בריאות - זהירות, רגל סוכרתית אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > בריאות > זהירות, רגל סוכרתית
  כתבות אחרונות
ILLUMINATINGEYE Eye cream  - לראשונה בישראל! ILLUMINATINGEYE Eye cream - לראשונה בישראל!

טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול

טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט

הפורמולה המיוחדת הפורמולה המיוחדת "שארפ" של Nutri Care

נא להפנים - אין גיל לתרגיל נא להפנים - אין גיל לתרגיל

המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה

Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

זהירות, רגל סוכרתית

מאת: אילנה כסיף
זהירות, רגל סוכרתית

הסוכרת היא מחלה חשוכת מרפא, אשר מצריכה טיפול לכל החיים. אחד מהסיבוכים האפשריים בסוכרת, הוא התפתחות כיבים ופצעים בכף רגל סוכרתית. לקראת יום הסוכרת הבינלאומי המתקיים ב 14 בנובמבר - "עשרת כללי הזהב" לטיפול ברגל סוכרתית.



ב- 14 בנובמבר יערך יום הסוכרת הבינלאומי. אחד מהסיבוכים האפשריים בסוכרת הוא התפתחות כיבים ופצעים בכף רגל סוכרתית. כיצד מטפלים? וכיצד מונעים הידרדרות? לפניכם "עשרת כללי הזהב" לטיפול ברגל סוכרתית.

הסוכרת היא מחלה חשוכת מרפא, אשר מצריכה טיפול בזריקות אינסולין לכל החיים. אשתקד הכריז האו"ם על הסוכרת כמגיפה עולמית - זוהי הפעם הראשונה שהאו"ם הכריז על מחלה שאינה זיהומית כמגיפה עולמית. כיום, יש 235 מליון חולי סוכרת וההערכה היא שעוד 10 שנים יהיו 300 מיליון חולים.

הסוכרת מאופיינת בהפרעה בחילוף החומרים של פחמימות, בה הגוף אינו מסוגל לנצל כראוי את הסוכר גלוקוז, מקור האנרגיה העיקרי שלו, בגלל מחסור בהורמון אינסולין או בגלל תנגודת לאינסולין. סיבוך נפוץ אחד בחולי סוכרת, הוא נושא הפגיעה בכף הרגל על ידי התפתחותם של פצעים קשיי ריפוי, שהם תוצאה של פגיעה באספקת הדם ובעצבוב באזור הגפיים התחתונות. פציעה שכזו עלולה להביא לזיהומים בכף הרגל ולהידרדרות מצבה, עד לכדי קטיעה.

טיפול ברגליים הוא בעל חשיבות רבה כשמדובר בחולי סוכרת, בשל הסיכון להתפתחות כיבים, לפגיעה בעצבי הרגל, להתפתחות טרשת עורקים ולפגיעה באספקת הדם לרגליים. רגל סוכרתית אחראית לכמחצית מימי האשפוז של חולי סוכרת, וכ־4 עד 10 אחוזים מהחולים סובלים בכל זמן נתון מכיב סוכרתי. 20-15 אחוזים מכלל חולי הסוכרת, יפתחו או מפתחים סיבוך שתוצאתו היא הרגל הסוכרתית.

רק בישראל ישנם כיום כ- 40000 אלף חולי סכרת, ובכל שנה, כ-6 אנשים מכל 1000 חולי סכרת מאבדים רגל בעקבות הסיבוך.

על-כן מוצעים כאן 10 כללי זהב, אותם כל חולה סוכרת צריך לדעת רגע לפני שהוא מפקיד את כפות רגליו בידיה של הפדיקוריסטית. לגזור ולשמור!

1. יש לוודא מראש כי איש המקצוע אכן מוסמך לטפל ברגל סוכרתית וברשותו הסמכה של אגודת אי"ל. בנוסף, הבא לידיעתו של המטפל כי הנך חולה סוכרתי.

2. יש לעדכן את הרופא המטפל כי בכוונתך לפנות לטיפול פדיקור.

3. החלק הנעים ביותר בתהליך הפדיקור, הוא השריית כפות הרגליים במים חמימים עם סבון האנטיספטי. זהירות!! היות וחולי הסוכרת בעלי פגיעה עצבית, הם אינם חשים בהבדלי הטמפרטורה גם אם הם קיצוניים מאד. בכדי למנוע כוויות, הקפידו שאיש המקצוע יבדוק עבורכם את טמפרטורת המים והימנעו מכניסה ישירה של כפות הרגליים לגיגית המים, מבלי שעברו בדיקה מוקדמת.

4. חל איסור מוחלט לבצע פרוצדורות פולשניות ברגל סוכרתית. טיפול בציפורן חודרנית, הוצאת יבלת "מסמר" או ניכוי כיבים, הם בבחינת טיפולים שאינם בתחום ההרשאה של הפדיקוריסט/ית, אפילו כזו המוסמכת לטיפול ברגל סוכרתית. חתכים ופציעות ברגל שכזו, הם בגדר קטסטרופה.

5. הקפידו לבדוק כי כל תכשירי הטיפול והטיפוח לרגל, אוחזים בתו התקן של אגודת אי"ל.

6. פעולת הגזירה של ה"קטיקולה" (העור מסביב לציפורניים) או גירודו של העור הגס מהעקבים, אינם יכולים להיכלל בתהליך הפדיקור המתבצע ברגל סוכרתית.

7. שימוש בכלים חדים כגון צבתיות, פצירות, סכיני גירוד לעור גס וכדומה, הם לחלוטין מחוץ לתחום!

8. פילינג בכפות הרגליים הוא החלק הקוסמטי בטיפול הפדיקור. חולי הסוכרת ייאלצו לוותר על כך, בשל הסיכון ליצור קרעים במרקם העור ע"י פעולת השפשוף, אותה מצריך הפילינג.

9. גם על טבילת כפות הרגליים באמבט פראפין חם, המהווה היום חלק אינטגרלי מטיפולי הספא המוצעים במכוני הפדיקור, ייאלצו חולי הסוכרת לוותר, בשל פגיעה עצבית ואובדן התחושה ברגל.

10. חשוב לחדד כי החלופה לטיפול החודרני (הוצאת יבלות, ציפורן חודרנית וכד'), שאין בסמכותה של פדיקוריסטית בעלת הסמכה לטיפול ברגל סוכרתית לבצע, היא הטיפול אצל פודיאטור מוסמך, המתמחה באבחון וטיפול בבעיות רפואיות של כף הרג,ל המורשה לבצע טיפולים פולשניים.

שנהיה בריאים!

*** מחברת הכתבה הינה מרצה בכירה לפדיקור ברגל סוכרתית ברשת 'נייל סטודיו', המפעילה מרכזי הכשרה לטיפוח כפות הידיים והרגליים.

(*צילומים: באדיבות רשת נייל סטודיו)



זהירות, רגל סוכרתית
נוצר: 11/13/2013 9:34:00 AM
עודכן: 11/13/2013 9:40:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים