כתבות - חג הסוכות הפך להיות החג הכי עמוס בפסטיבלים ופעילויות אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 23/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > כתבות > חג הסוכות הפך להיות החג הכי עמוס בפסטיבלים ופעילויות
  כתבות אחרונות
רותי מייק עושה ניסים בעור. רותי מייק עושה ניסים בעור.

פלאפון משיקה שירותי מוסיקה חדשים לאוהבים קליפ אישי ושיר בהקדשה אישית פלאפון משיקה שירותי מוסיקה חדשים לאוהבים קליפ אישי ושיר בהקדשה אישית

יש אלוהים: תהיה איקאה בראשון לציון יש אלוהים: תהיה איקאה בראשון לציון

"דואט-מרכז לטיפוח הזוגיות"

התחבורה הציבורית ביישובים הערביים בישראל מצומצמת מאוד והנשים הן הנפגעות העיקריות התחבורה הציבורית ביישובים הערביים בישראל מצומצמת מאוד והנשים הן הנפגעות העיקריות

הנשיקה

למה גילה קצב בכתה למה גילה קצב בכתה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

חג הסוכות הפך להיות החג הכי עמוס בפסטיבלים ופעילויות

מאת: איריס לקנר
חג הסוכות הפך להיות בשלוש השנים האחרונות החג הכי עמוס בפסטיבלים ופעילויות - עובדה נפלאה מחד אך מקשה על הבחירה מאידך.

אז –
אם חשבתם על אומנות אתם מוזמנים לחשוב על תיאטרון...
אם חשבתם על אומנות אחרת, אזי אתם מוזמנים לחשוב על תיאטרון אחר
ואם גם חשבתם לצאת או כלל לא להגיע לאיזור מרכז הארץ ולשלב אווירה אחרת עם טיול וחוויה יוצאת דופן, אז אתם מוזמנים להתכוונן לעכו – לאירוע שמחייה את העיר העתיקה מידי שנה :
פסטיבל עכו לתיאטרון אחר אשר יתקיים בחול המועד בתאריכים 2.10.04 עד 5.10.04.

השנה החגיגה היא גדולה אף יותר מבשנים אחרות משום שזוהי שנת חצי היובל לפסטיבל שהפך לשם דבר בסצינת התיאטרון בארץ ולשם דבר בחו"ל.
השנה יקיף הפסטיבל כ- 300 הופעות של 40 הפקות שונות שיועלו בחללים השונים שבקרית הפסטיבל בעכו העתיקה ובחוצותיה.

ועל מה המדובר, למעשה ?
ובכן, מאז 1980, בכל חג סוכות, מועלות באולמות האבירים שבעיר העתיקה ובסביבותיהם הצגות שהמשותף להן הוא גישה מקורית, לעתים חתרנית או מהפכנית, לאמנות התיאטרון. במהלך 25 שנות פעילותו נתן הפסטיבל במה ליוצרים, שרבים מהם מובילים היום את התיאטרון הישראלי – הממוסד והאחר.

התכנית האמנותית של הפסטיבל השנה מדגישה את חגיגיותו של מחצית היובל והיא מפגישה בין מספר אמנים, שבלטו ביצירתם המקורית בפסטיבל בעבר, לבין אמנים צעירים ויוצרים, שהם פנים חדשות בפסטיבל.
למשל :
- דודי מעיין, המזוהה אולי יותר מכל יוצר אחר עם הפסטיבל, יעלה עבודה קבוצתית חדשה, "מפעל חיינו: זיכרון שכחה" במרכז לעבודה ויצירה, שהקים בשלומי (הסעות תצאנה מגני הפסטיבל).
- רות קנר, שזכתה פעמיים בפרס הראשון בפסטיבל, וכיום והיא אחת היוצרות העצמאיות החשובות בארץ, תעלה עם בוגרי המגמה למשחק בחוג לתיאטרון של אוניברסיטת ת"א גרסא בימתית לספר "דיוניסוס בסנטר" של תמר ברגר.
- הדס עפרת, שהשתתף שלוש פעמים בפסטיבל, הקים את ביה"ס לתיאטרון חזותי ואת הזירה הבינתחומית בירושלים, יוצר מיצג-אירוע חדש, "נחלה", המבוסס על דרשות של בני העלייה השנייה והשלישית.
- חוני המעגל, שהאירועים האנרכיסטיים שלו יצרו שערוריות לא מעטות בפסטיבלים מאז 1986, מארגן חפלה ערבית-יהודית בשם "אוריינט אקספרס" במסגרת אירועי החוצות (הכניסה חינם) ועוד ...

מול אלה, יוצגו עשר הצגות תחרות, רובן של יוצרים שטרם השתתפו בפסטיבל.
המגמה הבינתחומית, שאפיינה את הפסטיבל בשלוש השנים האחרונות, מתבטאת גם השנה.
1. "מה את חושבת?"- מופע תיאטרוני ראשון של האמנית הפלסטית, מיכל היימן העוסק בתקשורת בינאישית, בנרטיב ובאמת.
2. המוסיקאי יניב שנצר, יוצר יחד עם הפסלת הקרואטית מיה ינקוביץ', את "שיבוט" – תיאטרון חזותי מוסיקלי ללא מלים.
3. שלוש צעירות דתיות - טובה בירנבאום, רחל גץ-סלומון ורחל קשת – מביאות לקהל את 'חתוך דק דק', ייצוג מסוגנן, טקסי של סדר יומה של האישה-רעיה-אם.
4. "קידמה" הוא אירוע פולחני קבוצתי, המעמת את הערכים הפרימיטיביים עם ההישגים הטכנולוגיים, בבימוי טובי דיקמן, בוגר טרי של מגמת בימוי בחוג לתיאטרון של אוניברסיטת ת"א.
5. 'ריקוד לבן' הוא מופע מיצג מאת סבטלנה ליפשיץ המתרחש על פני המים ומשלב תנועה, שירה ואלמנטים של תיאטרון חזותי.
חמש מהצגות התחרות מבוססות על מחזות כתובים.
6. השחקן מחמד בכרי, שהופיע בפסטיבל מספר פעמים בעבר, מביים את "יום בחיינו" – מחזה-מוסר טראגי-קומי של המחזאי הסורי סעדאללה ונוס. המחזה יועלה בערבית, עם תרגום לעברית מאת רמי לבנה, כשבתפקיד הראשי בנו של בכרי, סאלח.
7. "הדרך לעין חרוד" הוא עיבוד של מיכל קפלן לספרו של עמוס קינן, שיצא לאור לפני עשרים שנה ומתאר השתלטות של חונטה צבאית על הארץ. מביימת מור פרנק, שביימה לאחרונה ב"הבימה" את "המוות ישב לידי" ע"פ סיפורים של נסים אלוני.
8. אורנה עקאד, שגם היא השתתפה בפסטיבל בעבר, כתבה ומביימת את המחזה "עננים בדרך הררית", המבוסס על יצירתה ועל חייה של המשוררת הפלסטינית פדואה טוקאן.
9. זווית חדשה לסיפור 'הגולם' מפראג מוצעת ע"י המחזאי והעיתונאי החיפאי דני וסרמן בבימויו של רוני סיני.
10. "מנו מלך אטלנטיס" הוא פרודיה על חיפוש האמת באמצעות גורו, שכתבו וביימו ליאור ווטרמן ויונתן לוי, שגם מופיעים בתפקידי המורה והתלמיד.

ומה עוד בפסטיבל ?
* שתי הופעות מחו"ל תעלנה השנה בפסטיבל :
הראשונה - שגרירות צרפת בישראל מסייעת בהגעתו של אמן הקרקס ז'אן-בטיסט אנדרה, שיעלה מופע סולו של ריקוד תיאטרלי-אקרובטי בשם "פנים, לילה".
אנדרה כוכב עולה בתחום הקרקס המודרני באירופה, זכה לביקורות נלהבות ולציון לשבח בפסטיבל אופ-אביניון השנה.
השנייה - ממנצ'סטר, אנגליה, תגענה בחסות המועצה הבריטית, ארבע השחקניות הצעירות של "תיאטרון היונה", עם המופע שלהן, "עוזרת בית" שהיה אחד הלהיטים בפסטיבל הפרינג' באדינבורו 2003. זהו תיאטרון פיזי, המתרחש בקרב הצופים, בתוך מטבח שבו מבשלות השחקניות ומתגוששות, כשהן משתמשות באוכל, בחומרי ניקוי ובצופים עצמם.
* שתי סדנאות משותפות ליהודים וערבים מעלות זו השנה השלישית את פירות עבודתן.
* "כולם מנגנים" הוא פרויקט מוסיקה קהילתי בהנחייתו ובניצוחו של המלחין והמחנך הבריטי שון גרגורי, המלמד בביה"ס הגבוה Guild Hall בלונדון ומנהל פרויקטים דומים באירופה, באפריקה ובאסיה.
* במת המוסיקה בח'אן אל-שווארדה, בניהולו של בן עכו, המפיק ג'וזף אטרש, תוקדש בכל ערב לסגנון אחר של מוסיקה ולמפגש בין יוצרים ומבצעים ערבים ויהודים. יאיר דלאל יארח אמנים עכואיים, שעמם נהג לאלתר על הדשא בימים הראשונים של הפסטיבל. דלאל אבו אמנה, תשיר שירים ערבים קלאסיים. להקות הרוק ח'לאס ואיזאבו יופיעו לצד הראפיסט ווסים והזמר טל שגב. דני גלבוע ומשמרת הצניעות יחלקו במה
עם להקת וולעת ולהקת סוכר חום. הזמרת אמל מורקוס תופיע בערב משותף עם הזמרת סי היימן.
* מסורת אירועי החוצות של הפסטיבל תמשך גם השנה, עם מספר הפקות מקור ומבחר מגוון של אירועי תיאטרון רחוב, אקרובטיקה, מוסיקה וליצנות, שיוצגו במוקדים שונים של קריית הפסטיבל והכניסה אליהם חופשית.

ותערוכות ....
# במסגרת האירועים המיוחדים לרגל חצי היובל, הופק במיוחד הספר " 25 שנה לפסטיבל" על-ידי עיריית עכו ואמנות לעם. הספר אוגד בתוכו כחמישים צילומים מהצגות הפסטיבל בעשרים וחמש שנות פעילותו. התמונות יופיעו, יחד עם סקירות ומאמרים, בעריכת האמן חוני המעגל והוא הופק יחד עם אלברט בן-שלוש, הילה אורן ופרופ' שמעון לוי.
הצילומים שנבחרו לספר, מהווים רטרוספקטיבה ל- 25 שנות פעילות הפסטיבל, והם יוצגו בתערוכה במהלך הפסטיבל.
הספר יוצא לאור בהוצאת וילנסקי, והוא יוצע למכירה במהלך הפסטיבל.
# כלים שלובים הוא שמה של התערוכה שתתקיים בבזאר התורכי, המשמש לראשונה גלריה אלטרנטיבית. 23 אמנים פלסטיים ערבים ויהודים, מן הגליל ומעכו, מציגים עבודות שיצרו בזוגות ובקבוצות במשך מספר חודשי עבודה משותפת בעיר. דרורה דקל, מנהלת הגלריה בקיבוץ כברי, אוצרת את התערוכה יחד עם האמן והמפיק זיו שר.

יתקיים גם כינוס של יוצרים וחוקרים לזכרה של ד"ר שוש אביגל תחת הכותרת : "עכו 25: שאלות יסוד על תיאטרון אחר". הכנס הוא שיתוף פעולה של הפסטיבל עם מכללת הגליל המערבי בעכו. הוא יימשך יומיים ויתקיים באולם המגדלים. תפתח אותו הבמאית הניו-יורקית הנודעת ג'ודית מלינה (Judith Malina), הנחשבת לאם הגדולה של תיאטרון המחאה הפוליטי של שנות ה- 60 בארה"ב ובאירופה. מלינה המגיעה ארצה עם בעלה, חונן רזניקוב, המנהל עמה את הלהקה בניו יורק וברחבי העולם, תדבר על מחויבותו הפוליטית של התיאטרון האחר. אורחת נוספת מניו יורק היא אמנית המופע ליני סאק (Leeny Sack), שתפתח את המושב על אוטוביוגרפיה ותיאטרון בהצגת וידאו של יצירת הסולו החשובה שלה, The Survivor and the Translator. הבמאית רינה ירושלמי תיתן את ההרצאה המרכזית על שפת התיאטרון האחר. עוד ישתתפו בכנס יוצרים כהדס עפרת, סמדר יערון, אילן חצור ורות קנר, חוקרים כפרדי רוקם, שמעון לוי והדסה שני וסטודנטים לתיאטרון מאוניברסיטת תל-אביב.

מופע הפתיחה :
הפסטיבל ייפתח במוצ"ש במופע ייחודי "מזרח ומערב" המשלב זמר, מחול ומוסיקה בהשתתפות חבורת הזמר 'קולות אורט עכו' היהודי והערבי בשיר תפילה משותף, הכוריאוגרף והרקדן עידו תדמור יעלה קטעים מתוך יצירתו חדשה 'מיתה, סדין וקר'. עוד יעלה בערב מופע מוסיקלי של סלאח היבי ולהקתו "אלטמבלין".
בחלקו השני של הערב מופע של רמי קלינשטיין והפסנתר. במופע הפתיחה יוענק השנה עיטור יקיר הפסטיבל ליעקב אגמון וליוסי פיטוסי.

פסטיבל מיוחד, שונה, צבעוני ומאתגר !

אנחנו נהיה שם ונדאג לדווח מהשטח...

* למידע ופרטים נוספים ניתן לבקר באתר הפסטיבל : http://www.accofestival.co.il
! לכבוד חגיגות ה - 25 יוצעו הכרטיסים לפסטיבל במכירה מוקדמת במחירים מיוחדים והנחות משמעותיות לתושבי הגליל המערבי, לסטודנטים, ולחיילים.
כרטיסים ניתן לרכוש במשרדי הכרטיסים:
הפצה ראשית : 'גרבר' טל: 04-8384777 קופת חיפה טל: 04-8662244
 תל-אביב קסטל טל: 03-6045000
 קופות הפסטיבל בעכו- יחלו לפעול החל מ- 26/9 טל: 04-9552548 , 04-9552549



נוצר: 01/10/2004 00:10:00
עודכן: 01/10/2004 07:12:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים