנים בני לאומים שונים, מרביתם אפרו אמריקאים, רוקדים בלהקה משובחת זו, ומביאים לקהל חוויה בלתי נשכחת של מחול מודרני, מהטוב ביותר שנעשה ב 50 השנים האחרונות.
תוכנית א':
Arden Cort 1981
מאת פול טיילור
זו הפעם הראשונה שרקדני אלווין איילי רוקדים יצירה של הכוריאוגרף האמריקאי, שנוצרה למוסיקת בארוק מאת ויליאם בויס.
Home
יצירה מאת רנה האריס
יצירה שנוצרה ללהקה על ידי יוצר ההיפ הופ, יצירה מרגשת למוסיקת גוספל לפי סיפוריהם של אנשים שנפגעו מאיידס.
Revelations 1960
אחת היצירות הבולטות ביותר ברפרטואר הלהקה, ואחת החשובות ברפרטואר המחול המודרני בכלל. קלאסיקה אמריקאית ואחת היצירות האהבות בעולם.
תוכנית ב':
Memoria1979
יצירתו של איילי למוסיקה של קית ג'ארט, מוקדשת לכוריאוגרפית ג'וייס טיסלר שנפטרה טרם זמנה והייתה דמות משפיעה בחייו של אלווין איילי.
Takademe 1999
אחת היצירות הראשונות של רוברט בארטל. מבוססת על מקצבים של מחול קאטק הודי לפי מוסיקה של שילה צ'נדרה.
The Hunt
העבודה השישית שיצר ברוברט באטל, יצירה אתלטית לשישה גברים לפי מוסיקה מאת לה טמבור דה ברונקס.
תוכנית ירושלים:
Streamers1970
הבלט הראשון שיצר איילי ללא עלילה, שיר הלל לתנועת הגוף בחלל, לצלילי מוסיקת כלי הקשה מאת מילוסלב קבלק.
In/Side
כוריאוגרפיה : רוברט באטל, מוסיקה : דימיטרי טיומקין, מילים: נד וושינגטון שירה: נינה סימון.
הביצוע המיוחד של נינה סימון לשיר Wild is the wind", הוא הרקע לסולו הסוחף שיצר רוברט באטל. סגנונו במיוחד של באטל מדגיש יכולת פיזית מיוחד במינה בביצוע.
2005 Unfold
כוריאוגרפיה: רוברט באטל, מוסיקה: שרפנטייה, שירה: לאונטין פרייס.
הדואט החושני שיצר באטל משלב רכות ואקסטזה כאחת. באטל מדגיש את החן והזרימה של המוסיקה דרך התנועה ומראה את יכולתו ליצור תנועה מלאת דקויות ודמיון חי.
יצורי הלילה 1974
אחת הקלאסיקות של איילי, מחוה למוסיקה של ענק הג'אז דיוק אלינגטון.
מועדי ההופעות:
# 'מחול במשכן' המשכן לאמנויות הבמה - תל אביב
יום ג' 2/10 בשעה 20:00 (תוכנית א')
יום ד' 3/10 בשעה 20:00 (תוכנית ב')
יום ה' 4/10 בשעה 20:00 (תוכנית א')
יום שישי 5/10 בשעה 13:00 (תוכנית ב) , שעה 21:00 (תוכנית א)
מוצאי שבת 6/10 בשעה 16:00 (תוכנית ב) , שעה 21:00 (תוכנית א)
# ירושלים אולם שרובר, מוצאי שבת 29/9 בשעה 21:00
(* צילומים: יח"צ, אנדרו אקלס)