להקת רמנגאר שמייסדיה הם אבנר וקרן פסח מעלים עבודה חדשה ,"מי אלבורדה".
בעבודה החדשה סולן הלהקה הוא אבנר פסח ואל חבורת המוסיקאים מצטרף נגן הנאי והחלילים אמיר שהסאר. קרן פסח שותפה בעבודה זו רק לכוריאוגרפיה (כיון שילדה את בתם של בני הזוג לפני מספר חודשים) .
אבנר פסח, רקדניות הלהקה והמוסיקאים לוקחים את הקהל למסע אל נבכי נפשו של הרקדן , מסע בו הוא עובר שינוי רגשי , מסע אל הקול המהדהד בתוך הנפש קולה של היצירה.
בשמונה תמונות הנעות בין קטעי סולו, קטעי ריקוד של כל הלהקה, קטעים של בנות הלהקה וקטעי שירה ומוסיקה מספר אבנר על המסע ועל חיבוטיו של יוצר. מתוך המפגש של אבנר וקרן עם משפחת הפלמנקו הידועה "משפחת פרוקו" האגדית מייסדי האקדמיה לפלמנקו בסבליה יוצא המסע לחיפוש עצמי, ומגיע לשיאו בריקוד "הטררה" על פי מילים מאת פדריקו גרסיה לורקה.
הפלמנקו מצטייר לרבים כריקוד זר ופולקלורי, אבל אבנר וקרן פסח מנסים להדגיש שיש בו בריקוד הסוער, העוצמתי והחושני את היכולת לשנות את התפישה של אדם את עצמו, פיסית וריגשית דרך התנועות, המוסיקה והחיבור בין רקדנים ומוסיקאים מסייעים לאמן לגרום לצופים בו, להזדהות איתו ועם היצירה.
באחד השירים שכתב אבנר למופע הוא אומר : "כמו שלורקה צייר את האהבה, זה כל כך הזכיר לי משהו משלי".
המופע כאמור מורכב משמונה תמונות העוסקות כל אחת בדרכה במתח שבין האינדיבידואל לסביבתו, בחיפוש והתקווה לחיבור, למשפחה, לחום אנושי כמו זה הקיים אצל צוענים אמיתיים.
למופע הפעם מצטרף גם אמיר שהסאר שהגיע לארץ לפני 17 שנים מטורקיה, כדי להופיע עם להקה פרסית, והחליט להישאר. הוא ניגן עם אמנים רבים ומגוונים כמו: יוסי בנאי, ריקי גל, אחינועם ניני ויסמין לוי. ואמנים רבים מחו"ל. ובמקביל לעבודתו עם מוסיקאים אחרים עובד על יצירת מוסיקה משלו, המושפעת מהמוסיקה הפרסית העתיקה והבת זמננו, שעליה גדל ואיתה הוא מתכתב ביצירתו. במופע ינגן אמיר בחליל ונאי קטעים מקוריים שכתב במיוחד לערב זה ומושפעים מהמקצבים של הפלמנקו והמקצב הגרוזיני.
שיאו של הערב הוא "המפגש" המתאר את סיפור התחברותם של אבנר כתלמיד ריקוד "למשפחת פרוקו", הקלטה של קולותיהם של "פרוקה" ו"פרוקיטו" האם והבן בהקלטות שנעשו בספרד ומחברים את המופע, ואת הרקדנים לשורשים מהם התפתח הפלמנקו בדמם של קרן ואבנר. בחלקו השני של המופע הופכת הבמה לאקדמיה הצוענית של משפחת "פרוקוס".
קרן ואבנר פסח החלו את לימודיהם בשנת 1996 ב "אמור דה דיוס", ספרד - במהלך הלימודים הופיעו עם להקת "פאקו מורה" באמריקה וספרד. בשנת 1999 היו לתלמידים אצל משפחת "לוס פארוקוס", לצידה חיו במשך 7 שנים בסביליה. משנת 2003 רקדו במופע "אלמה ויאחה" של פארוקיטו, איתו הופיעו ברחבי אירופה. הוזמנו להציג עבודות וסדנאות בפורטוגל, אתונה, מילאנו וספרד. החל משנת 2006 פתחו את בית הספר הגבוה לפלמנקו בישראל ויצרו את להקת רמנגאר. מאותה שנה העלו מספר מופעים.. הופיעו על הבמות הגדולות באירופה ובפסטיבלים נחשבים, בארץ ובחו"ל.
12.4 בשעה 21:00 במרכז סוזן דלל,תל-אביב
16.4 בשעה 21:00 בתיאטרון ירושלים
משתתפים:
רקדן ראשי: אבנר פסח
אמן כלי הנשיפה: אמיר שהסר
רקדניות: יסמין סיבוני, יונית מודן, מונה בן ישי , מאיה מארק
גיטריסטים: תומר אלמלח, עילי בורלא
שירה: שוקי שווקי, אתי גורי, מרים לוי
כלי הקשה: חגי לשם, גיטרה בס: קובי סטוק